Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Stripfestival Middelkerke


Van 14 juli t/m 16 augustus 2002 wordt in Middelkerke weer het jaarlijkse stripfestival gehouden.
Stripfestival Middelkerke

Suske en Wiske zullen tijdens het traditionele zomerse evenement flink in het zonnetje worden gezet. Op 26 juli wordt een beeld van het stripduo, gemaakt door kunstenares Monique Mol, onthuld in het bijzijn van genodigden. Een dag later, zaterdag 27 juli om 11.00 uur, zal het beeld worden geplaatst aan de Zeedijk , ter hoogte van de Smet De Nayerstraat.
Hiermee sluiten Suske en Wiske aan bij de stripfiguren die al eerder met een standbeeld werden geëerd. Onder andere Kiekeboe en Nero gingen de geesteskinderen van Vandersteen voor.

Ter gelegenheid van de wisseling van de wacht bij de tekenaars van Suske en Wiske zal er ook een speciale trilogie verschijnen. In deze bundeling zal van zowel Willy Vandersteen en Paul Geerts als Marc Verhaegen een verhaal worden opgenomen. De keuze van de samenstellers is gevallen op De Tartaarse helm (Vandersteen), De rinoramp (Geerts) en Heilig Bloed (Verhaegen).
De trilogie zal worden uitgebracht in een oplage van 500 stuks. Daarnaast verschijnen er ook nog 75 luxe exemplaren die vergezeld zullen gaan van een replika van het hierboven genoemde standbeeld.

Het festival in Middelkerke zet ook de traditie voort om naast de luxe uitgave nog een ander Suske en Wiske-album in een speciale editie uit te brengen. Dit jaar zal De 7 schaken met een wit omslag te koop zijn.
Ter gelegenheid van de nieuwe Suske en Wiske musical die op 21 juli in première gaat brengt het stripfestival ook De spokenjagers uit in een album met dezelfde vormgeving, met witte kaft, als De 7 schaken.

Cover van de trilogie Paul Geerts zal regelmatig aanwezig zijn om te signeren. Tijdens het eerste weekend schuift ook Marc Verhaegen aan achter de signeertafel. Het schema voor hun aanwezigheid is:

13 juliPaul Geerts en Marc Verhaegen
14 juliMarcVerhaegen
15-20 juliPaul Geerts
22-27 juliPaul Geerts
29 juli - 3 augustusPaul Geerts
5-6 augustusPaul Geerts


De spokenjagers De 7 schaken