Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske en Wiske-muur in doodlopend straatje in Antwerpen


Uit De Gazet van Antwerpen van maandag 22 november 1999.

In Burgerwelzijn, een steegje aan de Handelsstraat in Antwerpen, is zaterdagnamiddag een 52-meter lange Suske en Wiske-muur onthuld. Op een blinde muur in het steegje werden 43 beschilderde panelen aangebracht met fragmenten uit het album van Suske en Wiske "De 7 Schaken". Dit gebeurde enerzijds als verfraaiing van de blinde muur, anderzijds als eerbetoon aan Willy Vandersteen, de geestelijke vader van Suske en Wiske, die in de wijk geboren werd en er opgroeide. Burgerwelzijn is een klein doodlopend straatje dat uitkomt op een gezellig pleintje. Alle bewoners ervan "opsinjoren" regelmatig, wat wil zeggen dat zij poetsen, planten, schilderen en er alles aan doen om hun pleintje gezelliger te maken.

Vorig jaar dienden de bewoners een project in bij de Koning Boudewijnstichting voor de verfraaiing van de blinde muur in het steegje. Het project viel in goede aarde en meteen kwam er ook de financiŽle en logistieke steun voor.

De 43 panelen werden op hout geschilderd door leerlingen van het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten (SISA) aan de Cadixstraat en van het Technicum aan de Londenstraat. De openingsplechtigheid zaterdagnamiddag werd bijgewoond door onder meer schepen Marc Wellens en Gerrit Rauws van de Koning Boudewijnstichting.