Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske en Wiske als baas van het Nieuwsblad


Jubilerende striphelden zijn een dag hoofdredacteur van de krant.

Suske en Wiske in Het Nieuwsblad Parallel aan de voorpublicatie van de nieuwste avonturen in De Standaard verschijnen de verhalen van Suske en Wiske ook al sinds jaar en dag in Het Nieuwsblad. De 65ste verjaardag van de stripreeks, één van de populairste onderdelen van de krant, is reden om een speciale editie van het blad te maken.

Om de verjaardag extra in de verf te zetten worden Suske en Wiske op vrijdag 17 december 2010 hoofdredacteurs van Het Nieuwsblad.
Deze bijzondere krant staat volledig in het teken van de populaire strip. Alle figuren uit Suske en Wiske worden losgelaten op de pagina’s van de krant. Van de allitererende titel op de cover tot een voetballende Jerom op de sportpagina’s, van Lambik als Wilde Weldoener op de beurstabellen tot de voorspellingen van professor Barabas op de weerpagina, overal zullen de striphelden uit Suske en Wiske hun stempel op de krant drukken.

Het Nieuwsblad van 17 december blijft wel een nieuwskrant, en daarom passen ook Suske en Wiske zich aan de actualiteit aan. De tekenaars en scenaristen verhuizen voor één dag naar de redactie van Het Nieuwsblad en samen met de journalisten maken ze een unieke krant. Het wordt een gevecht met deadlines, een zoektocht naar originele tekeningen die de nieuwstitels moeten illustreren.

Suske en Wiske zijn niet de eerste stripfiguren die de scepter zwaaien op de redactie van een krant. De dagbladen De Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg presenteerden eerder al enkele edities die geheel in het teken stonden van Asterix, Kuifje en Kiekeboe.


Voorpagina Het Nieuwsblad, 17-12-2010 The Making Of Achterpagina Het Nieuwsblad, 17-12-2010