Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De grappen van Lambik Overzichtslijst


Alle gags op een rijtje.
De grappen van Lambik, no. 1

Op 24 januari 1954 verscheen in het tijdschrift De Bond de eerste grap van Lambik. In de daarop volgende 9 jaren maakten Willy Vandersteen en zijn medewerkers nog vele andere gags. Het merendeel van deze grappen werd na voorpublicatie in tijdschriften en kranten ook gebundeld in albums.
Na juni 1963 kwam er voorlopig een einde aan deze reeks.

In 2004 pakte Studio Vandersteen de draad weer op. Na herneming van oude, ingekleurde, grappen in een nieuwe serie albums werd deze reeks vervolgd met verse grappen.
Het werk aan de gags bleek echter te tijdrovend voor de druk bezette Studio, waardoor deze nieuwe reeks na 7 afleveringen werd gestaakt.

In de loop der jaren zijn er vele gags verschenen, in diverse kranten, tijdschriften en albums. Deze grappen werden geschreven en getekend door veel verschillende auteurs.
Suske en Wiske-kenners Jack Moonen en Erik Strijbos hebben jarenlang speurwerk verricht om een uitgebreid overzicht samen te stellen van alle Grappen van Lambik die in de loop der tijd zijn verschenen, inclusief verantwoordelijkheidsvermeldingen.
Dit overzicht is vanaf mei 2010 te zien op een interactieve webpagina.