Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Speciale uitgave van Heilig Bloed in Brugge


In Brugge signeert Marc Verhaegen op zondag 7 juli zijn nieuwste album.

Heilig Bloed

Op 10 juli 2002 verschijnt het verhaal Heilig Bloed als nummer 275 in de Rode Reeks. Dit avontuur, het middelste deel van een trilogie, speelt zich voor het grootste deel af in Brugge. De stad kreeg deze hoofdrol toebedeeld omdat ze in 2002 dient als Culturele Hoofdstad van Europa.
Voor Brugge is een speciale editie van het album gemaakt. Deze uitgave zal voor het eerst te koop zijn op zondag 7 juli tijdens de Pinkie-dag die dan in het Boudewijnpark te Brugge wordt gehouden. Marc Verhaegen zal op die dag aanwezig zijn om het album te signeren.

In het album zijn acht extra pagina's met informatie over Brugge opgenomen. Op deze bladzijden staat een tweetal wandelingen door Brugge beschreven die leiden langs delen van de stad die door Suske en Wiske in het avontuur zijn bezocht.

Het is niet voor het eerst dat er een speciale editie van een album wordt uitgebracht ter gelegenheid van de plaats waarin het avontuur zich afspeelt. Eerder gebeurde dit onder andere ook al met Jeanne Panne (Nieuwpoort), De pottenproever (Olen) en De vonkende vuurman (Turnhout).

De prijs van deze speciale uitgave is ongeveer € 4,50


Vanaf 7 juli is er in Brugge ook een tentoonstelling te zien die toont hoe de Marc Verhaegen zich gedocumenteerd heeft bij het maken van de strip.
Naast originele platen uit het verhaal worden allerhande foto's getoond, aangevuld met voorstudies, schetsen en losse tekeningen.

De tentoonstelling is van 7 juli tot en met 31 augustus te bezichtigen op het onderstaande adres:

Huis Brugge 2002/Perez de Malvenda
Wollestraat 53
Brugge