Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Poppenseries op de radio


Luisteren naar poppenfilms.

De hoofdfiguren van de poppenserie In de vakantieperiode worden door de regionale radiozender Baarn FM een aantal afleveringen van de Suske en Wiske poppenseries uit de jaren '70 uitgezonden. Drie verhalen uit de serie zijn in hun geheel te beluisteren in het programma "Kids Only", waarbij de meeste verhalen in twee afleveringen zijn gesplitst.

Het idee voor de serie is afkomstig van Baarn FM-medewerker Danny van der Ploeg, zelf een Suske en Wiske-fan. Volgens hem zijn de verhalen op de radio goed te volgen, ondanks het ontbreken van de bijbehorende beelden.

Alle afleveringen worden twee keer uitgezonden. De eerste uitzending vindt plaats op woensdag tussen 15.00 en 16.00 uur. Op zondagmorgen volgt steeds een herhaling tussen 8.00 en 9.00 uur.
De uitzendingen begonnen een aantal weken geleden met De Minilotten, dit verhaal is inmiddels afgerond. Op zondag kan nog wel de tweede aflevering van het volgende verhaal, De gouden locomotief, worden beluisterd. Woensdag 24 augustus volgt het eerste deel van het derde en laatste avontuur, De zingende kaars.
Mogelijk worden er in de toekomst nog meer verhalen op de radio uitgezonden.

De uitzendingen zijn via de ether in de regio Baarn te beluisteren op 105.4 fm. Luisteren via internet is ook mogelijk met de mediaspelers Winamp of Realplayer. Het adres van de internetuitzendingen is www.eemlandrtv.nl/webradio.pls.