< Acties voor Rode Kruis Vlaanderen
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Acties voor Rode Kruis Vlaanderen


Zeefdruk voor Rode Kruis Al tientallen jaren brengt het Rode Kruis in Vlaanderen jaarlijks een sticker uit waarvan de opbrengst onder meer wordt geïnvesteerd in ambulances en materiaal voor EHBO-opleidingen. In 2020 staat deze sticker in het teken van Suske en Wiske.
De verkoop zou in 2020 van start gaan op 23 april. Als gevolg van de coronocrisis kunnen de stickers echter niet op de gebruikelijke manier door vrijwilligers op lokatie aan de man worden gebracht. Het Rode Kruis heeft daarom besloten om de stickers gratis verdelen over 770.000 brievenbussen in Vlaanderen, vergezeld van een oproep om een lokale afdeling te steunen.
Deze steun kan bestaan uit een donatie voor het plaatselijke Rode Kruis maar b.v. ook door de ontvangen sticker als teken van solidariteit achter het raam te hangen.

Mensen die geen sticker in de brievenbus ontvangen kunnen deze online kopen. Via de website rodekruis.be/sticker/.
Ook vanuit Nederland kunnen de stickers worden besteld.

Om het wegvallen van de stickeractie enigszinns te compenseren organiseert de Standaard Uitgeverij samen met Veilinghuis Bernaerts een online stripveiling voor het Rode Kruis.
De veiling zal plaatsvinden op 24 juni 2020 en begint rond 09:00 uur.
Op de veiling zullen tekeningen worden aangeboden van een groot aantal bekende striptekenaars, zoals Luc Morjaeu, Charel Cambré, Kim Duchateau, Steve Van Bael, Merho, Urbanus en Hec Leemans.

Charel Cambré maakte op verzoek van Geert Noels van Econopolis bovendien een exclusieve zeefdruk van de jonge Suske en Wiske. Deze zeefdruk wordt gedrukt in een oplage van 500 exemplaren.
Bedrijven, stripverzamelaars en andere fans van Suske en Wiske kunnen de zeefdruk bestellen door 500 euro over te schrijven op het rekeningnummer van het Rode Kruis (BE 28 096 00000 9620) met de mededeling ZEEFDRUK RODE KRUIS.
De zeefdrukken worden verzonden in de week van 25 mei.


Sticker voor het Rode Kruis