Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Twee nieuwe medewerkers voor Suske en Wiske


Marc Verhaegen krijgt assistentie.
Bruno De Roover

Sinds kort werken er twee nieuwe medewerkers bij Studio Vandersteen. Bruno De Roover en Walter Van Gasse zullen Marc Verhaegen gaan helpen bij het maken van Suske en Wiske.

In het dagblad De Morgen van 4 februari 2003 werd gemeld dat striptekenaar Bruno De Roover, voormalig deelnemer aan het programma "De Mol?" bij Studio Vandersteen zal gaan werken aan Suske en Wiske.
Volgens het artikel gaat De Roover bij de studio werken als freelancer. Momenteel werkt hij bij Studio 100 waar hij de wekelijkse Plopsa- en Wizzy en Woppy-krantjes maakt. In de krant zegt hij "Ik kon voltijds bij Studio Vandersteen beginnen. Maar aangezien ik bij Studio 100 de krans gekregen heb om mijn eerste stappen als striptekenaar te zetten, blijf ik daar. En ik ga voorlopig als zelfstandige na mijn uren voor Studio Vandersteen werken."
Het is voorlopig de bedoeling dat de tekenaar de schetsen van Marc Verhaegen zal gaan uitwerken voor de korte Suske en Wiske-verhalen die in vakantieboeken verschijnen. Op termijn zou hij ook zelfstandig nieuwe verhalen van Suske en Wiske mogen gaan tekenen.
De Roover is al eens bekroond met een prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor een strip over het Vlaamse Parlement.

De tweede nieuweling in de studio, Walter Van Gasse, is vooral aangetrokken om te assisteren bij het uitwerken van de schetsen voor de krantenstrips.


Het artikel uit De Morgen is via deze link te lezen op de site van Stripwinkel De Poort.