Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Senne en Sanne ook in Antwerpen


De nieuwe strip van Marc Verhaegen wordt ook in Antwerpen verspreid.

Senne en Sanne De strip over de holocaust van Marc Verhaegen zal ook in Antwerpen te lezen zijn. Inwoners van deze stad vinden de strip vanaf deze week gratis in hun brievenbus.
Drukkerij Verheyen Graphics uit Deurne publiceert het eerste verhaal van Senne & Sanne: Rebecca R tot november in haar huis-aan-huisbladen.

De drukkerij brengt het verhaal in haar vijf edities van het Aankondigingsblad en in De Rupelkoerier.
De gratis huis-aan-huisbladen bereiken ongeveer 200.000 Antwerpenaren die vanaf deze week de eerste aflevering van Senne & Sanne te lezen krijgen. De voorpublicatie loopt tot in november.

In De Gazet van Antwerpen zegt de verantwoordelijke uitgever Guy MariŽn:
"Ook wij vonden dat dit verhaal niet verloren mocht gaan. Het idee kwam van hoofdredactrice Nicole Verstrepen. Ze had op tv gezien hoe de strip een voorpublicatie kreeg in de Nederlandse kinderkrant KidsWeek. Niet alleen brengen wij Senne & Sanne nu in primeur voor BelgiŽ. In huis-aan-huisbladen vind je ook weinig of nooit een vervolgstripverhaal."

Marc Verhaegen is blij met deze nieuwe ontwikkeling:
"De strip bereikt een publiek van 200.000 mensen, mensen die mogelijk niet direct stripminded zijn. [...] Ik ben Verheyen Graphics dankbaar voor deze gelegenheid, want tegenwoordig is gepubliceerd raken niet zo makkelijk. [...] Sanne en Senne zijn twee nieuwe figuurtjes en ook de andere nevenfiguren zijn er niet bij. Daardoor krijg ik meer ruimte en vrijheid dan oorspronkelijk. Die vriendschap met dat joodje kan ik meer uitwerken. Ook woorden als verzet en collaboratie kunnen nu. Niet omdat ik dat leuk vind, maar objectief bekeken maakt het gewoon deel uit van de oorlog. En ik probeer een compleet beeld te schetsen."