Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De kleine Suske en Wiske


In 2002 begint er een nieuwe reeks rond Suske en Wiske.

Schets voor de nieuwe reeks In mei werd bekend dat er een nieuw project werd voorbereid waar de stripmakers Jeff Broeckx (o.a Bessy en Waterland) en Marc Legendre (Biebel) bij betrokken waren. Nadere details over dit project waren echter nog geheim en werden niet verder bekend gemaakt.

Het project werd een aantal keren uitgesteld waardoor het publiek lang in het ongewisse bleef over de plannen. Op 19 december werd op dezelfde website echter eindelijk onthuld waar het om gaat. Het betreft een gagserie die is afgeleid van Suske en Wiske waarin de twee striphelden als kleine kinderen van ongeveer 5 jaar zullen optreden.

Schets voor de nieuwe reeks Schetsen die Paul Geerts van de kleine Suske en Wiske maakte dienen als uitgangspunt voor de nieuwe serie. Jeff Broeckx zal de reeks gaan tekenen terwijl Marc Legendre de scenario's voor zijn rekening neemt.
De serie zal waarschijnlijk vanaf nummer 6 van 2002, dat op 30 januari uitkomt, gaan verschijnen in het Suske en Wiske weekblad. Op de achterzijde van elk nummer vervangen Suske en Wiske junior dan De Smurfen.

De verhaaltjes zullen ook in album gaan verschijnen. De eerste uitgave staat gepland voor september 2002. Vooralsnog is het de bedoeling van de Standaard Uitgeverij om 2 albums per jaar van deze nieuwe serie uit te brengen. De vormgeving zal afwijken van de gewone Rode reeks zodat meteen duidelijk is dat het om iets anders gaat. Het precieze uiterlijk van de toekomstige albums is nog niet bekend maar waarschijnlijk worden ze kleiner dan de reguliere uitgaven en krijgen ze ook een andere kleur.