Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De tijdtemmers


Vanaf 26 november 2001 beleven Suske en Wiske hun eerste avontuur op de Gameboy.

De tijdtemmers Nadat er al een paar Suske en Wiske-spelletjes zijn verschenen die op de PC kunnen worden gespeeld maken de striphelden naar verwachting in november 2001 ook hun debuut op de Gameboy Color.
Op initiatief van Standaard Uitgeverij en Infogrames Benelux is er door het softwarebedrijf Witan Entertainment een spel ontwikkeld dat op de handzame spelcomputer kan worden gespeeld. Net als bij de eerder verschenen games gaat het ook in dit geval weer om een platformspel. De titel van de uitgave is: De tijdtemmers.

In het spel wordt Lambik door Krimson gekidnapt en met de teletijdmachine weggeflitst. Helaas was de teletijdmachine stuk en nu weet professor Barabas niet meer waar Lambik is heengeflitst, wel ziet hij op zijn scherm vier tijden waar onderdelen van de teletijdmachine terecht zijn gekomen. De taak van de speler is nu om alle onderdelen te verzamelen zodat Barabas de teletijdmachine kan repareren en kan ontdekken waar Lambik is.
Het spel kan zowel met Suske als Wiske worden gespeeld. Het verschil tussen deze figuren is dat Suske sterker is terwijl Wiske sneller is dan haar vriendje.

De speler komt in het spel in vijf verschillende werelden terecht. Elk van die werelden heeft zijn eigen vormgeving, vijanden en manier om het level uit te spelen. Er is een piratenwereld, een piramidewereld, een dinosauruswereld, een spookkasteel en een vijfde, geheime, wereld waar Lambik is verborgen.
Tijdens het spel moeten vijanden worden verslagen en puzzels worden opgelost terwijl behendigheid met de besturingsknoppen nodig zal zijn om door de levels heen te komen.

Hoewel in de winkels inmiddels al een krachtiger opvolger van de Gameboy Color te koop is, de Gameboy Advance, is het spel gemaakt voor de oudere editie van de spelcomputer. Hierdoor zullen ook de vele bezitters van dat apparaat het spel kunnen spelen. De tijdtemmers zal overigens niet worden uitgebracht voor andere spelcomputers en/of de PC.


Screenshot met Suske in actie Screenshot met Wiske in actie
De bovenstaande screenshots van het spel zijn afkomstig van de voormalige website van Sander Falise, de game designer die veel werk voor het spel heeft uitgevoerd.