Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Verkeersproject met Suske en Wiske uitgebreid


Er komen meer verkeersborden met Suske en Wiske.

Veilig oversteken met Suske en Wiske In 2005 begint in Ninove een project met verkeersborden waarop afbeeldingen van Suske en Wiske te zien zijn. De tekeningen werden op verzoek van de Ninoofse verkeersdeskundige Geert De Bisschop speciaal voor dit project gemaakt door Studio Vandersteen.

De plannen, die eind 2004 voor het eerst bekend werden gemaakt, zijn eind april door Geert De Bisschop officieel gepresenteerd tijdens dede prijsuitreiking van een provinciale fotostripwedstrijd in Oost-vlaanderen voor scholen over zichtbaarheid in het verkeer.
In de krant De Standaard van vrijdag 20 mei meldt de provincie dat ze het idee zo goed vindt dat ze het graag voor de hele provincie wil laten uitwerken.

Er zijn 6 verschillende themaborden ontworpen waarop Suske en Wiske telkens op een ludieke manier inspelen op een probleem rond verkeersveiligheid. Vanaf september zal het bord Veilig naar school worden ingezet en daarna volgen de borden rond Veilig fietsen, Schoolzone 30 km/uur, Gebruik van autogordel en kinderzitjes, Voorrangsregeling aan zebrapaden en Veilig met vakantie.
De borden zullen in de omgeving van scholen en op de drukste wegen van de stad te hangen. Bij elk bord hoort ook een lespakket voor de scholen. Met dit pakket kunnen de leerkrachten tijdens de verkeersles in de klas ook aandacht besteden de thema's.

Binnenkort zal de provincie beginnen met een proefproject. Er worden vier scholen gekozen die elk een volledige set ontvangen van zes borden met bijbehorend educatief materiaal. Als de proef positief uitpakt bekijkt het provinciebestuur of elke gemeente in Oost-Vlaanderen een set kan krijgen.

In De Standaard zegt Bisschop: "Wat mij betreft mag het project in heel Vlaanderen en zelfs in heel Belgie opgestart worden. We hebben zelfs al een Franse vertaling van de slogans klaar voor WalloniŽ. Enkel het lesmateriaal moeten we nog vertalen."