Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Klassieke Suske en Wiske albums bij Vlaamse kranten


Nog meer Vlaamse dagbladen gaan strippen.

Gratis poster bij Het Nieuwsblad In navolging van diverse andere kranten in BelgiŽ zijn vanaf vrijdag 11 februari ook bij drie uitgaven van de VUM-groep stripalbums verkrijgbaar. Het Nieuwsblad, De Gentenaar en Het Volk starten op die datum met een serie van 10 Suske en Wiske-albums die tegen inlevering van een bon uit de krant voor 1 euro te koop zijn.
Het betreft verhalen uit de beginperiode van de reeks die worden uitgegeven in een uitvoering die gelijk is aan de oorspronkelijke albums uit de jaren 40 en 50.

Voorafgaand aan de uitgave van de albums hebben de kranten nog een verrassing voor de fans in petto. Op donderdag is als bijlage bij de kranten een gratis poster opgenomen met alle einde-knipogen van Wiske. Een vergelijkbare poster werd eerder al uitgegeven door de firma Graficart. Voor deze uitgave is het affiche uitgebreid met enkele einde-plaatjes die na die eerste uitgave zijn verschenen.

De vliegende aap De albums die op 10 achtereenvolgende vrijdagen vanaf 11 februari worden uitgegeven zijn:

Het is niet de eerste keer dat de kranten van de VUM-groep een actie houden met Suske en Wiske. In 2003 werd Op het eiland Amoras al opgenomen in een serie heruitgaven van 4 klassieke strips.

In de edities van 10 februari wordt uitgebreid aandacht geschonken aan het 60-jarig jubileum van Suske en Wiske. Naast een interview met Marc Verhaegen zijn ook diverse andere artikelen over de strip in de kranten opgenomen. Bekende Vlamingen vertellen hun mening over Suske en Wiske en geven aan wat hun favoriete albums zijn.


Verzamel 10 originele Suske en Wiske strips
Met dank aan Tom Metdepenningen voor de afbeelding van De vliegende aap.