Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske en Wiske in Walibi


Vanaf 2005 zijn Suske en Wiske aanwezig in Walibi Belgium.

De stripfiguren van Walibi Het pretpark Six Flags Belgium verandert zijn naam in Walibi Belgium. Met de naamsverandering komt er ook een nieuwe bedrijfscultuur, een nieuwe visie, een nieuw vierdimensioneel theater en nieuwe personages.
Vóór 1998 was het park ook al bekend onder de naam Walibi. In dat jaar werd de Walibi-group echter overgenomen door Premier Parks, 's werelds grootste bedrijf in ééndagspretparken. Het totale bedrijf werd toen omgedoopt tot SixFlags. In 2004 besloot Premier Park zijn Europese parken van de hand te doen waarop er voor is gekozen om voortaan de naam Walibi weer te gaan gebruiken.

Het pretpark in Waver maakt deel uit van dezelfde groep als Bellewaerde Park in Ieper. In 1954 werd dat park geopend als Toeristisch Centrum Bellewaerde. In de loop der jaren werd het aantal attracties steeds verder uitgebreid en kwamen er ook steeds meer bezoekers naar het park. Vanaf 1982 konden de bezoekers ook op avontuur met Suske en Wiske. Een attractie waarbij de bezoekers in bootjes door de jungle voeren werd gebaseerd op het verhaal Het zoemende ei. Deze attractie is een aantal keren besproken in Versus, het tijdschrift van De Fameuze Fanclub. (Artikelen verschenen in no. 20 en 67.)
In 1997 werd het inmiddels in verval geraakte jungle-avontuur van Suske en Wiske vervangen door de Voodoo River.

In 2005 zullen Suske en Wiske hun entree maken in Walibi Belgium, in het gezelschap van andere Belgische stripfiguren zoals Bollie en Billie en Lucky Luke. Suske & Wiske zullen terug te vinden zijn in alle attracties van de "Italiaanse zone". Deze attracties hebben niets te maken met de vroegere attractie in Bellewaerde.

Het vernieuwde Walibi Belgium opent zijn deuren voor het nieuwe seizoen op 26 maart 2005.


Suske en Wiske De mascotte van Walibi De mascotte met de stripfiguren