Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske en Wiske in zand


Op het Zandsculptuurfestival van Zeebrugge worden Suske en Wiske in zand uitgebeeld.

Poster van het festival Tijdens het Zandsculptuurfestival van Zeebrugge, dat van 2 augustus tot en met 7 september 2003 wordt gehouden, zijn veel afbeeldingen van Suske en Wiske te zien. Als thema van dit jaarlijkse festival is gekozen voor Brugge in de Middeleeuwen met Suske en Wiske en Kiekeboe in de hoofdrollen.

Suske en Wiske vormen samen met de familie Kiekeboe de grote attracties van het festival. Verder krijgen de bezoekers ridders, jonkvrouwen, en minstrelen te zien. In het Middeleeuws Zandtheater is een klank- en lichtspektakel te zien waarin waarin de duistere kant van het middeleeuwse Brugge wordt opgeroepen. Op het strand zijn voor het eerst ook hightech watersculpturen te zien en in een ijsbar kunnen bij een temperatuur van nul graden ijssculpturen worden bekeken.

De zandsculpturen worden voorbereid van 10 tot 17 juli. De makers van de sculpturen (carvers), afkomstig uit diverse landen, zijn van 18 juli tot 18 augustus aan het werk om hun beelden vorm te geven. De bezoekers kunnen het werk vanaf het terras bekijken. Het Zandsculptuurfestival is dan beperkt toegankelijk.
Op zondag 3 augustus zal Marc Verhaegen van 14.00 tot 16.00 uur signeren in de stand van de Toffe Tamtammers.


Voordat de bovenstaande poster zijn definitieve vorm gekregen had werden er een paar andere ontwerpen gemaakt. Die eerdere versies zijn hieronder weergegeven.
Onder de posters is een aantal afbeeldingen te zien van de zand- en ijssculpturen die in Zeebrugge te zien zijn. Met dank aan Tom Hamoen voor de foto's.

Eerste ontwerp van de poster (zonder Kiekeboe) Tweede versie van de poster (met Kiekeboe)

Willy Vandersteen in ijs Sus Antigoon
Schanulleke Stripfiguren in ijs


Meer informatie is te vinden op de site van het Zandsculptuurfestival.