Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Striphelden op zee


Striphelden op zee Van 16 december 2000 t/m 16 september 2001 is in het Martitiem Museum te Rotterdam de tentoonstelling Alle Haaien! Striphelden op zee te zien.

Veel stripfiguren hebben tijdens hun avonturen wel eens een reis gemaakt over het ruime sop. Op de tentoonstelling worden de natte belevenissen in 10 strip- en tekenfilmreeksen in het zonnetje gezet. Één van de series die belicht wordt is Suske en Wiske. Daarnaast komt de bezoeker ook van alles te weten over Popeye, Kapitein Rob, Corto Maltese, Kappie, Asterix en Obelix, Franka, Thorgal, Kuifje en Douwe Dabbert
Op zaterdag 16 december werd de tentoonstelling geopend met een speciale manifestatie. Tijdens deze manifestatie kwam een aantal tekenaars signeren, konden kinderen spelletjes doen en waren er tekenfilms te bekijken.

Tekenfilmfestival

Op 25 en 26 augustus wordt er in het museum een tekenfilmfestival georganiseerd. Er zullen films worden vertoond van Suske en Wiske en andere zeevarende strip- en tekenfilmhelden zoals Wickie de Viking en Asterix. Het festival begint om 12.00 uur.