Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

100 Jaar Willy Vandersteen & Striproute 2013


100 Jaar Willy Vandersteen & Striproute 2013 Tijdens het stripfestival te Kalmthout, op 15 en 16 juni 2013, verschijnt een boek ter gelegenheid van 100 jaar Willy Vandersteen.
In deze bijzondere uitgave wordt op een ludieke wijze een overzicht gegeven van het leven en werk van stripgrootmeester Willy Vandersteen.
Aan de hand van mooie en grappige tekeningen hebben beroemde striptekenaars uit Vlaanderen en Nederland 15 belangrijke momenten uit het leven van Willy Vandersteen in beeld gebracht. Samen met herinneringen van zijn familie en de vele unieke foto’s geeft dit boek een boeiende kijk op het leven dat de auteur leidde.

Speciaal voor deze uitgave maakte Studio Vandersteen een nieuw kort verhaal: De witte wraak.
Deze strip vertelt het verhaal van "Jaan den Turfsteker" die uit zijn slaap wordt gehaald door schimmen om het Kalmthout van nu te ontdekken. Als hij ontwaakt uit de moerassen te Nieuwmoer is hij verdrietig omdat de turfnijverheid volledig verdwenen is. Schanulleke komt hem opbeuren en laat Jaan zien welke troeven Kalmthout nu heeft. Zo komen de kerk van Nieuwmoer, Stripmuur Pigment, station Heide, Moeder Kee beeldje, Vandersteenplein en de heide mooi aan bod. Jaan ervaart dat Kalmthout nog altijd de moeite waard is en worden door Suske en Wiske uitgenodigd op de Maatjesfeesten waar Vandersteen en Jan Francken het glas heffen.

De originele schetsen voor De witte wraak en een afdruk van de kleurplaat, gesigneerd door de volledige Studio Vandersteen, zullen worden geveild.

In het tweede gedeelte maakt u nader kennis met een uniek gegeven uit de geschiedenis van de stripwereld. In de Noordertuin van Antwerpen is tussen de 7 gemeenten Brasschaat (Kari Lente), Brecht (Junior Suske en Wiske), Kalmthout (Suske en Wiske), Kapellen (Plunk!), Schoten (De Rode Ridder), Wuustwezel (Tuizentfloot) en Zoersel (Kiekeboe) een ware striproute ontstaan.

Het boek verschijnt in een oplage van 1000 exemplaren. De prijs is vastgesteld op € 59,95. Bij voorinschrijving kost het €55.
Voorinschrijvingen zijn mogelijk t/m 1 juni 2013 bij Jan Francken

Naast de reguliere versie wordt van het boek ook een auteurseditie gemaakt, in een oplage van 50 exemplaren.


Flyer voor '100 Jaar Willy Vandersteen & Striproute 2013' Auteurseditie 100 Jaar Willy Vandersteen & Striproute 2013 De witte wraak