Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De Zinderende Zomertour


70 Jaar Suske en Wiske Op zaterdag 20 juni 2015 werd tijdens het festival Alles Kids in Emmen het startschot gegeven van De Zinderende Zomertour.
De rondreis van Suske en Wiske door Belgiƫ en Nederland draait rond het 70-jarige bestaan van de stripreeks. Standaard Uitgeverij toont met deze Zinderende Zomertour en het feestjaar rond de reeks dat Suske en Wiske anno 2015 nog steeds een sterk merk is.

De tour doet in de loop van de zomer maar liefst 13 plaatsen in Belgiƫ en Nederland aan. Zo maakt de Zinderende Zomertour onder andere zijn opwachting tijdens de Ketnet Zomertour in Antwerpen en Roeselare, op de Gentse Feesten en op het Baai Baai festival in Wenduine.
Kinderen kunnen tijdens de tour deelnemen aan diverse activiteiten in en om een heuse stripmobiel. Ze kunnen bijvoorbeeld zelf een strip tekenen met Suske en Wiske in de hoofdrollen, een foto nemen bij de teletijdmachine van professor Barabas of puzzelen met Schanulleke.

De Zinderende Zomertour maakt deel uit van een groter programma rond 70 jaar Suske en Wiske. Zo kan je deze zomer onder meer ook 70 strips uit de reeks verzamelen via Het Laatste Nieuws en een bezoek brengen aan de tentoonstelling rond Suske en Wiske in Wenduine. Suske en Wiske krijgen ook een vaste stek op het Cartoonfestival in Knokke.

Het feestjaar gaat verder in het najaar van 2015 met op het programma onder meer een Suske en Wiske-musical door Music Hall en Van Hoorne Entertainment. Het startschot van de musical wordt in oktober gegeven in Nederland en de productie zal door Nederland en Vlaanderen touren tot 2016.
Op 19 december 2015 komt er een heus verjaardagsfeest als slot van een jaar vol Suske en Wiske!

Het tourschema voor dit Suske en Wiske-evenement is:

20/6: Alles Kids, Drenthe (NL)
26/6: Bengelpop, Recreatiedomein Keiheuvel (BE)
28/6: Joy Joy, Sint Truiden (BE)
30/6: Opening Expo Suske en Wiske, Wenduine (BE)

5/7: Striproute, Kalmthout (BE)
11/7: Ketnet Zomertoer, Antwerpen (BE)
19/7: Gentopia, Gent (BE)
26/7: Pret Festival, Eindhoven (NL)
../7: Cartoon Festival, Knokke (BE) (datum nog niet bekend)

1-2/8: Baai Baai Festival, Wenduine (BE)
9/8: Stripfestival, Middelkerke (BE)
15/8: Ketnet Zomertoer, Roeselare (BE)
29/8: Kinderstad, Goes (NL)


Busje voor De Zinderende Zomertour Busje voor De Zinderende Zomertour De Teletijdmachine