Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De ruige regen


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 203 (1e druk: september 1985)

De ruige regen Na de penoverdracht van de Suske en Wiske-reeks aan Paul Geerts in 1972 heeft Willy Vandersteen tot aan zijn dood altijd er oog opgehouden wat er met de reeks gebeurt. Af en toe presenteerde hij zelf nog verhalen zoals De vinnige viking en Het Bretoense broertje. Hij beperkte zich hierbij tot het geven van het verhaal. De tekeningen werden dan door Paul gemaakt en uitgewerkt.
Echter in de midden jaren 80 wilde Willy het nog eens weten en presenteerde tot voor zijn dood een drietal verhalen, die hij zelf schreef, tekende en uitwerkte. De ruige regen was het eerste van het trio. Een voorpublikatie vond niet plaats en werd meteen als album uitgegeven in september 1985.
Willy haalde zijn inspiratie voor dit verhaal uit verschillende bronnen, nl. uit de legende van Robin Hood en uit een destijds actueel thema : de zure regen.

Samenvatting

Lambik is alles beu en hangt als een luiaard ondersteboven aan een lamp. Om hem een avontuurlijk leven te geven besluiten onze vrienden met hem naar het tijdperk van de middeleeuwen te gaan, waar hij als Lambik Hood het opneemt tegen het onrecht en de tirannie van baron Fatbelly. Na aanvankelijke successen keert het lot tegen Lambik Hood, Sidonianne, Suske en Wiske, want Chemilie, de vrouw van baron Fatbelly, wist Lambik Hood formules te ontfutselen om een mechanische strijdros te produceren. De uitlaatgassen van deze strijdrossen brengen de fee Malseregen op het plan. Zij wil nl. verhinderen dat deze uitlaatgassen de natuur kapotmaken.Tekst: Alain Stienen