Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De blote Belg


Vorige Index
Index
Volgende

Op 10 december 2001 lag 272 van de Rode reeks in de winkel.

De blote Belg Lambik wordt getroffen door het sjofrwavirus nadat hij een kopje thee met een vreemde smaak drinkt. Hierdoor schommelt zijn lichaamstemperatuur tussen +90°C en -45°C. Kleren dragen zou bij deze ziekte dodelijk zijn, dus loopt Lambik noodgedwongen het hele verhaal in zijn blootje rond. Een nieuwsgierige journalist wil een exclusief verhaal maken over deze blote Belg en achtervolgt hem overal. Na heel wat omzwervingen belandt de zwaarbeproefde Lambik op de noordpool, waar zijn hoge temperatuur de ijskap doet smelten. Een milieuramp dreigt en de grote mogendheden beslissen Lambik te liquideren om zo de wereld te redden. Gelukkig steekt Jerom hier een stokje voor. Professor Barabas probeert al die tijd wanhopig een tegengif te brouwen. Zal het onze vrienden lukken Lambik te bevrijden van het Sjofrwavirus of is hij gedoemd zijn hele verdere stripleven in zijn blootje rond te lopen?

Prijsvraag De titel van het verhaal is ontleend aan het gelijknamige programma dat op de Vlaamse zender VRT1 wordt uitgezonden. De makers van dit programma haken in op het stripverhaal met een prijsvraag. Tijdens het seizoen was elk weekend op de website van De blote Belg een vraag te vinden. De inzenders van het goede antwoord maakten kans op drie luxe-albums van Suske en Wiske.


N.B.: Vanaf deze uitgave wordt de naam van Marc Verhaegen naast die van Paul Geerts in het album genoemd als verantwoordelijke voor scenario en tekeningen.

Aankondiging van De blote Belg