Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De blote Belg


De blote Belg Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De blote Belg verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 5,49

Reactie no. 51
NaamInti
Leeftijd44
Cijfer5
RecensieWat kun je hier nu over zeggen? Je kunt het alleen maar eens zijn met alle negatieve reacties. Dit is het dieptepunt van Marc Verhaegen. Lambik in adamskostuum is gewoon iets dat absoluut niet past in deze strip. Heel eventjes zou misschien nog gekund hebben als los grapje, maar niet het hele verhaal lang. Gelukkig zijn dit soort dingen daarna achterwege gebleven
Dit is het soort album dat je één keer leest en vervolgens in de boekenkast stopt om het er nooit meer uit te halen. Niet alleen vanwege Lambik, maar ook vanwege een totaal waardeloos verhaal dat voornamelijk bestaat uit flauwe grappen. Dat het een 5 krijgt, is alleen omdat de Gouden Stuntman aan het eind even meedoet, anders had ik een 2 gegeven
Ongetwijfeld zou Vandersteen (die toen net 11 jaar overleden was), het eens zijn met alle negatieve reacties. De... ahum... kortgerokte dames in DE RODE RIDDER, dat ging nog net (de verkoop van de reeks ging erdoor naar omhoog), maar hier had hij beslist Verhaegen aan de deur gezet
Ook nog even dit. Het verhaal is verbonden met een tv-programma. Op Wikipedia staat daarover dit te lezen: “De titel is afgeleid van het televisieprogramma De Blote Belg van het productiehuis Telesaurus, met presentator Marcel Vanthilt, dat op het moment dat het verhaal verscheen op VRT1 werd uitgezonden. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de inhoud van de strip en het televisieprogramma verregaand op elkaar zouden inspelen. Uiteindelijk bleef de samenwerking echter beperkt tot een spel aan het einde van elke aflevering, waarbij het vervolg van de strip moest worden geraden.” en “Het idee voor dit verhaal ontstond tijdens een brainstormsessie van de televisiemakers en het Studio Vandersteen-team.”
Datumwoensdag 07 juni 2023 06:29

Reactie no. 50
NaamErik-Jan
Leeftijd39
Cijfer5
RecensieEen voorspelbaar verhaal. De humor is erg “gezocht”. Bovendien vind ik het zee ongeloofwaardig en het einde afgeraffeld. Jammer.
Datumzondag 27 februari 2022 15:49

Reactie no. 49
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer7
RecensieWeer een album dat durf toont. Ik heb dat liever dan de kinderlijkheid die begint als het Studio100 duo alles overneemt. Eindelijk bloot in onze doorgaans zo preutse serie waar natuurlijke zaken als liefde, seks en naakt vakkundig worden verdreven ( stel je voor dat het shockerend zou zijn!!). Nee, dit is geen pleidooi voor pornografie maar het krampachtig behandelen van dergelijke thema’s werkt averechts en het biedt zat mogelijkheden zonder schunnig te worden. Hier dus wel. Ik waardeer de durf die ook dit album uitstraalt. Welkome gewaagdheid noem ik dat. Het hele gedoe rond de blote Lambik werkt erg hilarisch zonder flauw te zijn. Uiteraard met de nodige, vaak preutse stoplappen. Het verhaal is wel weer een veredelde achtervolging van onze vrienden op zoek naar Lambik. Het basisgegeven blijft natuurlijk ook vreemd: Lambik krijgt last van het Sjofra ( Chaud froid =warm koud) virus aan de hand van een toverbal van Wiske, met alle gevolgen van dien. Een virus in een snoepje? Ook een vraag die blijft, is waarom de verkoopster een dergelijk duivelse toverbal aan Wiske mee geeft…daarnaast koop je snoep niet meer per één…Ja, hoe leuk dit album ook is, er zijn wel wat passages en personages: het voor gek zetten van Nederlanders is niet leuk, Jean Francois Boulet moeten we maar direct vergeten, Bob Scoop is vervelend en professor Onno Raria ( oh wat een enorm leuke naam!!!...niet dus) is een verschrikkelijk personage. Snij die idiotie weg en er blijft best een vermakelijk album over dat ons en passant op de nadelen van de opwarming van de aarde drukt.
Datumvrijdag 04 december 2020 23:55

Reactie no. 48
NaamMark
Leeftijd42
Cijfer5
Recensie2001 gaat wat mij betreft de geschiedenis in als een uitermate zwak jaar voor Suske en Wiske, met De Blote Belg als een wederom op de actualiteit gebaseerd album met wederom een flinterdun verhaal. Op zich is het gegeven dat Lambik temperatuurswisselingen meemaakt als gevolg van een virale infectie nog best aardig. Maar vooral de rol van de bijfiguren is bedroevend: de Nederlandse toeristen, de sensatiejournalist, de professor in het ziekenhuis en de premiejager in de woestijn, allen reageren op zo'n overdreven manier welke ik totaal niet met humor associeer, terwijl dit wel hun rol lijkt te zijn.

Totdat Lambik met de Gyronef vertrekt kan ik het verhaal nog wel waarderen maar vanaf het moment dat hij in de woestijn aankomt zakt het plot als een plumpudding in elkaar en weet het me niet meer te boeien. De tekeningen zijn redelijk maar niet speciaal. Vooral door het magere verhaal geef ik net geen voldoende.

Datumzondag 20 december 2015 06:37

Reactie no. 47
NaamBofor!
Leeftijd31
Cijfer6
RecensieWeer zo´n verhaal dat het duidelijk meer van zijn humor moet hebben dan van de verhaallijn zelf. Lambik heeft in dit album duidelijk de hoofdrol en dat kan ik meestal goed waarderen. Maar:
-De reden waarom Lambik het extreem koud en warm krijgt en weer geneest vind ik wat 'kort door de bocht'.
-de rol van die huurling (strook 106) vind ik behoorlijk irritant.
-ook dat Lambik komt te overlijden (strook 159-160) vind ik eigenlijk niet kunnen. Ook de oplossing hiervoor met de teletijdmachine is wel erg voor de handliggend.
-ook dat Sidonia, S &W met sneeuwballen en ijspegelwapens militairen met echte wapens overwinnen is niet erg geloofwaardig.
-aan het einde komt Jerom als gouden stuntman ook nog op de proppen.

De humor zit oa. in:
-de profielschets van Lambik (strook 37)
-de communicatie via borden geschreven tekst tussen Lambik en Sidonia (vanaf strook 49)
Daarom moet ik af en toe toch nog wel even lachen, maar het verhaal is inhoudelijk natuurlijk niet best. Toch nog maar 'een zo krap mogelijke voldoende,' want ik neig eigenlijk naar een 5.

Datummaandag 03 februari 2014 22:19

Reactie no. 46
NaamCaspar
Leeftijd38
Cijfer6
RecensieNa alle recensies hier vreesde ik het erger, maar ik vond het gelukkig nog meevallen. Een topverhaal is het niet, maar Lambik in zijn nakie is toch nog best een aardige vondst. Alleen jammer dat Jerom hier weer de deus ex machina is aan het eind en sommige grappen zijn wel heel erg flauw. Een zesje.
Datummaandag 16 januari 2012 21:00

Reactie no. 45
Naamaxel
Leeftijd14
Cijfer3
RecensieAbsoluut geen goed verhaal!
veel te lang dradig en er gebeurt bijna niets
een 3 omdat lambik de hoofdrol kreeg.
Datumdonderdag 26 augustus 2010 15:45

Reactie no. 44
NaamRobbert
Leeftijd32
Cijfer7
RecensieIk heb mij bij dit album wel vermaakt. Leuk bedacht, goede tekeningen.
Datummaandag 7 september 2009 03:03

Reactie no. 43
NaamRianne
Leeftijd28
Cijfer4
RecensieHet uitgangspunt voor het verhaal is leuk. Ik verheugde me om het verhaal te gaan lezen. Helaas is de uitwerking te geprobeerd, te gekunsteld. Gemiste kans.
Datumvrijdag 28 augustus 2009 10:15

Reactie no. 42
NaamRick Wiselaar
Leeftijd23
Cijfer1
Recensie2001, het jaar van de ongekende dieptepunten in de S&W reeks.
Ik weet nog dat ik destijds het verhaal kocht en het eigenlijk na 5 bladzijden al weglegde. Zo smakeloos, zo weinig diepgang, waardeloze humor en het verhaal is ongeloofwaardig. Opvallend dat de jonge lezers het punt voor deze strip een klein beetje op niveau houden, maar eerlijk gezegd vind ik dat het een dikke nul verdiend
Datumzaterdag 15 augustus 2009 14:55

Reactie no. 41
NaamKees
Leeftijd52
Cijfer8
RecensieIk vind dit een goeie, origineel, gedurfd en goed getekend.
Datumdinsdag 4 augustus 2009 21:51

Reactie no. 40
NaamMichiel
Leeftijd35
Cijfer10
RecensieLeuke, gewaagde strip. Met een kleine knipoog naar de global-warming problematic. Marc Verhaegen was een tekenaar die wel eens te enthousiast werd met het tekenen van verhalen, waardoor zijn strips soms te onnavolgbaar werden of te 'groots' opgezet. Maar met deze strip liet hij zien dat hij meer in zijn mars had dan het hele huidige tekenteam.
Datumdonderdag 4 juni 2009 11:26

Reactie no. 39
Naamsteffiedrees
Leeftijd28
Cijfer4
RecensieBeetje raar verhaal, over lambik die constant op en neer moet reizen omdat hij het koud of warm heeft. Ook dat hij wordt neergeschoten vind ik heel zwak. Dit album is niet hot en ook niet cool, maar ik heb het na de eerste keer nooit meer gelezen. het staat in mijn boekenkast en het laat me koud.
Datumwoensdag 15 april 2009 22:43

Reactie no. 38
NaamSebastiaan
Leeftijd24
Cijfer1
RecensieZo'n ontzettend slecht verhaal. Echt een schande voor S&W.
Het hele verhaal loopt niet, Lambik die een plek moet opzoeken om het warm of koud te krijgen is de hele clue, maar om daar een heel verhaal mee vol te schrijven?
Het probleem ontstaat al even slecht als het eindigt. Het oude vrouwtje heeft een kraampje dus je zou zeggen dat ze deze balletjes verhandelt, niet echt logisch gezien ze een wereldramp kunnen veroorzaken en het virus maar eens in de 5000 jaar opduikt, waarna mevrouw die ramp dan wel even oplost nadat ze de hele wereld onder water heeft laten lopen met een enkel tegengifballetje, wat slecht!!!!
De grappen zijn van bijzonder laag niveau en dat sarcastische past helemaal niet bij S&W (van elk karakter in de strip, zelfs Barabas). Daarbij tekeningen niet leuk, strip te kort, verkeerd gebruik van de teletijdmachine, details die niet kloppen etc. Dit wijst allemaal op een gebrek aan aandacht voor een goed verhaal, erg jammer.
Zonder mensen te beledigen valt het mij op dat vooral jonge lezers dit album wel kunnen waarderen, waar oudere lezers (waar ik mijzelf toch al toe reken) dit album regelrecht slecht vinden. Is dit een keuze van studio Vandersteen om lekker makkelijke grappen te maken om maar albums af te leveren? Oudere S&W-albums bevatten grappen die jong en oud aanspreken, gewoon iets meer doorgedacht. Zo jammer dit nooit meer terug te zien in tegenwoordige S&W's. Een wonder dat dit album nog op een voldoende staat, het is een S&W-album niet waardig, vandaar een 1.
Datumvrijdag 12 december 2008 12:33

Reactie no. 37
NaamLars van Bekkum
Leeftijd30
Cijfer8
RecensieDit was een beetje de periode van de extreme verhalen. Eerlijk gezegd hield ik er wel van. Lambik met een soort alternatief einde. De Jerom grap aan het einde met die brief van studio van der steen. Bijna traditioneel om dit bij een verhaal te betrekken (briesende bruid bijvoorbeeld) Ik vond het verhaal te apart om een onvoldoende te geven. Ik vind het na het album voor de tweede keer te hebben gelezen eigenlijk een dikke 8. JAzeker!
Datumdonderdag 12 juni 2008 01:39

Reactie no. 36
Naammax
Leeftijd14
Cijfer5
Recensiehet is helaas niet zo spannend,het gaat aleen maar over een man die het een beetje warm en koud heeft,ik vond het maar een matige strip.
Datumdonderdag 15 mei 2008 16:06

Reactie no. 35
Naamroy
Leeftijd13
Cijfer9
RecensieIk vond deze S&W juist wel leuk, er mag best wel een x een album uitkomen met deze humor, oke als er veel te vaak deze soort strips uitkwamen zou het vervelend worden, maar ik vond het toch wel een 9 waard
DatumWed Aug  1 22:31:47 2007

Reactie no. 34
Naamrobin breuls
Leeftijd10
Cijfer10
Recensieik begrijp dat sommige mensen (kinderen) dit niet met me eens zijn maar toch, ik vond dit album heel leuk. NIKS op aan te merken
Grappig/leuk/leesplezier ik vind dat je dat allemaal met dit album kunt hebben. met degene die een 9 en een half hebben ben ik het ook wel eens hoor!
SUPER-STRIP (als het aan mij ligt.)
DatumWed Apr 18 17:01:21 2007

Reactie no. 33
NaamPaul Op de Beeck
Leeftijd54
Cijfer2
RecensieEen aanfluiting van alles waar Suske en Wiske voor staan: geen moraal, humor van het niveau van mijn 2-jarige kleinkinderen, contradicties met voorgaande verhalen en ga zo maar door.
DatumSat Jan 27 14:14:59 2007

Reactie no. 32
NaamBarry
Leeftijd27
Cijfer4
RecensieWat een slap verhaal zeg, heb het met tegenzin uitgelezen.
Dom onderwerp, flauwe grappen, tegenstrijdigheden in het verhaal, zaken die gebeuren zoasl Vandersteen dit nooit bedoeld zou hebben, het is allemaal wel al gezegd hier en ik sluit me er graag bij aan.
DatumTue Jan  2 10:20:49 2007

Reactie no. 31
NaamEvi Moens
Leeftijd28
Cijfer1
RecensieEen verhaal dat nergens over gaat, dat zichzelf tegenspreekt, dat algauw gaat vervelen en vooral: dat bepaalde vroegere albums ivm de teletijdmachine totaal onmogelijk maakt, want het voert totaal nieuwe regels voor het gebruik ervan, in.
DatumSun Dec 17 01:45:07 2006

Reactie no. 30
NaamLeander Zimmerman
Leeftijd15
Cijfer7
RecensieIk vond dit album juist een van de betere van Marc Verhaegen. Er zit echte humor in en de suke en wiske sfeer is een beetje terug. toch is dit geen acht waard, omdat het verhaal daarvoor te oppervlakkig is.
DatumThu Oct 19 13:39:28 2006

Reactie no. 29
NaamTimothy
Leeftijd11
Cijfer9
RecensieDit vond ik een leuk album. Lambik die naakt is vond ik erg grappig. Ook de andere grappen waren top. De spreuk op het einde maakte het helemaal kompleet. Een echte topper.
DatumMon Sep 18 19:11:59 2006

Reactie no. 28
NaamJeroen de Munter
Leeftijd24
Cijfer1
RecensieIk sluit me geheel aan bij recensie nummer 13, want ik deel zijn mening! Dit album is een zoveelste schande in rij! Schandalig wat men rond die nummers deed met de grootste erfenis van Van der Steen!
DatumWed Jun  7 16:58:18 2006

Reactie no. 27
Naamherman(billie0
Leeftijd14
Cijfer10
Recensiedit is de beste want Lambik speelt hier echt een grote rol vind ik. leuke verhaallijn en leuke acties
DatumSat Apr 29 12:11:26 2006

Reactie no. 26
NaamTim
Leeftijd18
Cijfer8
RecensieLeuk en grappig verhaal, echt een goed suske en wiske verhaal.
DatumSun Mar 19 14:04:28 2006

Reactie no. 25
NaamEvelien
Leeftijd11
Cijfer8
RecensieIk vond dit één van de betere NIEUWE S & W strips!
Ik snap wel dat anderen dit album verhaalloos en belachelijk vinden maar ik vond het juist wel een goed album.
DatumSat Mar  4 11:39:11 2006

Reactie no. 24
NaamLuc
Leeftijd45
Cijfer3
RecensieEen inhoudloos verhaal! Af en toe zijn er leuke grappen, maar het album kan mij met de beste wil van de wereld niet boeien!
DatumFri Feb 17 17:25:00 2006

Reactie no. 23
NaamPeter
Leeftijd35
Cijfer2
RecensieDit album heeft een heel zwak verhaal, zoals een aantal van de albums rond deze serie. De tekeningen zelf zijn flets en zien er uit alsof ze met de computer zijn gemaakt. Er zijn geen leuke grappen; kortom één van de zwakste delen uit de hele reeks.
DatumSat Jul 9 21:34:55 2005

Reactie no. 22
NaamMatthias
Leeftijd12
Cijfer7
RecensieIn dit verhaal gaat heeft Lambik een tas koffie waar een pilletje inzat opgedronken en heeft daardoor het opeens erg koud of erg warm. Het begin van het verhaal leest goed en vlot en vind ik eigenlijk erg goed, een 8 waard. Komen we dan naar de kern van het verhaal waar Lambik een reis rond de wereld maakt om het ietsje warmer of kouder te hebben, ben ik mijn enthousiasme al kwijt. Een 6. Als we dan tenslotte naar het einde gaan kijken op de Zuidpool, begint het verhaal weer op gang te komen. Een 7 voor het einde. Als ik dan een totaal moet geven kom ik op een 7 uit.
DatumFri Jul 8 18:46:00 2005

Reactie no. 21
NaamIngrid
Leeftijd17
Cijfer4
RecensieDit album krijgt van mij een 4 alleen om de redelijke grappen die hier en daar zaten voor de rest is ook dit album een dieptepunt net als zijn voorganger.
DatumSat Jun 4 20:41:01 2005

Reactie no. 20
Naamjippe
Leeftijd10
Cijfer9
Recensiedit is heel cool omdat lambik in z n naakie staat.hihi!!iedereen schrikyt van hem.
DatumSat Mar 5 13:14:50 2005

Reactie no. 19
NaamTeun Hibma
Leeftijd15
Cijfer6
RecensieDat Lambik hele verhaal in zijn naakte kont rondloopt is wel grappig. maar algemeen vind ik dat verhaal wat twijfelachtig. Maar ik geef het voordeel van het twijfel.
DatumSun Feb 20 17:07:33 2005

Reactie no. 18
Naammagali bruneel
Leeftijd10
Cijfer8
Recensietoffe strip
DatumSat Feb 19 17:53:27 2005

Reactie no. 17
Naam stefan huizer
Leeftijd 9
Cijfer 10
Recensie erg leuk cool zelfs!
Datum Sat Jan 29 13:57:11 2005

Reactie no. 16
Naam Bart De Grande
Leeftijd 14
Cijfer 2
Recensie Een slecht verhaal. Tegen de regels van Vandersteen in, Lambik die de hele tijd naakt rondloopt in het album, vind ik ook maar niks, het strookt niet met de wetten van Vandersteen.
Het scenario trekt op niet veel en de tekeningen laten ook te wensen over. Een zwak album dus.
Datum Fri Aug 27 11:49:19 2004

Reactie no. 15
Naam Tom
Leeftijd 17
Cijfer 8
Recensie Een goed album. Het verhaal is lekker, de grappen zijn doeltreffend en in het principe van het verhaal vind ik zelfs wat van de wat oudere verhalen terug. Maar, de tijden zijn verandert. En als je het bij elkaar optelt dan is dit album daarin nog niet eens zo slecht.
Grt. Tom
Datum Tue Aug 24 22:46:15 2004

Reactie no. 14
Naam Haerens Célestin
Leeftijd 11
Cijfer 9
Recensie Niet slecht, maar niet uitstekend...
Datum Sat Aug 7 12:35:31 2004

Reactie no. 13
Naam Erwin
Leeftijd 39
Cijfer 1
Recensie Het is dat er geen lager cijfer dan een 1 uitgedeeld mag worden. De kwaliteit van dit album ligt net zo ver onder het nulpunt als de temperatuur op de noordpool. Een uitermate beroerd verhaal, waarvoor het basisidee afkomstig is uit het verhaal Het schroeifenomeen uit de reeks van Sammy. Waar dit verhaal nog wel ergens op slaat is dat bij de blote belg werkelijk niet het geval. Bijna was ik geneigd om uit schaamte mijn komplete collectie S & W in de vuilnisbak te deponeren. De vele fraaie werken die eerder verschenen zijn weerhielden mij daar echter van.
Maar Marc, als je dit leest: maak zo'n gedrocht nooit meer !
Datum Sat Jul 24 11:07:03 2004

Reactie no. 12
Naam Quincy
Leeftijd 12
Cijfer 8
Recensie Het is een goed album, hoor! Maar is het nog niemand opgevallen dat in dit album fouten zitten?
Bijvoorbeeld:
- Suske,Wiske,en Sidonia worden 's nachts wakker van de hitte. Als dit Lambik blijkt te zijn, spuiten ze op hem met een tuinslang. Terwijl ze dit doen komt Jerom langs, terwijl het midden in de nacht is.
- Sidonia had haar kamerjas aan die nacht, in strook 27 is ze opeens aangekleed. Suske en Wiske hadden hun pyjama aan en in strook 28 zijn ze ook opeens aangekleed.
Datum Wed Jun 23 14:13:32 2004

Reactie no. 11
Naam Niels Peelman
Leeftijd 13
Cijfer 8
Recensie Wie dit album geen 7 of meer geeft heeft geen humor. wel eentonig verhaal
Datum Sun Feb 29 11:45:52 2004

Reactie no. 10
Naam Robert
Leeftijd 13
Cijfer 7
Recensie Ik vind dit album helemaal niet zo slecht! Wat Jeroen zegt is onzin want in de meeste albums zitten ongeloofwaardige dingen. Bijvoorbeeld de Zingende Zwammen. Feeen bestaan niet, ballonnen kunnen geen kinderen opslokken, enz. Ik vind dit album erg grappig vanwege Lambik, dan heeft hij het weer koud, dan weer warm. Het enige minpunt vind ik de schietende man in de Sierra Nirvana woestijn. Daarom een 7
Datum Mon Dec 22 12:52:46 2003

Reactie no. 9
Naam timo
Cijfer 4
Recensie slecht!!! 1 punt voor de moeite, 2 punten voor het album zelf en 1 punt om het gemiddelde iets omhoog te laten komen
Datum Tue Aug 12 10:26:11 2003

Reactie no. 8
Naam Jesper
Leeftijd 16
Cijfer 6
Recensie Ik vond het verhaal ook erg zwak, het kan natuurlijk totaal niet wat erin gebeurd, maar de humor in het verhaal was wel heel erg goed, en dat vergeten veel mensen denk ik, voor het verhaal een 1 voor de humor een 5
Datum Sat Aug 9 12:01:46 2003

Reactie no. 7
Naam Boudin
Leeftijd 25
Cijfer 1
Recensie Jammer dat het formulier niet toelaat minder dan een 1 te geven.
Datum Wed Jul 23 16:43:32 2003

Reactie no. 6
Naam Niels
Leeftijd 13
Cijfer 6
Recensie Bijna goed album
Datum Wed Jul 2 11:45:26 2003

Reactie no. 5
Naam Jeroen Dera
Leeftijd 16
Cijfer 2
Recensie Ze hebben niet eens de moeite genomen om het geloofwaardig te maken... Een lichaamstemperatuur beneden het vriespunt, dan beweeg je echt niet hoor! Ik vond het eerst wel een leuk album, maar toen ik het laatst voor de tweede maal las, werd ik echt niet goed.
Datum Wed May 14 17:35:04 2003

Reactie no. 4
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 3
Recensie Helemaal met Jan eens!
Een slecht verhaal ter afronding van een slecht Suske en Wiske-jaar.Van mij een drie omdat het verhaal gewoon niets met de reeks te maken heeft.
Datum Tue Apr 29 19:21:11 2003

Reactie no. 3
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 6
Recensie Och, het verhaal opzich is toch wel aardig! Ook die tijdsprongen zijn doen me niets, want die brengen dit verhaal tot een goed einde.
De tekeningen zijn zoals gewend o.k.
Wat me in dit verhaal vooral opvalt, Marc hanteert hier met humor. De grappen zijn hier goed voorbereid en komen ook aan, zowel van inhoud als ook in de tekeningen zelf!!! Daarom een ... 6.
Datum Thu Apr 24 09:19:20 2003

Reactie no. 2
Naam Joe
Leeftijd 26
Cijfer 4
Recensie .. Zal moeilijk worden omdat ik het volledig met Jan eens ben. Aangezien ik als onderwijzer nooit lager ga dan een 4 op het rapport.... Gaat het gemiddelde toch wat omhoog ;)
Datum Wed Apr 23 19:14:36 2003

Reactie no. 1
Naam jan
Leeftijd 24
Cijfer 2
Recensie Naar mijn mening was 2001 een zwak jaar voor de reeks en dan moest dat nog eens afgesloten worden met dit beroerde album. Het is een vrij mager verhaal met een beetje een vreemd einde waarin Lambik overlijdt maar omdat de toekomst wordt veranderd toch weer niet. Ik geloof ook niet echt dat Willy Vandersteen dit nou ooit zou hebben bedoeld. Het is niet zo dat ik me stoor aan de naaktlopende Lambik in de strip. Ik bedoel: ik heb een complete reeks 'Rooie Oortjes' thuis liggen en ik ben ook nog eens de trotse bezitter van het niet zo heel erg legale album 'De Glunderende Gluurder'. Ik ben alleen van mening dat de Suske en Wiske-reeks dit helemaal niet nodig heeft. Het is daarom ook jammer dat dit het eerste album is waar Marc Verhaegen zijn naam wordt vermeldt. 1 punt voor een leuke scene van een Nederlands stel dat aangifte doet op het politiebureau. Nog 1 punt voor de moeite. Hoger dan een 2 kom ik echt niet en daarom nodig ik van harte andere recensenten uit dit gemiddelde op te krikken. Succes ermee!!!
Datum Tue Apr 22 21:59:45 2003