Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De sterrensteen


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 302 (1e druk: 10 december 2008)

De sterrensteen Barabas wordt door de overheidsinstanties gevraagd om het nieuwe poolstation op Antarctica te onderzoeken. De bewoners rapporteerden vreemde gebeurtenissen en sinds een paar dagen is het contact met hen verbroken. Jerom, Lambik en Suske en Wiske gaan mee.
Het station blijkt verlaten en alles wijst op een geweldadige ontvoering. Na een paar dagen wordt de ernst van de situatie duidelijk. Vreemde, monsterachtige wezens belegeren het poolstation. Ondertussen hebben onze vrienden in een ijsgrot onder de poolkap een grote lichtgevende meteoor ontdekt. Deze blijkt een ingrijpend effect te hebben op iedereen die ermee in contact komt. De gevolgen zijn dramatisch...

Begin december 2008 verscheen ook een speciale editie van dit album, met een afwijkende achterkaft. Deze uitgave is gemaakt voor de International Polar Foundation. Het Belgische poolstation Princess Elisabeth Antartica vormt de locatie waar het verhaal zich afspeelt.
Op de achterzijde stelt achterkant waarop ontdekkingsreiziger en poolonderzoeker Alain Hubert de International Polar Foundation voor. Deze editie van het album verschijnt in een oplage van 2000 Nederlandse en evenveel Franse exemplaren.

De cover die werd gebruikt bij de aankondiging van het album werd naderhand hertekend.
Hieronder de oorspronkelijke covertekening en de achterkaft van de speciale uitgave.


Oorspronkelijke cover Achterkaft speciale uitgave