Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De kwakende Queen


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 313 (1e druk: 22 juni 2011)

De kwakende Queen Barabas is erg aangedaan als hij ontdekt dat zijn voorvader Jabbertalk beschuldigd werd van een vreselijke misdaad. Diezelfde overgrootvader beweert echter onschuldig te zijn. Barabas stuurt zijn vrienden naar het verleden om de zaak op te helderen. Zo belanden Suske en Wiske in het London van de negentiende eeuw. Daar maken ze kennis met dat bizarre familielid van Barabas. Al gauw blijkt dat Jabbertalk niet bij al zijn tijdgenoten zo populair is. Hij vecht bijvoorbeeld al jaren een bittere vete uit met de magiër Spiritzo. De gebeurtenissen stapelen zich op: de prof krijgt bezoek van een inbreker en kort daarop wordt Queen Victoria bedreigd met één van zijn uitvindingen waardoor de vorstin zich wel heel gek begint te gedragen. Onze vrienden onderzoeken de zaak maar raken er niet meteen wijs uit. Want naast de illustionist Spiritzo zijn er ook nog allerlei andere schimmige figuren aan het werk.

In samenwerking met Neckermann organiseert Standaard Uitgeverij organiseert bij dit album een wedstrijd waarmee een citytrip voor 4 personen naar Londen gewonnen kan worden. De wedstrijd wordt bekend gemaakt via een sticker op de cover van het album.
Daarnaast houdt de uitgeverij ook nog een stripballon-wedstrijd. Deelnemers aan deze wedstrijd moeten teksten verzinnen bij een scene uit De kwakende Queen. De leukste inzendingen maken kans op 25 albums van Suske en Wiske.


Aankondiging De kwakende Queen met prijsvraagsticker