Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Lambik Plastiek


Lambik Plastiek Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Lambik Plastiek verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,18

Reactie no. 11
NaamInti
Leeftijd44
Cijfer9
RecensieDit verhaal gaat over de gevaren van de plastic vervuiling. Dat wordt in het begin heel erg duidelijk gemaakt met de aangespoelde walvis
Barabas vindt iets uit om overtollig plastic kwijt te raken, maar iemand is het daar niet mee eens en gebruikt onfrisse middelen om dat te beletten
Leuk dat de kleine Lambik mannetjes uit HET GEBROKEN DORP weer meedoen, wat voor grappige interrupties zorgt
Op strook 139-140 wordt de IJzeren Schelvis in plastic verandert. Dat ontlokt Lambik de volgende opmerking: “Ik heb ooit weleens gehoord van een plastieken walvis...” Een grappige verwijzing naar de duikboot uit JOMMEKE
Kortom, een prima verhaal met een duidelijke anti-plastic (of in elk geval de verspilling daarvan) boodschap
Datumwoensdag 12 oktober 2022 19:55

Reactie no. 10
NaamWalter
Leeftijd40
Cijfer8
RecensieIk vond het verhaal zeker niet slecht, het voelde zelfs wat afgeraffeld. Leuke wendingen en originele insteek.
Datummaandag 09 augustus 2021 19:21

Reactie no. 9
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer4
RecensieNu de nieuwe makers eindelijk een beetje opd reef raakten, zijn ze nu volledig weer van die dreef geraakt...Het milieubewustzijn aankaarten kan in een strip ( hoewel ik de redeneringen van anderen snap om dit niet in de Rode reeks te doen), het gevaar is echter overdreven belerend te worden. Moraliseren kenden we al van Willy Vandersteen maar het werd nooit echt irritant. De "Amoureuze amazone" is een voorbeeld dat de milieuproblematiek bespreken ook leuk kan zijn. Dit album slaat de plank mis. NIks grijpt, niks trekt aan. Wat ik eerder heb gemeld, wordt dit keer uitvergroot: Lambik is compleet achterlijk, Sidonia een hoogbejaarde, Wiske wordt heel irritant met haar bijdehante opmerkingen. Oh, ja Suske is er ook nog. Waarom die op de jaren zestig geënte boeven? De bolhoed heb ik eerder gezien.
Jammer: een uitvinding die plastic opeet, had een leuke insteek kunnen zijn. Ik noemde het eerder al: dit is ook een van de kinderstrips...of moet ik zeggen : kindse strips.
Datumzondag 01 maart 2020 18:49

Reactie no. 8
NaamTobias
Leeftijd36
Cijfer5
RecensieHet is wat het is: klimaatpropaganda. Persoonlijk zie ik dat soort initiatieven (als het dan toch zo nodig moet) liever buiten de rode reeks, maar vooruit. Inhoudelijk was het allemaal net interessant genoeg om verder te lezen, maar het scheelde dit keer niet veel of ik had het album weggelegd.
Datumdonderdag 02 mei 2019 13:11

Reactie no. 7
NaamHenmii
Leeftijd34
Cijfer6
RecensieDit was een wat flauw album. Nergens wordt het echt grappig. Ook is de grap met Lambiks brein al eerder gedaan. En op de eerste paar pagina's weten ze niet hoe vaak ze het woord "plastic" moeten noemen. Het mag dan wel een actueel en belangrijk thema zijn, het leverd geen geweldig album op. Een slecht begin van het nieuwe Suske en Wiske jaar.
Datumvrijdag 05 april 2019 07:43

Reactie no. 6
NaamMark
Leeftijd40
Cijfer2
RecensieNadat ik het album had gekocht wilde mijn dochter van 9 (de doelgroep lijkt mij...) graag als eerste het album lezen. Na welgeteld 10 minuten (!) was ze alweer beneden. Of ik 'm wilde lezen. Ik vroeg of zij hem daarna terug wilde. Dat hoefde niet. Ze had het uitgelezen en vond het wel aardig. Dat dus. Wel aardig en in tien minuten leesbaar. Ik heb het album nu ook uit en het kostte mij niet veel meer tijd dan mijn dochter. Een enkelvoudig plot, eigenlijk één lange achtervolging. De butler die van plastic wordt en dan toch niet afgebroken wordt maar het avontuur overleeft, een wel erg opgelegde moraal, matige achtergronden, een volstrekt ongeloofwaardige onbekende met bolhoed... ik word er een beetje moedeloos van. Ik koop de albums nog om mijn verzameling bij te houden, maar met kwaliteit heeft het niets te maken.
Datumdonderdag 28 maart 2019 09:32

Reactie no. 5
NaamLeendert
Leeftijd44
Cijfer2
RecensieWeer een enorm dieptepunt. Was het vorige verhaal weer een opleving. Suske en Wiske gaan steeds meer lijken op de Kiekeboe verhalen met het grote verschil dat de Kiekeboe's wel grappig zijn met een goede humor waar het in dit boek enorm aan ontbreekt. De humor in dit boek is ontzettend flauw en toverde niet eens een glimlach bij me. Jerom en Lambik worden zo ontzettend dom neergezet dat het gewoon niet grappig meer is. En Sidonia is meer een hysterische tante. Het idee is goed om aandacht te geven aan het milieu maar het moraliserende werkt erg irritant: het belerende toontje van Suske en Wiske. Het ligt er allemaal zo dik bovenop dat het meer op een propagandastrip lijkt dan een album die in de Rode Reeks thuishoort. Daarnaast weer ellenlange achtervolgingsscenes.
De tekeningen zijn ook zeer matig. Sidonia lijkt (zeker zonder kuif) als een oud dametje die zo graag hip wil zijn,. Lambik ziet er echt niet uit. en het lijkt alsof ze hun draai weer moeten vinden. De figuren werden gewoon lelijk neergezet. Waren Suske en Wiske vroeger schattig na te tekenen figuren, nu zijn ze gecompliceerd en karakterloos.in dit boek om over de andere figuren te zwijgen. Ook weinig gedetailleerd uitgewerkte achtergronden, waardoor het weer lijkt also het album.snel afgeraffeld is. De voorkant spreekt ook niet aan en laat niks over het thema zelf zien en wekt niet echt nieuwsgierigheid op.
Lijkt weer snel afgeraffeld en geprobeerd om door de milieutour te gaan weer aandacht op Suske en Wiske willen vestigen.
Het lijkt alsof men niets van het verleden heeft geleerd toen Suske en Wiske ook van stijl veranderde en de verhalen ook zo ADHD-achtig werden en populair probeerde te zijn.
Ik heb nog nooit zo'n lage evaluatie voor een Suske en Wiske gegeven, maar het verdient gewoon moet meer. Toch nog een punt omdat het idee over het milieu en de plastiek soep goed is maar dat is dan ook alles. Wat een teleurstelling
Datumdinsdag 26 maart 2019 03:25

Reactie no. 4
NaamRobin
Leeftijd17
Cijfer9
RecensieIk vond het verhaal zeker niet slecht! Ik had in het begin erg veel twijfels. Een 'themanummer' van Suske en Wiske?
Nu ik hem gelezen heb vind ik het echt geen slecht album. Het begin is wat slapjes maar man, man, man! Wat een einde! Waar de vorige albums erg afgeraffeld waren, heeft dit album juist een mooie opbouw. Ook geweldig dat in het einde ook iedereen een mooie rol heeft binnen de finale!
Ik zat heel erg te twijfelen of ik het nu een 9 of een 10 moest geven maar besloot toch een 9 te geven vanwege het feit dat ze er ook weer geen gewoonte van moeten maken, van zo'n album in het teken van...
Datumdonderdag 14 maart 2019 23:28

Reactie no. 3
NaamAggie2
Leeftijd41
Cijfer10
RecensieDit verhaal sluit goed aan op de discussies over plasticsoep van deze tijd. Het illustreert goed de gevolgen van het vele plastic in de oceaan. De plasticmakers stellen als het ware de vervuilers voor die het plastic in de oceaan gooien en de plasticvreters zijn degenen die het willen opruimen, zoals The Ocean Cleanup van Boyan Slat. Het is goed dat er een extra dossier bij deze strip zit dat hier aandacht aan besteedt.
Datumdonderdag 14 maart 2019 14:53

Reactie no. 2
NaamS. Monrik
Leeftijd17
Cijfer4
RecensieJammer, zeer jammer dit. Dit leek eerder op propaganda tegen plastic dan een echt verhaal. Na ongeveer een decennia van Suske en Wiske gelezen te hebben is dit toch wel een treurig dieptepunt. Matige albums als de Bananenzangers waren tenminste nog grappig voor de kids, dit geeft me nauwelijks een gevoel van tevredenheid.
Datumwoensdag 13 maart 2019 19:02

Reactie no. 1
NaamQueerd van Konblasteringen
Leeftijd15
Cijfer9
RecensieEen erg goed verhaal met een hedendaagse moraal dat de jeugd iets zeer belangrijks leert: hergebruikt je plastic en gooi niet alles direct weg.
Je zou denken dat het verhaallijn hierdoor zou verzwakken, maar het is de scenaristen gelukt om dat te vermijden. Het verhaal heeft vaart, leuke humor en veel actie. Erg leuk dat de Lambikjes in het hoofd van Lambik hun herintreden maken.
Wel vind ik Polly erg agressief en haar standpunt slaan op het einde opeens om zonder haperingen. Ook wordt ze te ligt gestraft voor wat ze gedaan heeft.

Verder een uitstekend album, met prachtige tekeningen en een vlot verhaal.

Datumwoensdag 13 maart 2019 16:26