Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De geplaagde Plantijn


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 366 (1e druk: 11 januari 2023)

De geplaagde Plantijn Als tante Sidonia een oude stadskaart van Antwerpen koopt voor de verjaardag van Lambik gaan de poppen meteen aan het dansen. Er staat een kruisje op de kaart en dat is volgens Lambik natuurlijk de vindplaats van een schat. Omdat het aangekruiste huisje in het heden al lang blijkt afgebroken te zijn, besluiten onze vrienden de schat te gaan zoeken in het verleden. Daar vinden ze in de woning echter een Spaanse edelman. Lambik wil de schat met niemand delen en besluit in te breken in het huis om er op zoek te gaan naar zijn schat. Ondertussen bezoeken Suske en Wiske drukker Plantijn. Omdat deze de stadskaart te koop aanbiedt in zijn winkel hopen ze dat hij iets meer kan vertellen over het kruisje. Plantijn beweert nergens van te weten, maar nadat Suske en Wiske zijn woning verlaten hebben, gaat hij zelf op onderzoek uit. Want de schat is niet wat ze lijkt en kan, als ze in verkeerde handen terechtkomt, verschrikkelijke gevolgen hebben. Als puntje bij paaltje komt, moeten Suske en Wiske ingrijpen met gevaar voor eigen leven.

Het eerste album van Suske en Wiske dat in 2023 verschijnt is een uitgave bij de tv-reeks Het verhaal van Vlaanderen.
In 2022 was op de Nederlandse televisie de serie Het verhaal van Nederland te zien. In deze reeks nam Daan Schuurmans de kijkers mee langs belangrijke momenten uit de Nederlandse geschiedenis. De verteller dook hierbij op in nagespeelde scènes uit het verleden.
Na het succes van de Nederlandse reeks wordt nu ook de geschiedenis van Vlaanderen op dezelfde wijze tot leven gebracht.
Vanaf 1 januari 2023 is Het verhaal van Vlaanderen te zien bij de VRT. Herbeleef de Vlaamse geschiedenis vanaf de eerste rij dankzij indrukwekkende re-enactments van historische scènes en de vertellingen van presentator Tom Waes.

Christoffel Plantijn, met wie Suske en Wiske in dit album kennis maken, stichtte in 1555 te Antwerpen een drukkerij die uitgroeide tot één van de grootste boekdrukkerijen van Europa.


Verschijningsdatum 11 januari 2023
Prijs € 7,50
ISBN 9789002276354
Aantal pagina's 48