Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Lambik : Het grote detectiveboek


Index
Index

Een paar jaar na Sterren en planeten verscheen het tweede "non-fictie"-boek.

Lambik : Het grote detectiveboek

Het Suske en Wiske weekblad had de primeur van de detectivetips van Lambik. In dat tijdschrift verschenen gedurende enkele weken steeds een paar pagina's waarop aanwijzingen werden gegeven voor het oplossen van misdaden en raadsels. Ook tips voor vermommingen en adviezen voor achtervolgingen ontbraken niet.

Korte tijd na de publicatie van de stukjes in het weekblad verscheen Het grote detectiveboek. Hoewel dit achterin het boek werd genoemd als zijnde de tweede uitgave in de Non-fictie reeks van Suske en Wiske ontbreken de namen van die striphelden in de titel van het album. De naam van Lambik, die in zijn Sherlock Holmes-outfit uit De woeste wespen een grote rol speelt in deze uitgave, staat in grote letters op het omslag afgedrukt.

De teksten van de detectivetips werden geschreven door Dirk Nielandt en grotendeels geïllustreerd met plaatjes uit bestaande Suske en Wiske-albums. Daarnaast werden ook nieuwe tekeningen en foto's gebruikt die speciaal voor deze detective-uitgave zijn gemaakt.