Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske en Wiske en de verdwenen sterren


Index
Index

In 1996 verscheen het eerste "non-fictie"-boek van Suske en Wiske.

Suske en Wiske en de verdwenen sterren

Het Planetarium in Artis vertoonde al enkele jaren een diashow met de poppen uit Sesamstraat in de hoofdrol. In 1996 werd deze succesvolle voorstelling opgevolgd door een produktie waarin Suske en Wiske de hoofdrol speelden met de titel De verdwenen sterren

Onder dezelfde titel verscheen bij Artis ook een boek waarin het verhaal van de voorstelling is opgenomen. Suske, Wiske en hun vrienden schieten de bewoners van de planeet Lumen te hulp als zij een briefje ontvangen met de noodkreet dat de sterren zijn verdwenen. Zowel in de show als in het boek wordt het verhaal begeleid door een schat aan informatie over het heelal, sterren, planeten en andere hemellichamen.
Het verhaal van de voorstelling en de informatie in het boek is geschreven door Govert Schilling, medewerker van het Artis Planetarium. De Suske en Wiske-tekeningen zijn van de hand van Paul Geerts.

Een paar maanden na de start van de show in Artis verscheen er ook een hardcover versie van het boek, dit keer bij de Standaard Uitgeverij. De titel is hierbij gewijzigd in Sterren en planeten. Inhoudelijk is deze uitgave echter geheel gelijk aan het album met slappe kaft dat bij Artis is verschenen.

Naast de boekuitgaven is het verhaal ook in afleveringen gepubliceerd in het Suske en Wiske weekblad.


Sterren en planeten