Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Romandebuut van Paul Geerts


Strip wordt jeugdroman.

Luxe albumuitgave van 'De hemelboom' Paul Geerts bewerkt zijn strip De hemelboom tot een jeugdroman.

In een artikel van Geert de Weyer op de site van Stripschrift valt te lezen dat Geerts op verzoek van muziekuitgever Paul Reichenbach, tevens mede-organisator van het Stripspektakel Kampen, zijn strip zelf heeft bewerkt tot een jeugdroman.
Het oorspronkelijke beeldverhaal was voor het eerst te lezen in de biografie van de auteur, die in 2005 verscheen. In 2006 werd de strip als zelfstandig album uitgebracht door de organisatie van het Stripfestival Middelkerke.

Uitgeverij Reba Productions is van plan om het boek op 22 september 2007 te publiceren.
De uitgave bevat naast het verhaal ook 25 illustraties van Paul Geerts en krijgt een cd met muziek als bijlage. De muziek werd geschreven door Walter Christian Rothe, de broer van Geerts' partner Connie, die in het verleden ook filmmuziek schreef voor Hollywoodfilms als Coyote Run en You Can Thank Me Later.
In het artikel van De Weyer vertelt Geerts enthousiast te zijn over de muziek: "De muziek is fantastisch, Die man ademt muziek. Het is niet zozeer filmmuziek, eerder achtergrondmuziek die lezers van het boek in de juiste sfeer moet brengen. Hij heeft iets gemaakt dat lijkt op new age met een beat. Ik ben erg onder de indruk."

Bij Reba productions verschenen in het verleden ook al diverse Suske en Wiske-uitgaven met bladmuziek in de serie Tom Stone, zoals Het enige Eurolied.