Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Vandersteen-catalogus


Alle Vandersteen-uitgaven op een rijtje in een catalogus.

Vandersteen-catalogus De afgelopen jaren zijn er diverse initiatieven geweest om te komen tot een nieuwe, gedrukte, Suske en Wiske catalogus. Zo werden er al catalogi aangekondigd die in 2002 en eind 2004 zouden verschijnen. Door allerlei oorzaken is echter geen van deze producten daadwerkelijk gerealiseerd.
Sinds april 2003 is op deze site wel de Suske en Wiske Overzichtscatalogus van René Kessels beschikbaar. Hiervan verschijnt een paar keer per jaar een bijgewerkte editie waardoor het overzicht steeds actueel blijft.

In 2004 zal er uiteindelijk toch een catalogus in boekvorm verschijnen. Uitgeverij Silhouet uit Wevelgem brengt in december een uitgave op de markt waarin alle officiële Vandersteen-uitgaven worden beschreven. In het boek, dat werd samengesteld door Gert Desmet, zijn naast Suske en Wiske ook de andere stripreeksen van Vandersteen (zoals b.v. Bessy, Jerom, De Geuzen en De Rode Ridder) vertegenwoordigd.

Het boek werd oorspronkelijk aangekondigd met de titel Complete Vandersteen-cataloog maar verscheen uiteindelijk als Vandersteen-catalogus
De catalogus heeft een omvang van 320 pagina's en beschrijft alle officiële Vandersteen uitgaven, in totaal ca. 2500 titels. Van elk album zijn afbeeldingen in kleur van de voor- en achterkaft opgenomen.
Naast de softcover versie verschijnt ook een luxe editie in combinatie met een zeefdruk.

De prijs van deze softcover editie is € 29,95. De luxe, hardcover, editie kost € 49,95.