Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Vandersteen-catalogus

2e editie


Bijgewerkt overzicht van alle Vandersteen-uitgaven.

Vandersteen-catalogus, 2e editie Eind 2004 verscheen de eerste editie van de Vandersteen-catalogus bij de Vlaamse uitgeverij Silhouet. Dit overzicht van alle albums die zijn gemaakt door Willy Vandersteen en zijn Studio heeft in 2008 een vervolg gekregen. Detweede, bijgewerkte, editie van de catalogus verscheen in het voorjaar van 2008.
Aanvankelijk stond de publicatie gepland voor het najaar van 2006 of eind 2007. Deze data werden echter niet gehaald. De uitgever presenteert de catalogus tijdens de 2e editie van de beurs Strips op de markt op 4 mei 2008 in Gouda.

De nieuwe editie bevat net als de voorganger veel (3500) afbeeldingen, in kleur, van de covers en geeft voor elk beschreven album ook een vermelding van de waarde. Daarnaast zijn in het boek ook diverse niet eerder in boekvorm verschenen illustraties en korte verhalen opgenomen.

De 2e editie van de catalogus kost € 48,95.
Er verschijnt ook een luxe editie, in een oplage van 275 exemplaren, waar een door Paul Geerts gesigneerde zeefdruk is bijgevoegd. De luxe versie kost € 75.
Beide edities hebben als bijlage een index-werkboek. Dit meeneemboekje, waarin per titel kan worden opgezocht welk album in welke reeks en op welke pagina is terug te vinden, kan ook gebruikt worden om eventuele manco's of de eigen bibliotheek in op te nemen.

Naast de Vandersteen-catalogus bracht Silhouet in het najaar van 2006 ook een algemene stripcatalogus. Dit boek heeft een omvang van ca. 720 pagina's en bevat 35.000 titels, met kleurenfoto's van de covers. De volledige titel van dit overzichtswerk luidt: Officiële Nederlandstalige Stripcatalogus voor elke Stripofiel.
De prijs voor deze uitgave is € 125.

De catalogus kan bij de uitgever worden besteld via het adres silhouet@telenet.be.
Beide edities van het boek zijn ook verkrijgbaar bij Suske en Wiske Webwinkel De Boekenwurm.


Bijlage Zeefdruk Algemene stripcatalogus