Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Speciale uitgave Meister Klecks


Index
Intro

Meister Klecks In Duitsland wordt op 11 mei 2013 de Gratis-Comic-Tag gehouden.
Veel stripuitgevers en stripspeciaalzaken uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland hebben speciaal voor deze dag dertig albums geproduceerd. die de fans gratis kunnen meenemen in de deelnemende winkels.
De genres van de uitgeven albums variƫren van Manga en superhelden tot Disney en de Simpsons.

Dankzij de deelname van uitgeverij Salleck zijn ook Suske en Wiske van de partij bij dit evenement. Speciaal voor deze dag wordt het album Meister Klecks (De kleurenkladder) heruitgegeven, met een voor deze gelegenheid aangepaste cover.
Behalve de vermelding van de Gratis-Comic-Tag is op het album ook het logo van Kids-Comics te zien. Met dit merk worden strips aangeduid die speciaal, maar niet alleen, voor kinderen geschikt zijn.
Het logo is ontwikkeld als hulpmiddel voor ouders om makkelijker een keuze voor hun kinderen te kunnen maken.

Naast de gratis strips valt er tijdens deze dag bij veel van de deelnemende winkels nog meer te beleven. Voor de stripliefhebbers worden onder andere signeersessies, tentoonstellingen en tekencursussen georganiseerd.

Meer informatie over alle uitgaven en activiteiten is te vinden op de site van de Gratis-Comic-Tag.

In Nederland werd tijdens de gelijkaardige Stripboekgeschenkdagen in 2005 al eens eerder een album van Suske en Wiske weggegeven. In dat jaar kregen kopers van stripalbums een exemplaar van De energieke guiten cadeau.