Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Reeks klassieke albums bij Vlaamse kranten


Index
Introductie

De vliegende aap Op vrijdag 11 februari 2005 begonnen de Vlaamse kranten Het Nieuwsblad, De Gentenaar en Het Volk met een reeks heruitgaven van klassieke Suske en Wiske-verhalen.
De albums die in deze serie werden uitgegeven zijn inhoudelijk gelijk aan de boeken die eerder verschenen in de serie Suske en Wiske Klassiek. Net als in die luxe uitgevoerde reeks werden de verhalen uitgegeven met de originele tekeningen en teksten die bij de eerste voorpublicaties in de kranten waren gebruikt. De delen verschenen dit keer echter in een softcover uitvoering en waren tegen inlevering van een bon uit de krant voor 1 euro te koop.

Het eerste verhaal van Suske en Wiske, Op het eiland Amoras, ontbreekt in deze serie. Dat album werd namelijk al eens uitgegeven bij een eerdere actie in 2003. In dat jaar werden vier klassieke strips uit verschillende reeksen (naast Suske en Wiske ook Nero, Jommeke en De Blauwbloezen) op gelijke wijze als bij de nieuwe serie het geval is als bijlagen bij de krant gepubliceerd.

Aanvankelijk zou de reeks uit 10 delen bestaan. De actie was echter zo succesvol dat ze een paar keer werd verlengd.
Ondanks de blijvende populariteit van de actie werd aanvankelijk aangekondigd dat er op 2 september 2005 een einde aan de serie zou komen. Op die datum verscheen het verhaal De mottenvanger als 30e aflevering.
Hiermee was het slot van de reeks echter toch niet bereikt. Op dezelfde dag dat nummer 30 verscheen werd in de kranten gemeld dat de reeks met nog eens 5 titels werd voortgezet. Een paar weken later bleek de actie zelfs nog langer te worden voortgezet. De uitgaven in deze serie gingen uiteindelijk door tot 3 maart 2006, toen De Dulle Griet verscheen.

Fans van het vroege werk van Willy Vandersteen konden ook na het einde van deze serie gewoon doorgaan met het kopen van albums bij de kranten. Op 10 maart werd een begin gemaakt met het uitgeven van de eerste 20 verhalen van De Rode Ridder.
De reeks bestaat uit de volgende delen:

De Ringelingschat