Suske en Wiske op het WWW

Klein Suske en Wiske

No. 1

Engeltjes, bengeltjes


Index
Index
Volgende

Het eerste album van Klein Suske en Wiske is op 26 november 2002 verschenen.

Engeltjes, bengeltjes

Op 20 februari 2002 stond de eerste aflevering van een nieuwe serie in het Suske en Wiske weekblad. Het betrof een gagreeks waarin Suske en Wiske optreden als kinderen van ongeveer 4 jaar oud. In tegenstelling tot de gewone Suske en Wiske-strips gaat het in dit geval niet om lange verhalen. De kleuters beleven hun avontuurtjes in korte gags van steeds 1 pagina, die elke week te lezen zijn op de achterpagina van het weekblad.
De belevenissen van de jonge striphelden in dit eerste album zijn geschreven door Marc Legendre (Ikke) en Urbanus en getekend door Jeff Broeckx.

In de verhaaltjes komen naast Suske en Wiske geen andere personen uit de gewone reeks voor, alleen het hondje Tobias doet regelmatig mee. Volwassenen zijn in de strip niet te zien maar de kinderen hebben het af en toe wel over hun tante, waaruit kan worden afgeleid dat ze bij tante Sidonia wonen.

Een eerste bundeling van de gags is op 26 november 2002 verschenen. Het album heeft de titel Engeltjes, bengeltjes gekregen en kost € 3,60.
Het boek werd gepresenteerd op een bijeenkomst in de Vlaamse plaats Boechout waarbij o.a. Jeff Broeckx, Urbanus en Marc Verhaegen aanwezig waren. Suske en Wiske waren dubbel vertegenwoordigd. De hoofdrolspelers uit de musical De spokenjagers traden op als de oudere striphelden. Zij werden vergezeld door twee kinderen, Oscar en Flo, die gestalte gaven aan de jonge Suske en Wiske.

Suske en Wiske op het WWW ontving van Frank Van Bergen de onderstaande foto's die zijn gemaakt tijdens de presentatie.Meer informatie over Klein Suske en Wiske staat in dit bericht.

Klein Suske en Wiske