Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Klein Suske en Wiske


De kleuters Suske en Wiske staan vanaf 20 februari 2002 in het weekblad.

Het eerste plaatje van de kleine Suske en Wiske Half december 2001 werd bekend dat er een nieuwe Suske en Wiske-reeks in voorbereiding was. De gagstrip, waarin Suske en Wiske als kleuters optreden, zou vanaf begin januari in het Suske en Wiske weekblad gaan verschijnen. Het lukte echter niet om de nieuwe strip al voor het eerste nummer van 2002 klaar te hebben waardoor de Smurfen hun plaats op de achterzijde van het tijdschrift nog even behielden.

De blauwe mannetjes hebben nu dan toch plaats moeten maken voor Suske en Wiske. In no. 9 van het Suske en Wiske weekblad, dat officieel verschijnt op 20 februari, is de eerste aflevering van Klein Suske en Wiske afgedrukt.

Zoals al eerder werd gemeld worden de tekeningen van deze reeks verzorgd door Jeff Broeckx, bekend van o.a. Bessy, Dag en Heidi, en Verdwaald in het verleden. De scenario's komen van Marc Legendre die bij de lezers van het Suske en Wiske weekblad vooral bekend is onder het pseudoniem Ikke. Onder die schuilnaam verzorgt hij de reeksen Biebel en Kas, die ook al over (kleine) kinderen gaan.
De kleine Suske en Wiske met Tobias Samenwerken is voor de twee stripmakers ook niet nieuw. Sinds 1994 maken zij samen ook al de reeks Waterland.

Na publicatie in het weekblad zullen de gags ook in albumvorm worden uitgegeven. Het eerste album met avonturen van Suske en Wiske in hun jonge jaren zal op 27 november in de winkels liggen met de titel "Engeltjes, bengeltjes".

De nieuwe strip is een voorbode van andere veranderingen die op komst zijn voor het weekblad. Cover en inhoud van het tijdschrift zullen meer in het teken van Suske en Wiske komen te staan. In het blad zal meer achtergrondinformatie over het populaire stripduo komen te staan b.v. over de aankomende film en musical. Ook puzzels en grappen zullen gericht zijn op de titelfiguren van het weekblad.

De volledige restyling van het weekblad was met ingang van no. 14 van 2002 afgerond.