Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De steensnoepers


De steensnoepers Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De steensnoepers verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,11

Reactie no. 17
NaamThorre Lourenco
Leeftijd11
Cijfer8
RecensieGoed verhaal. Leuke personages. Alleen jammer dat Lambik aan het begin van het verhaal zo arrogant. Voor de rest goed verhaal.
Datumdonderdag 06 juli 2023 08:17

Reactie no. 16
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer8
RecensieEen charmant album. Een album zonder poespas: eenvoudig te volgen maar wel spannend en leuk genoeg. De hoofdrol is natuurlijk weggelegd voor de Toeketoes, die ene beetje doen denken aan de Kwakfamilie uit de Kwakstralen. wezentjes die het verhaal met een behoorlijke portie charme overgieten. Gonerill is ook leuk al hebben we van dit soort boef al tig soorten gehad. Aan het eind komt de inkeer en daar ontwaren we een beetje Vadersteen "De Messias" in ( dit terwijl je in andere albums je helden met de zwaarste wapens laat lopen...maar ik heb het hier vaker over gehad. ). De zandtanks zijn ook geweldig gevonden. Een gewoon prettig, leuk album. Een album zoals een S&W hoort te zijn.
Grappig dat in deze periode Suske zijn pony anders is, waardoor hij strenger kijkt.
Datummaandag 08 juni 2020 21:04

Reactie no. 15
NaamMark
Leeftijd43
Cijfer7
RecensieStandaard album zonder te exceleren qua verhaal of qua tekeningen.
Datummaandag 05 december 2016 19:40

Reactie no. 14
NaamCyriel
Leeftijd46
Cijfer8
RecensieEen van Willy Vandersteens laatste albums is vermakelijk. Komisch is hoe Lambik aan de rotor van de gyronef wordt gehangen omdat hij te lastig is. Ik vraag me af of de naam van de zakenman Poweril een verwijzing is naar Cockeril de staalgigant uit Wallonië.
Datumzondag 25 oktober 2015 12:58

Reactie no. 13
NaamJules Vismale
Leeftijd43
Cijfer10
RecensieIk mag dit album over ‘De steensnoepers’ een erg geslaagd album vinden. Hoewel Lambik een baan als loodgieter heeft blijkt hij erg klantonvriendelijk te zijn al wordt hij door de rijke zakenman Poweril gedwongen om daar bij deze te gaan klussen. Hij bevrijdt het vreemde dier Toko, de Toetekoe, die menselijke eigenschappen heeft en alleen maar stenen eet! Als blijkt dat Poweril bergen opkoopt om met het stenen snoepen schatrijk te worden gaan de vrienden daar fel tegenin. In Tunesië is het constant over en weer knokken tussen de Gyronef en de Schorpioen, een tank met scharen en staart als van een echte schorpioen die een waardige tegenstander is van Jerom al zijn Suske en Wiske opnieuw vrij tegenstrijdig naar elkaar toe. Poweril blijkt helaas niet de juiste handlangers te bezitten daar die geregeld fouten maken door het spelen met vuur en het leggen van mijnen. De Toeketoes blijken verre van krijgshaftig te zijn maar wel moedigen opofferingsgezind al vernield een watervloed bijna hun schuilplaats. Even lijkt Poweril te winnen maar de Schorpioen wordt bedolven onder een steenlawine en zodra hij, en zijn handlangers, door Lambik en Jerom worden gered komt Poweril alsnog tot inkeer. Een poging, na het vele onderzoeken door de vrienden van de Toeketoes, om honger te lenigen met het eten van stenen blijkt geen succes te zijn daar in de Bijbel het al een keer gebeurde dat Jezus door de Satan werd misleidt om uit stenen brood te maken! Stenen zijn namelijk onverteerbaar en hebben geen enkele voedingswaarde.
Datumvrijdag 01 november 2013 00:21

Reactie no. 12
Naamjohn
Leeftijd32
Cijfer10
RecensieBeste album ooit. Ik heb ze allemaal gelezen maar er heeft er nooit een de Steensnoepers kunnen evenaren. Het verhaal zit heel intelligent en sfeervol in elkaar.Deze moet je gelezen hebben.Dit boek zit vol geheimen.
Datumdinsdag 7 mei 2013 13:27

Reactie no. 11
NaamLennart
Leeftijd26
Cijfer4
RecensieDe steensnoepers is één van de slechtste albums uit de reeks. Een plot met onlogische verwikkelingen waar maar geen einde aan komt, veel flauwe grappen, een onuitdagende tegenstander en ondermaats tekenwerk. Ik denk niet dat dit verhaal voor de volle 100% de betrokkenheid en interesse van Vandersteen had. De voorkaft is trouwens van de hand van Eugeen Goossens (waar overigens niks mis mee is).
Datumvrijdag 13 juli 2012 20:07

Reactie no. 10
Naammarretje
Leeftijd12
Cijfer6
RecensieDe steensnoepers is een erg matig verhaal. het begint ook al zo verwarrend. maar de humor en boeven zijn goed,poweril is net krimson tot het eind. de steensnoepers zijn niet erg origineel vind ik.Willy heeft al welis meer zoiets gebruikt (amoris van amoras en andere). ook hun taal is erg irritant: bijv. su-suske of zoiets. verder vind ik het soms vergezocht. en het geheim snap ik ook niet echt...
Datumwoensdag 7 april 2010 13:51

Reactie no. 9
NaamRobbert
Leeftijd32
Cijfer8
RecensieEcht van genoten als kind. Heerlijk om opnieuw te lezen.
Datummaandag 7 september 2009 03:18

Reactie no. 8
NaamSandstorm
Leeftijd31
Cijfer5
RecensieHet laatste album van Willy Vandersteen voordat hij de fakkel overdroeg aan Paul Geerts is niet echt een hoogvlieger, integendeel, ik vind het zijn zwakste verhaal dusver. Het is een rechttoe rechtaan verhaal, zonder subplots of verrassende wendingen. De slechterik vind ik wat ongeïnspireerd overkomen. Volgens mij had Krimson hier niet misstaan als slechterik.
Als pluspunt is er wel de humor, vooral de doldwaze handlangers van Powerill. Ik houd wel van zo'n humor.
Datumzaterdag 23 mei 2009 23:11

Reactie no. 7
NaamJ. Joffer
Leeftijd28
Cijfer8
RecensieDit is Vandersteens laatste reguliere album, voordat Paul Geerts de serie mocht overnemen waarmee het Kalmthoutse stripimperium was begonnen. Lambik heeft, tot genoegen van de verstokte fan, zijn oude stiel als loodgieter weer opgepakt, maar dan op zijn eigen sacherijnige wijze. Dit verandert als hij in aanraking komt met een beestje dat kan praten en stenen opeten. Om het geheim van het stenen eten te doorgronden reizen onze vrienden naar Tunesië, op de voet gevolgd door de kwaadaardige miljonair Poweril, die alvast de Mount Everest en de Mont Blanc heeft opgekocht.
Het verhaal steekt vaardig in elkaar en is zorgvuldig getekend, het mooie inktwerk van Paul Geerts mag er ook zijn. Een paar goede grappen maken het geheel compleet, dus we mogen concluderen dat Vandersteen tot het laatst kwaliteit afleverde als het om Suske en Wiske ging.
Datumwoensdag 13 augustus 2008 13:32

Reactie no. 6
NaamAri
E-mailaptari@hotmail.com
Leeftijd24
Cijfer6
RecensieHet verhaal, de humor en de tekeningen zijn ok, maar niet veel meer dan dat.
Wat me mateloos stoort in dit verhaal is het pessimisme over de wereld.
In sommige andere verhalen is Vandersteen kritisch, en soms zelfs lichtjes cynisch, maar hier overdrijft hij ontzettend. Vindt hij nu echt dat de enige goede wereld er één is van steensnoepende wezentjes in een berg die "alles voor elkander doen" ?
Dan toch liever "de gouden cirkel," of "het mini mierennest" waar naast de kritiek op wantoestanden ook plaats was voor wat optimisme en de goede kanten van de mens.
Jammer dat Vandersteen met dit verhaal zijn Suske en Wiske carrière heeft moeten afsluiten.
DatumMon Feb 27 21:42:06 2006

Reactie no. 5
NaamJippe Van niel
E-mailbaviaanjp@hotmail.com
Leeftijd10
Cijfer7
RecensieNiet edcht mijn favoriete album maar wel leuk bedacht.
DatumWed Dec 28 10:32:40 2005

Reactie no. 4
NaamKoen Browaeys
E-mailkoen_browaeys@hotmail.com
Leeftijd36
Cijfer8
RecensieDe laatste Vandersteen is misschien niet het meesterwerk dat we van hem hadden mogen verwachten, maar het cijfer van de Steensnoepers in de huidige recenties is té laag...
Het is en blijft een ijzersterk verhaal met interessante karakters.
Alleen slaagt het gegeven niet om een heel album lang te blijven boeien. maar dat is een ziekte die wel meer verhalen uit de reeks hebben...
DatumTue Nov 29 11:21:09 2005

Reactie no. 3
NaamMaurice
Leeftijd33
Cijfer3
RecensieVandersteen op zijn slechtst. Een zwak verhaal. Zijn andere verhalen zijn veel beter, met albums als de Ringelingschat aan top. Ik zal de Steensnoepers twee of drie keer gelezen hebben, de andere albums meer dan tien keer.
DatumSat Aug 27 00:14:41 2005

Reactie no. 2
NaamHarmen
Leeftijd14
Cijfer9
RecensieIk vond dit juist een heel leuk album...
grappig, spannend... Heel goed!
DatumFri Aug 26 20:13:35 2005

Reactie no. 1
NaamAndreaso Legrando
E-mailandreas.legrand@telenet.be
Leeftijd11
Cijfer6
RecensieDit kon beter, het laatste album van Vandersteen op het moment dat hij op z'n ervaarst was, misschien was het wel door dit verhaal dat hij gestopt is.
Trouwens... de titel... zou die niet afgeleid zijn van Vandersteen zijn naam?
DatumMon Jun 20 21:35:45 2005