Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De gekke gokker


De gekke gokker Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De gekke gokker verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 8,22

Reactie no. 36
NaamRetroDancer
Leeftijd39
Cijfer4
RecensieIk vind dit geen sterk album omdat het nogal wat vragen open laat die niet beantwoord worden.
Wat is nou eigenlijk het doel van die Jack Potfees met Lambik? Hij wil mensen verslaafd maken aan gokken zoveel is duidelijk. Maar wat is nu zijn einddoel? Op een gegeven moment denkt hij bij zichzelf dat hij zijn geduld verliest. Geduld waarmee dan? En waarom moeten Suske en Wiske precies dood? Allemaal vragen waarvan het vrij storend is dat we geen antwoord krijgen.
Datumzaterdag 25 maart 2023 08:22

Reactie no. 35
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer10
RecensieDe Gekke gokker is het eerste Geerts album, en voor mij een van de beste. Ondanks het feit dat er een zeer moralistische toon aan ten grondslag ligt, is het erg leuk gedaan. Zeer origineel en zeer spannend. het laat ook zien dat onze helden een hecht team zijn, hoewel het gechagrijn van Jerom wel irritant wordt. Sidonia geeft dan ook geheel terecht Jerom een veeg uit de pan. Er zitten trouwen veel rotopmerkingen in: "Heb geduld met je mindere....( heel sterk) "en zo zijn er meer.
Sterk is ook dat in een strip van een beperkt aantal bladzijden de verschilende aspecten van een gokverslaving naar voren worden gebracht. Prachtig is ook dat Sidonia ook een handlanger krijgt die het tegenover gestelde is aan die van Lambik, Jack Potfees. Jerom kan weinig uitrichten wat het realistischer maakt.
De tekeningen zijn van mijn favoriete stijl, het verhaal logisch en snel verteld.
Een zeer sterk verhaal dat laat zien dat moraliseren best leuk kan zijn.
Datumdonderdag 11 juni 2020 12:57

Reactie no. 34
NaamMark
Leeftijd43
Cijfer7
RecensieHet allereerste album van Paul Geerts mag er zijn. De tekeningen wijken niet veel af van het werk van Vandersteen hoewel wel opvalt dat de figuren en dan vooral de hoofden wat groter in beeld zijn gebracht dan normaal. En ook de karakters van de hoofdfiguren zijn duidelijk herkenbaar, voor mijn gevoel zelfs wat aangedikt. Het onderwerp van gokverslaving is aansprekend en de tegenpolen Jack Potfees en het spaarvarken goed gevonden.
Datumzaterdag 10 december 2016 07:20

Reactie no. 33
NaamWaterzak
Leeftijd39
Cijfer7
RecensieIk heb niemand er nog over gehoord, maar misschien dat dit alleen opvalt bij mensen die S&W chronologisch lezen: opeens hebben de hoofdpersonen kraaienpootjes, of iets wat daar op lijkt.
Misschien dat Paul Geerts toch stiekem zijn eigen stempeltje wilde drukken. Achteraf gezien valt dat hem niet te verwijten want jarenlang zijn generaties voor de gek gehouden: niet Vandersteen maar Geerts schreef de meeste publicaties. En dat al vanaf begin jaren zeventig!
Toch komen die kraaienpootjes wat gek over, alsof de hoofdpersonen voortdurend moe danwel opgeschrikt kijken. Toen ik S&W in de jaren tachtig las viel me dit niet op. Het zal op een gegeven moment wel weer wennen worden.

Het verhaal neigt inderdaad naar een vergelijking met (het betere) De Poenschepper, maar een verschil daarmee is dat bij De Gekke Gokker direct duidelijk wordt wat er aan de hand is. Bij De Poenschepper wordt een ander soort spanning gecreëerd omdat de zowel de vrienden van Lambik als de lezers zelf het lang niet weten.

De hoeveelheid aan tranen mocht van mij wel wat minder (ietwat overdreven gebruik van emotie).

Om positief te eindigen: het probleem van de verslaving wordt geloofwaardig neergezet. Het tekenwerk is ook prima, dus een eervol debuut!

Datumzaterdag 25 oktober 2014 12:00

Reactie no. 32
NaamWendy
Leeftijd43
Cijfer7
RecensieRedelijk album met het gebruikelijke moralistische toontje, in ditgeval gokken is slecht.
Ach ja we kunnen altijd wel lachen om Lambik, maar dit is er wel één uit de wijze levenslessen-serie.
Datumzaterdag 22 maart 2014 15:56

Reactie no. 31
NaamKrimson
Leeftijd13
Cijfer8
RecensieDe Gekke Gokker was het eerste door Paul Geerts uitgebrachte Suske en Wiske album en wat mij betreft een van zijn beste!
Het verhaal loopt erg lekker en is op vele momenten erg grappig om te lezen.
Natuurlijk steelt Lambik de show in dit album als hij het weer eens op z'n heupen krijgt en bezeten raakt van geld en macht.
Top album!
Datumdonderdag 09 januari 2014 14:36

Reactie no. 30
NaamJules Vismale
Leeftijd42
Cijfer4
RecensieJaren geleden had ik De gekke gokker in mijn bezit maar later de deur uitgedaan omdat ik het, in tegenstelling tot de meeste lezers die erop reageerden op het WWW, een erg slecht album vindt! Jack Potfees (het speelduiveltje) deed mij altijd denken aan een verkleinde versie van Krimson voor wie geld en macht ook alles is en zelfs Potfees schuwde moordpogingen niet. Lambik was veel te gemakkelijk te verleiden door Potfees en dat Jerom deze inmetselde in beton is wel erg sadistisch te noemen! Sidonia was evenmin goed opgewassen tegen de speelduivel maar het betoverde spaarvarken, de tegenpool van Potfees, des te beter! Ik vond diens handlangers vreselijk om te zien en dat de vrienden geweld en listen niet schuwden om Lambik van het gokken af te houden was evenmin erg fraai!
Datumvrijdag 15 juni 2012 23:11

Reactie no. 29
NaamSandstorm
Leeftijd33
Cijfer7
RecensieLambik laat zich nog maar eens vangen door iemand die hem op het slechte pad wil brengen (zie ook poenschepper, de koddige kater).Uiteraard moeten onze vrienden hem voor het kwaad behoeden, wat al gauw leidt tot enkele hachelijke situaties. Zoals in andere recencies reeds gezegd heeft Paul Geerts de karakters al goed onder de knie, alhoewel ik de date van Lambik met Sidonia niet zie gebeuren in een Vandersteen-verhaal. Jerom die Potfees in beton stort vond ik ook maar macaber. Maar deze zaken waren blijkbaar geen probleem voor Vandersteen, die indertijd nog meekeek over de schouder van Paul. Al bij al is de gekke gokker een onopvallend maar degelijk S en W album.
Datumwoensdag 2 november 2011 14:21

Reactie no. 28
NaamLuuk
Leeftijd16
Cijfer8
RecensieLeuk verhaal, al vind ik de manier waarop Lambik gokverslaafd geraakt iets te snel en te ongeloofwaardig gaan. Het type van Jack Potfees is leuk uitgedacht en ook de gebruikelijke personages zijn weer goed. Lambik die makkelijk te beïnvloeden is en gevoelig is voor complimentjes, Sidonia die een oogje heeft op Lambik, Suske en Wiske die zelf op avontuur gaan op Lambik te helpen en Jerom die zijn kracht goed gebruikt. Enig minpuntje is zoals ik zei de ongeloofwaardigheid waarmee Lambik gokverslaafd geraakt en na een tijdje zijn vrienden zo slecht behandeld. Al met al een verhaal dat lekker doorleest!
Datumdinsdag 17 augustus 2010 15:37

Reactie no. 27
NaamJ. Joffer
Leeftijd30
Cijfer6
RecensieTijd voor een recensie van het allereerste Suske en Wiske-album van Paul Geerts. Na het inkten en meedenken aan een aantal verhalen mocht Geerts nu voor het eerst zelf aan de slag. Hoe brengt hij het eraf?
Allereerst valt op dat Geerts de personages toch al aardig in zijn vingers heeft: we herkennen ze in ieder geval een stuk duidelijker terug dan in de maaksels van Verhaegen en Van Gucht en Morjeau. Alleen Jerom is ineens veranderd in een belerende schoolfrik, die steeds zuur commentaar op de handeling heeft, maar er niet aan deelneemt. "Stadhuiswoorden van een ton," zoals Lambik terecht opmerkt.
Dan de plot. Blijkbaar had Geerts wel een thema in gedachten, het gokspel, maar hij heeft moeite met de uitwerking. De figuur van de speelduivel Jack Potfees, en diens tegenhanger het spaarvarken, komen erg gekunsteld over. Ook Biks gokverslaving, toch de aanjager van de actie, is niet helemaal des Lambiks: dat hij er een date met Sidonia voor over zou hebben om bij zijn geliefde gokkast te komen is erg ongeloofwaardig. Bovendien is er net iets teveel inspiratie gezocht bij De Poenschepper, met die duivel en dat lege contract. Al met al leest het alsof er heel veel met het scenario is gerommeld voordat het in deze vorm in een album gegoten is. Waar komen we dus op uit? Ondanks dat de plaatjes een beetje zijn volgepropt, zijn de tekeningen verder prima. Omdat Vandersteen nog over Geerts schouder meekeek zijn er geen al te grote uitglijders in het scenario, en zoals gezegd komen de karakters behoorlijk goed uit de verf, zeker voor een debuut. Maar toch bespeur ik in dit album nog te veel kinderziektes. Het "voelt" nog niet helemaal als een echte S&W. Dus toch maar een zes voor dit album.
Datumzaterdag 14 augustus 2010 12:30

Reactie no. 26
NaamMarretje
Leeftijd11
Cijfer9
RecensieNou,de gekke gokker,mijn vrienden vonden hem maar niks(maar ik koop meestal wat andere stom vinden) dus heb ik hem gekocht.
de cover vind ik ook wel mooi. Nou,we beginnen: de kermis!!!! harstikke leuke locatie (tip voor studio) het begint al erg leuk en dat mannetje heeft ook al een leuke naam Jack potfees!!! en lambik raakt verslaafd en neemt sidonia mee uit eten erg leuk bedacht!!! jack komt later in Sidonie's huis en dat is erg grappig. nou iets minder leuk: dat spaarvarken. ook het autootje is goed bedacht.
Jerom hangt er maar bij eigenlijk had het niet mee moeten doen.
Verder vond ik het erg leuk.
Op het laatst was het ook leuk.

cover: 9
tekeningen : 8 1/2
verhaal:9
humor: 8

Datummaandag 21 september 2009 18:56

Reactie no.25
NaamRick Wiselaar
Leeftijd22
Cijfer9
RecensieIk vind alle verhalen waarin Lambik het op zijn heupen heeft, erg vermakelijk. Dit maal vergrijpt hij zich aan het gokken, daarbij geeft de schrijver dus de aandacht aan een maatschappelijk probleem. Geen klassieker vind ik het, maar het is vooral een erg degelijk album.
Datumzondag 18 januari 2009 16:23

Reactie no. 24
NaamRonald
Leeftijd
Cijfer10
RecensieDit vind ik absoluut 1 van de allerbeste Suske en Wiske albums, misschien wel het allerbeste.
Ik vind het een o.a. prettig dat er niet al te veel fantasie figuren in voorkomen en de teletijdmachine wordt ook eens niet gebruikt.
Het is best een realistisch verhaal, over een maatschappelijk probleem van alle tijden. Zonder dat het al te moralistisch wordt
DatumFri Aug 10 10:23:31 2007

Reactie no. 23
Naamrobin breuls
Leeftijd10
Cijfer9
Recensiedit is een heel leuk album. ik vond het prettig om te lezen!
DatumMon Apr 16 20:46:19 2007

Reactie no. 22
NaamMartin
Leeftijd33
Cijfer9
RecensieOp duivels en spaarvarkens na (hoort er ook bij) een erg realistisch verhaal. De zwakte van de mens wordt blootgelegd en het moment waarop Sidonia huilend thuiskomt na een avondje uit met Lambik bezorgt rillingen, wie kent dit niet? Ook treffend (en lachwekkend) de waanvoorstellingen van Lambik. Toch weer een eind goed al goed, zelfs voor de duivel.
DatumTue Mar  6 18:28:23 2007

Reactie no. 21
NaamFreek Smid
Leeftijd29
Cijfer8
RecensieDit album laat zien dat een (duidelijke) maatschappelijke boodschap niet ten koste hoeft te gaan van het verhaal. Het boek blijft boeiend, zonder vergezochte plotwendingen of een overheersend moraal. En nog mooi getekend ook.
DatumFri Feb  2 17:33:48 2007

Reactie no. 20
NaamLars van Bekkum
Leeftijd28
Cijfer10
RecensieDeze zit in mijn persoonlijke s&W top tien.Dus geef ik het cijfer tien.
Goed verhaal.Lambik als gokverslaafde. Ergens hoop ik nog steeds op een vervolg van dit verhaal wat zich afspeelt in Las Vegas.Jack returns.(??)
DatumWed Nov 29 20:09:08 2006

Reactie no. 19
NaamTimothy
Leeftijd11
Cijfer10
RecensieZeer sterk album. De gekke gokker is een van Paul Geerts beste albums. Een 10 is hier op z'n plaats.
DatumWed Sep 20 15:47:20 2006

Reactie no. 18
Naamthomas dewaele
Leeftijd10
Cijfer10
Recensieik vindt dit mijn favoriete strip.vooral Lambik die aan de gokkasten "hangt".
DatumTue Aug 22 13:58:22 2006

Reactie no. 17
Naamkarst
Leeftijd24
Cijfer9
RecensieWat een schitterend debuut van Paul Geerts.
Het verhaal bevat alles wat een Suske en Wiske nodig heeft.
Spanning, humor, drama en een eigenwijze Lambik.
Paul had de karakters al helemaal onder de knie, iets wat ik niet van de nieuwe tekenaars kan zeggen.
Hij laat in dit verhaal duidelijk zien wat de gevolgen van een gokverslaving kunnen zien en dat het bij iedereen kan gebeuren.
Zelfs Sidonia gaat erin mee, maar heeft al snel door wat het met je doet.
De boodschap is dan ook duidelijk: laat je niet verleiden door het gokspel of je kunt alles kwijt raken.
Leuk bedacht van Jack Potfees en het spaarvarken.
Dat maakt het verhaal extra spannend.
Goed begin van paul en er zouden nog vele top albums volgen.
DatumSun Aug 6 02:17:15 2006

Reactie no. 16
NaamLuc
Leeftijd45
Cijfer8
RecensieHet eerste verhaal dat Paul Geerts zelfstandig tekende en schreef en hij deed dat met verve. Het onderwerp, gokverslaving is interessant, temeer omdat daar te weinig aandacht wordt aan besteed. De humor is van de partij en het verhaal leest zich vlot. Een meesterwerk is "de gekke gokker" niet, maar alleszins een sterk en tijdloos album.
DatumWed May 31 21:53:25 2006

Reactie no. 15
NaamRein Arjan Zijlstra
Leeftijd25
Cijfer7
RecensieDe Gekke gokker is een leuk album. Vooral de 'gokduivel' Jack Potfees geeft het verhaal kleur. Ook leuk is dat deze schurk bang is voor 'het spaarvarken' (zijn tegenpool). Een minpuntje is dat Jerom Potfees in beton laat storten. De karakters van onze helden komen goed naar voren in De Gekke Gokker.
DatumTue May 30 11:57:47 2006

Reactie no. 14
NaamEvelien
Leeftijd11
Cijfer7
RecensieEerlijk gezegt vind ik het verhaal nageaapt van "De Poenschepper"
Net als in "De Poenschepper" ontmoet Lambik een duivel en ondertekent een LEEG contract.
Daarna word hij net als in "De Peonschepper" rijk en bedrogen.
En natuurlijk eindigt het ook hetzelfde want hij word in beide albums gered door een soort engel.
Verder is het wel een leuk album!
DatumFri Mar  3 20:40:38 2006

Reactie no. 13
NaamJR
Leeftijd20
Cijfer8
RecensieEen boeiend en realistisch verhaal over gokverslaving...extra punten krijgt het album van mij voor de humor, de kast van Sidonia die uitpuilt met foto's van Lambik ("Heb je foto's van Lambik?" "Ja, daar in de kast, maar wees voorzichtig, het zijn er nogal wat" "Ik moet ze allemaal hebben [doet de kastdeur open en wordt bedolven onder foto's]", evenals de weigering van cafe-eigenaren om Lambik te laten gokken.
DatumFri Aug 26 05:57:11 2005

Reactie no. 12
NaamEs
Leeftijd14
Cijfer8
RecensieIk vind het een spannend album. Het laat ook gelijk zien wat er gebeurt met een gokverslaafde.  Ook het verhaal is goed bedacht. 
DatumMon Aug  8 12:31:23 2005

Reactie no. 11
Naam Peter Hoekstra
Leeftijd 24
Cijfer 9
Recensie De eerste van Geerts en nobody knew. Geweldig om van tekenaar te wisselen zonder het door te hebben. Als ik dit album nu nog van de plank haal is het voor mij een goede vd steen en Geerts ;-)
Top verhaal met een goede boodschap! Daarom een 9
Datum Wed Sep 22 13:06:15 2004

Reactie no. 10
Naam Pieter
Leeftijd 23
Cijfer 9
Recensie Zeer sterk album. Het verhaal zit goed in elkaar, de gokverslaving en de verloedering van Lambik heeft me echt aangegrepen en de duivelse Jack Potfees is een gevaarlijke tegenstander, die het onze vrienden erg lastig maakt. Het eerste album van Paul Geerts, waarmee hij naar mijn mening de laatste Vandersteen albums ruim overtreft.
Datum Tue Mar 16 22:56:04 2004

Reactie no. 9
Naam Jan P.
Leeftijd 30
Cijfer 10
Recensie Yep, dit is een van mijn favorieten. Het verhaal en moraal zijn simpel maar doeltreffend, De tekeningen zijn bijzonder smaakvol gemaakt en het geheel heeft een naar maar aangenaam sfeertje. Lambik laat zich maar weer eens in de luren leggen en dat zorgt uiteraard weer voor de nodige problemen. Daarbij bevat het ook een goede boodschap, want uit sommige verhalen die ik heb gelezen blijkt dat gokverslaafden héél ver kunnen gaan, zover zelfs dat ze dakloos in de goot eindigen. Dit is een voortreffelijk volwaardig debuut van Paul Geerts!
Datum Sun Jan 25 02:14:51 2004

Reactie no. 8
Naam J. Dael
Leeftijd 30
Cijfer 10
Recensie Schitterend album, het eerste dat Paul Geerts ooit tekende van Suske en Wiske.
Waar is de tijd dat strips nog zo boeiend waren ...
Datum Tue Dec 2 16:29:08 2003

Reactie no. 7
Naam m v dijk
Leeftijd 32
Cijfer 9
Recensie de bug die ik dit verhaal ontdekte zat pas later als sidonia en lambik uitgaan, maar goed, het blijft een fantastisch verhaal
Datum Fri Oct 17 01:26:02 2003

Reactie no. 6
Naam martijn
Leeftijd 32
Cijfer 7
Recensie een beetje in de stijl van de poenschepper. verder staat er nog een grappige fout in, nl. jaak potfees ipv jack (in het begin op het kermisterrein). wel een goede s en w, een 7.
Datum Thu Oct 2 04:07:22 2003

Reactie no. 5
Naam Stéphanie
Leeftijd 13
Cijfer 9
Recensie Dit album is goed uitgevonden en is gemakkelijk een 9 waart, de humor is ook helemaal oke... ik heb er geen verdere commentaar op, en voor het 1e album van Paul Geerts een dikke proficiat xXx
Datum Sat Aug 30 13:37:32 2003

Reactie no. 4
Naam Joe
Leeftijd 26
Cijfer 8
Recensie Ik kwam er sinds kort achter dat dit Paul Geerts' eerste album is. Als je dit vergelijkt met het eerste wat Marc Verhaege laat zien, zou je dit album eigenlijk een 15 moeten geven. Wat ik altijd goed vind is dat de personages allemaal hun deel in het boek hebben en dat is in dit album prima gelukt. Daarnaast wat ik zo goed vind bij S&W is dat er weer een moraal in zit: Gokken is verkeerd.
Datum Sat Aug 30 00:30:49 2003

Reactie no. 3
Naam Chowan Nikolaas
Leeftijd 11
Cijfer 10
Recensie Nou dit album is gek.
Wie gaat er nou mee met een lokker.
Lambik is dom en ging zomaar mee met Jack Potfees(een gemeenerik).
Datum Tue Jul 22 22:29:59 2003

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 8
Recensie Een goede start voor onze vriend Paul.
Het verhaal zet gewoon de lijn van Vandersteen voort.
Jammer genoeg is Verhaegen hier (nog) niet in geslaagd.
Datum Thu May 22 22:01:08 2003

Reactie no. 1
Naam Jan
Leeftijd 24
Cijfer 8
Recensie De eerste zelfstandige van Paul Geerts. Oftewel zijn solodebuut. Het is een leuk Suske en Wiske-album waarin Paul Geerts duidelijk laat merken de figuren onder de knie te hebben. Later zou Geerts nog betere maar ook slechtere albums maken. Geeft niet, Willy Vandersteen heeft zelf ook wel mindere albums gemaakt! Dit verhaal is geen echte persoonlijke favoriet van me en vind hem eigenlijk een goede 7 waard! Maar omdat ik vindt dat Paul Geerts de overgangsperiode tussen Vandersteen en hem zo onopvallend heeft gedaan doe ik er een puntje bovenop!
Datum Mon May 19 18:35:32 2003