Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De mollige meivis


De mollige meivis Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De mollige meivis verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,21

Reactie no. 19
NaamLeendert
Leeftijd48
Cijfer7
RecensieIk heh die complete collection gekocht van Suske en Wiske en het us heerlijk om weer wat oudere albums te lezen vanaf de beginjaren van Paul Geerts. Nu dus de mollige meivis. Een leuk verhaal vol van aktie. Niet helemaal een topper, maar wel grappig. Hoewel die meivis wel een vreselijke zeur is.
Het is een leuk album, mooi getekend en de karakters van de figuren komen goed uit de verf. Geen enorme uitblinker en zeker niet slecht. Leuk hoe de gevechten in beeld wordt gebracht, zonder bloed en grof taalgebruik zoals tegenwoordig nogal eens voorkomt bij Suske en Wiske. Maar gewoon humor. En dit laat zien dat het zo ook kan.
Het is misschien wel een idee om weer eens een Suske en Wiske in deze stijl uit te brengen. .
Datumzondag 07 augustus 2022 01:49

Reactie no. 18
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer8
Recensieerg leuk album. Ja we gaan wel heel snel het verleden in maar wat volgt is een leuk verhaal met allerlei grappige, spannende en enerverende wendingen. Goede scherpe tekeningen, scherpe humor, toelatbare idiotie ( Jerom verliefd op een vis). Heerlijk om weer regelamtig EEK en Whoea te horen.
Kort en krachtig: een leuk album.
Datumvrijdag 06 maart 2020 21:40

Reactie no. 17
NaamMark
Leeftijd43
Cijfer7
RecensieBest wel aardig album over Mercator, Veerle de betoverde vis en milieuvervuiling. Eigenaardig dat Jerom z'n verliefdheid voor Veerle net zo snel voorbij gaat als dat ie gekomen is maar ala. Het verhaal is verder rechttoe rechtaan zonder al teveel diepgang maar met veel humor en tekeningen die redelijk goed zijn.
Datumzaterdag 17 december 2016 08:17

Reactie no. 16
NaamDerk Rijks
Leeftijd42
Cijfer6
RecensieIk ben zelf sinds het begin van de jaren tachtig meer en meer Amerikaanse Comics gaan lezen, en S en W is eigenlijk de enige serie die ik altijd ben blijven volgen. Helaas worden hier ook goede met slechte delen afgewisseld. Ik vind in dit deel het vluchtige waarmee de helden maar weer eens naar het verleden reizen een beetje gemakkelijk, maar er zitten ook een aantal aardige grappen in verwerkt. het positieve is, dat de makers met name de wat jongere lezers op een leuke manier historische feiten proberen bij te brengen. Jammer van het verhaal is dan weer wel dat de slechterik OPEENS tot bezinning komt. Mag kinderen ook wel bijgebracht worden dat dit zo vaak niet werkt. Al met al een voldoende maar geen glimp vanm albums als De Zeven Schaken, De Raap van Rubens, of De Eftelingelfjes dat met afstand mijn favorieten zijn.
Datumzondag 14 april 2013 16:40

Reactie no. 15
NaamSandstorm
Leeftijd34
Cijfer5
RecensieDit verhaal is geen hoogvlieger. Onze vrienden vinden weer een geheime boodschap en beslissen dan zo maar om eventjes naar het verleden te gaan. Daar aangekomen gebeurt er niet veel soeps, meer nog, veel zaken komen ongeïnspireerd over naar mijn mening. Zo is er welgeteld drie keer ergens een 'geheime gang'. Ook de drie 'eet' grapjes op het einde komen geforceerd over. Beter is dergelijke grapjes wat te verspreiden over verschillende albums. Positief is dat er wel wat humor is. Zo is Lambiks klungeligheid en verwaandheid prominent aanwezig. Ook de liefde tussen Jerom en de vis kan wel een glimlachje losmaken. Maar al bij al stuwen deze zaken de kwaliteit van het album nu ook niet erg omhoog.
Datumvrijdag 31 augustus 2012 21:05

Reactie no. 14
NaamVincent
Leeftijd12
Cijfer8
RecensieEen leuk album met mooie tekeningen om een goed verhaal en zo mogelijk nog betere humor. Jerom verliefd op een vis, Lambik die daar maar op blijft doorhameren, zodat hij meerdere male de grond in wordt geboord door Jerom. Ik vind het echt een fantastisch album, en ik snap dan ook totaal niks van al die slechte reacties en dat vrij lage gemiddelde cijfer. Eén minpuntje is wel, die scène met die afbrandende herberg. Deed mij sterk denken aan "De Duistere Diamant". Ook de boodschap is goed, allleen jammer dat die later nóg een keer terugkomt in "De Bonte Bollen".
Datumdonderdag 13 mei 2010 10:42

Reactie no. 13
NaamRobbert
Leeftijd32
Cijfer9
RecensieLambik is goed op dreef in dit album. Erg leuk om te lezen en daar gaat het natuurlijk om.
Datummaandag 7 september 2009 03:12

Reactie no. 12
NaamRick Wiselaar
Leeftijd22
Cijfer4
RecensieZoals bekend is er op de albums van tegenwoordig veel kritiek, terecht ook Maar vroeger werden er ook slechte geproduceerd. Net als bijvoorbeeld de zingende kaars, gouden locomotief en de vlijtige vlinder heeft ook dit album weinig om het lijf. Recent, voor ik denk, de 2de keer in jaren gelezen. Op zich vind ik dit een hele prestatie want het is niks aan.
Datumzaterdag 28 februari 2009 13:52

Reactie no. 11
NaamBarry
Leeftijd26
Cijfer7
RecensieMisschien niet het meest sterke verhaal, maar ik heb me er wel mee vermaakt hoor. Leest in ieder geval lekker weg.
Tekeningen zijn niet sper gedetailleerd, maar ik vind ze mooi en kleurrijk. De humor in het verhaal is ook goed te doen, mijn inziens.
DatumFri Aug 11 21:40:31 2006

Reactie no. 10
NaamLuc
Leeftijd45
Cijfer6
RecensieHoewel dit verhaal zich in het verleden afspeelt, kan ik het toch niet tot mijn favorieten rekenen. Daarvoor is het verhaal wat te dun en lijkt het meer een opeenvolging van grappen waarvan sommige flauw zijn. Met name die ruzie tussen Lambik en Jerom om die meivis komt irritant over. Schitterend is dan weer de introductie van Gerard Mercator en de altijd actuele boodschap. Aan het tekenwerk kan je zien dat S & W steeds meer een routineklus begon te worden : de tekeningen en vooral de decors worden schematischer opgetrokken met dikke strepen.
DatumMon Feb 13 17:54:02 2006

Reactie no. 9
NaamJ. Joffer
Leeftijd25
Cijfer3
RecensieIk heb dit album in mijn leven maar 3 keer gelezen en dat maakt het tot mijn minst gelezen S&W album ooit. Ik vergeet ook elke keer waar het over gaat. Nu ik het nog vers in het geheugen heb er snel maar iets van zeggen dan: weer een vroeg Geerts album, waarin allerlei ideeën nauwelijks uit de verf komen. Milieuvervuiling, een verliefde Jerom, Mercator... het komt allemaal erg geforceerd over, en wanneer de bakvis uiteindelijk voor een ander kiest, gapen we van verveling. (...ik ga hierna weer even wat goeie S&W's recenseren...)
DatumTue Feb 7 10:03:18 2006

Reactie no. 8
NaamMichelle
Leeftijd11
Cijfer7
RecensieDit is een van m'n aller eerste gelezen S&W boeken.
Zeer mooi exemplaar. Mooi getekend, leuk verhaal, goeie humor. Maar toch op een of andere manier ontbreekt er wat..
DatumThu Oct 13 13:43:40 2005

Reactie no. 7
NaamEs
Leeftijd13
Cijfer8
RecensieToch wel een met de leukste(soms ook wel flauwe) grapjes
DatumMon Jun 20 14:55:26 2005

Reactie no. 6
Naamthomaz
Leeftijd24
Cijfer8
RecensieDit is echt wel een goeie S en W en hier zwaar onderschat, ik durf zelfs te beweren dat dit beter is dan Angst op de Amsterdam .Qua sfeer en humor zit alles alvast beter in elkaar, er zit ook een zekere diepe emotie in dit verhaal .herwaardering voor de Mollige meivis graag!
DatumSat Feb 19 17:56:02 2005

Reactie no. 5
Naam Peter Hoekstra
Leeftijd 24
Cijfer 4
Recensie Het verhaal is niet boeiend en zijn eigenlijk meer aan elkaar geschreven vertellinkjes. Nee, mij spreekt het album ook niet echt aan. De humor is wel ok, daarom een 4 maar een goed album is dit van verre niet.
Datum Tue Sep 28 16:55:37 2004

Reactie no. 4
Naam René
Leeftijd 21
Cijfer 8
Recensie Dit is een leuk album om te lezen. De tekeningen zijn goed, de humor is goed en er zit een mooie boodschap achter het verhaal. Dat dit verhaal een beetje dun is kan kloppen. Ik kan daar niet zo mee zitten, voor echt goede verhalen wend ik me namelijk niet tot S&W strips.... Dit is trouwens niet onaardig bedoeld, ik ben enthousiast S&W verzamelaar en lezer.
Datum Thu Feb 19 20:13:52 2004

Reactie no. 3
Naam martijn van gool
Leeftijd 12
Cijfer 9
Recensie ik vind dit wel een leuk verhaal, terwijl jullie dat niet vinden, maar ik wel. ik vind het ook goed omdat er een boodschap in zit dat je goed voor de natuur moet zijn. want dat is belangrijk. en ik moest ook lachen toen de vriendin van jerom in een vis veranderde en lambik allemaal grapjes maakte daarover!
Datum Wed Feb 18 14:17:20 2004

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 16
Cijfer 2
Recensie Een flinterdunne verhaallijn en geen klap aan.
Het is jammer, maar een album als dit zal waarschijnlijk onder het stof weer uit de kast gehaald moeten worden.
Het verhaal spreekt mij nul-komma-nul.
Datum Mon Feb 16 17:04:52 2004

Reactie no. 1
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 2
Recensie Wat men zich hier bij gedacht heeft, weet ik niet! Het aan elkaar rijgen van handelingen maakt nog geen verhaal in mijn ogen!!! Zodoende vind ik aan dit album gèèn bal aan!!! Alleen de humor en de enigzins goede tekeningen maken er geen totaal fiasco van!
Datum Wed Jun 25 17:56:28 2003