Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het statige standbeeld


Het statige standbeeld Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Het statige standbeeld verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,61

Reactie no. 13
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer9
RecensieEén van mijn meest gedenkwaardige albums. Ik heb het al heel lang, ik kan dit album dan ook bijna uittekenen. Suske en Wiske kregen rond die tijd een echt standbeeld en daar heeft Paul Geerts een uitstekend album omheen gemaakt. Jaloezie en heldhaftigheid zorgen er voor dat Lambik een beeld krijgt ( naast S&W) op de Azoren…..waarom de Azoren? Dat kan de meesterboef Verdello de Pico prima uitleggen. Verdello de Pico is voor mij één van de beste boeven in de gehele serie: levensgevaarlijk maar dat merk je naderhand pas, geen boef met onnozelheden die we de laatste tijd zo vaak zien maar een echt geslepen serpent….”the bitch you love to hate”…zou je nu zeggen. Een fantastische creatie van Geerts. Nu heb ik het hoogtepunt van het verhaal gehad maar dat laat onverlet dat het hele verhaal klopt als een bus. Via veel tegenslagen ( sabotages) komt de aap uit de mouw: het beeld is uiteraard een dekmantel voor onderzoek naar Atlantis. Natuurlijk viel dit te verwachten maar het is wel erg goed gedaan. Een eenvoudig en duidelijk maar tegelijkertijd zeer spannend verhaal. Vol heldenmoed. En…ja,..waarom zou Lambik geen beeld krijgen? Hij is meestal de held van de hele serie…dus ik snap het wel.
Datumwoensdag 12 augustus 2020 19:22

Reactie no. 12
NaamRené
Leeftijd37
Cijfer8
RecensieEcht een leuk Suske en Wiske album, waarbij alles tegen het einde anders in elkaar zit dan het eerst lijkt: kijk, dat is fijn lezen. Alleen heb ik dezelfde vraag als J. Joffer: wat willen Verdello en kornuiten nu bereiken met die muiltjes en hoofddoek van de prinses? Dat de hele operatie slechts een dekmantel is voor een bijzondere duikexpeditie is goed gevonden, maar ik snap het doel niet. Misschien lees ik er totaal overheen, wellicht kan iemand anders hier in zijn of haar recensie aandacht aan besteden...? Voor de rest prima album.
Datumzondag 23 februari 2014 23:08

Reactie no. 11
NaamSandstorm
Leeftijd34
Cijfer8
RecensieAlbum dat veelbelovend begint. Voor de tweede keer in korte tijd (zie de amoureuze amazone) laat Lambik zich paaien door een knappe zwartharige. Deze keer wordt er Lambik een standbeeld beloofd op het eiland San Miguel. Dit album bevat veel fijne humor volgens mij, veelal zit Lambiks ijdelheid daar voor iets zetten. Mysterie en spanning is er ook voldoende in dit verhaal. Jammer dat er op het einde van die suffige fantasy in voor komt. Prinses Atlanta is best een leuk personage, maar die geschiedenis met die muiltjes en smaragden komt wat geforceerd over. Maar een laag cijfer verdient dit album niet, dus een 8.
Datumdinsdag 2 oktober 2012 19:12

Reactie no. 10
NaamMark
Leeftijd39
Cijfer7
RecensieEen goed idee om weer eens Lambik zijn ijdelheid te gebruiken als basis voor een album. Als er een gigantisch standbeeld van hem wordt opgezet op het Azoreneiland San Miquel blijkt de lokale bevolking daar niet zo blij mee te zijn en heeft een gedeelte van de bouwploeg een tweede agenda lopen.

Er gebeurt van alles in dit verhaal tot de laatste vier pagina's als het verhaal eigenlijk al is afgelopen en er overdadig lang wordt samengevat & afscheid genomen. De tekeningen zijn redelijk, ik heb alleen geen idee wie de (wellicht in 1979 bekende) "Axel" op het kart circuit is.

Datumvrijdag 6 april 2012 13:35

Reactie no. 9
Naamstefan
Leeftijd14
Cijfer7
RecensieGoed dat Lambik een standbeeld krijgt toegekent. Maar jammer dat het weer zo langdradig is. Ik lees hem graag. Voor deze heb ik een opstelling;
Kaft: 6
Inhoud: 6.5
Spanning: 5.5
Originaliteit en het verhaal zelve: 7.5
Datummaandag 25 oktober 2010 17:25

Reactie no. 8
NaamMarretje
Leeftijd11
Cijfer4
Recensiedit is echt een van de slechte albums van suske en wiske: de cover is mooi en in het begin ook,maar echt hoor dit werd alleen maar minder. die heks,ben effe die naam vergeten is echt heel slecht getekent: haar ogen zijn helemaal zwart.
en dat atlantis gedoe,Willy heeft dat stuk helemaal afgeraffelt omdat dan weer een pagina of 20 vulde...
ik begreep er ook helemaal niks van.
kortom, dit album is misschien wel de slechte van Willy ooit.

cover: 6
tekeningen:4
verhaal: 3
humor: 8
gemiddeld:4 1/2 rond ik af op een 4

dit is echt een dieptepunt...

Datumdinsdag 1 december 2009 14:14

Reactie no. 7
NaamJ. Joffer
Leeftijd28
Cijfer7
RecensieKijk, dit is nou best een geinig album. Lambik krijgt van de gouverneur van een eilandengroep in de Atlantische oceaan een enorm standbeeld aangeboden, dat daar op een hoge berg wordt geplaatst. Het bouwwerk is echter enkel een dekmantel voor een expeditie naar de bodem van het nabijgelegen bergmeer, waar een restant van de verzonken stad Atlantis ligt.
Een leuk plot, grappig uitgewerkt, aardig getekend. Het enige mankement, behalve het lange-halen-snel-thuis-inktwerk van Eduard de Rop, is de subplot van het bergmeer. De schurken van het verhaal duiken niet naar goud, maar naar de muiltjes en hoofddoek van een Atlantische prinses. Wat ze daarmee hopen te bereiken? Paul Geerts vertelt het ons niet. Opvallend is verder dat, zeldzaam voor de reeks, het probleem van de prinses niet wordt opgelost: aan het einde van het abum heeft ze zich nog steeds niet bij haar volk kunnen aansluiten. Bevreemdend, maar op een bepaalde manier wel poëtisch.
Datumdinsdag 20 mei 2008 21:13

Reactie no. 6
Naamrobin breuls
Leeftijd10
Cijfer9
RecensieEindelijk na DE STEMMENROVER (die gaf ik een 7) en DE NERVEUZE NERVIëRS (die gaf ik een 6) zie ik weer verbetering komen, mooie tekeningen,goed verhaal en de persongages spelen super goed kortom een mooie steigende lijn een 10 is te veel een 8 en een half is te weinig kortom een dikke 9!
DatumSat Jun  2 18:59:52 2007

Reactie no. 5
NaamZappa
Leeftijd42
Cijfer8
RecensieIk weet nog goed toen ik dit album vroeger nieuw kocht......Dit album krijgt van mij een dikke 8....mede door de verhaalopbouw...de prachtige decors, tekeningen en inkleuring...en natuurlijk de * domme * lambik....
DatumSun May 13 21:27:59 2007

Reactie no. 4
NaamEvelien
Leeftijd12
Cijfer8
RecensieEen leuk album dat goed de ijdelheid en goedgelovigheid van Lambik laat zien.
Verder een gemiddeld album.
DatumSun Jul 23 17:59:40 2006

Reactie no. 3
NaamHamtaro
Leeftijd31
Cijfer9
RecensieIk vind dit een heel leuk album, vooral door Verdello de Pico en hoe dom Lambik alles gelooft wat ze verzint. Zelfs als hij bijna dood gaat vanwege een val van de rots waar het beeld op staat (er ligt groene zeep die de kornuiten van Verdello er neer hebben gelegd) gelooft hij haar smoes "toch geen beeld met vuile voeten". Ha, ha!
DatumSun Jun 12 18:57:56 2005

Reactie no. 2
Naam Goofy
Leeftijd 31
Cijfer 8
Recensie Het was destijds een van de eerste Suske en Wiske verhalen die ik gelezen heb.
Na al die jaren blijft het verhaal nog steeds sterk: een ijdele Lambik, een spannende ontknoping en een happy end.
Datum Sun Apr 4 13:09:02 2004

Reactie no. 1
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 7
Recensie Mijn eerste indruk was zeer positief.
Die verwaandheid van Lambik, de toegepaste humor enzovoort.
Maar naarmate het lezen heb ik het gevoel dat ik ' wat'  mis.
Ik kan niet zeggen wat maar ik kreeg het idee dat er stukjes uit eerdere verhalen gebruitk zijn en die weer in dit verhaal erin gestopt zijn.Ik geef een 6,5 maar omdat ik het verhaal toch wel vaker zal lezen in de toekomst word dat een 7
Datum Thu May 22 18:19:11 2003