Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De regenboogprinses


De regenboogprinses Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De regenboogprinses verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,04

Reactie no. 21
NaamNick Meijdam
Leeftijd54
Cijfer1
RecensieSlecht getekend, kinderachtig verhaal, te lullig voor woorden. Dit is met stip 1 van de allerslechtste albums.
Datumvrijdag 29 januari 2021 15:23

Reactie no. 20
NaamJ. Joffer
Leeftijd40
Cijfer1
RecensieDe laatste tv-verstripping in de reeks, gelukkig. Dit album verscheen vreemd genoeg vijf jaar nadat de poppenkastserie op de buis was, en je vraagt je af waarom men meende dat dit nog nodig was. Kennelijk ben ik in ieder geval niet de doelgroep, want allemachtig wat een kleuterverhaal. De allerkinderachtigste grappen van de hele serie worden hier ten tonele gevoerd. Een raar teletubbieplot over een machine die een regenboog maakt en piratenschepen die om onduidelijke redenen allemaal onbemand zijn zodat zowel Sus en Wis als Krimson er eentje kunnen pakken.
Maar goed, een verhaal maken op kleuterniveau is tenminste nog een keuze. Wat werkelijk schandalig slecht is, is het tekenwerk. Ik weet niet wie het scenario schreef en wie de tekenaar van dienst was, maar het zijn overduidelijk twee verschillende personen. De tekenaar heeft namelijk overduidelijk geen idee wat er eigenlijk in het verhaal gebeurt. Gezichtsuitdrukkingen kloppen niet bij de handeling, bewegingen kloppen niet bij de actie. Ook zonder dat zijn de tekeningen gatlelijk. Het is overigens dezelfde tekenaar die het laatste deel van De zingende kaars bij elkaar heeft gekliederd en die eind jaren tachtig de meutige Jerom-albums liep te maken.
Zoals gezegd, een album produceren dat om commerciële redenen wat meer op de kleintjes is gericht, met zelfs nog wat sluikreclame (!) voor latexpoppetjes en Tits- en Rode Ridder-albums aan het begin, is een keuze. Maar er domweg met de pet naar gooien is onvergefelijk. Wat een aanfluiting. Eerder noemde ik De windbrekers de slechtste S&W, maar misschien is dit het wel. Het is meer dat ik geen zin heb om dat andere album erop na te slaan om de vergelijking te maken. Ex aequo dus: samen met De windbrekers is De regenboogprinses de slechtste Suske en Wiske aller tijden.
Datumwoensdag 16 december 2020 22:54

Reactie no. 19
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer5
RecensieDit album is gebaseerd op de poppenserie. Daar is al vrij veel over verteld in de andere recensies, dus ik zal er niet al te veel meer aan wijden. Toch moet ik één ding wel kwijt dat mij opvalt aan de “poppenserie” verhalen: de slechte tekeningen. De tekeningen zijn uit verhouding, de bewegingen zijn slecht en de gelaatsuitdrukkingen bedroevend. Weinig gedetailleerd. Er is slecht één kleine introductieplaat. Het verhaal an sich, is best aardig: het hoort duidelijk tussen de sprookjesachtige ( bijvoorbeeld “Het drijvende dorp” en meer) verhalen. Toch mist dit album de charme van veel andere. Wellicht wordt het meeste veroorzaakt door Krimson en kornuiten. Eén en ander begint al met de vraag wat zij, in den beginne, rond het huis van Barabas komen doen; er was immers nog helemaal geen sprake van goud of wat dan ook. Alles wordt verergerd door het stompzinnige gevoel voor humor: Bassie en Adriaan niveau ( of moderner: Samson en Gert niveau). Deze kinderlijkheid overheerst het verhaal te veel en maakt het lastig om door te lezen ( zie “de Windbrekers”). Dat is jammer, want het sprookjeselement spreekt mij wel aan.
Datumdonderdag 08 oktober 2020 20:49

Reactie no. 18
NaamInti
Leeftijd41
Cijfer8
RecensieStripversie van de 5e van 6 Suske en Wiske poppenfilms (te vinden op Youtube). Om de serie in stripvorm te gieten, werden er dingen gewijzigd of scènes weggelaten, wat ter vergelijking misschien niet altijd zo'n goed idee was
In de serie deed zeerover Zwartbaard mee, of toch diens geest. In de strip wordt alleen over hem gesproken. Een spookpiraat had meer diepgang aan de strip kunnen geven
Beide versies spelen zich af in 1555. Dit klopt echter niet met de werkelijkheid, want Zwartbaard werd minstens een eeuw later geboren
Krimson heeft twee naamloze handlangers, terwijl hij in de serie er maar eentje had, die overigens wél bij naam wordt genoemd: Calobes
In beide versies wordt de Blauwe Haai opgeblazen. In de serie door een stommiteit van Zwartbaard, in de strip doelbewust door Lambik
Lambik wil met de Regenboogprinses trouwen. In de serie begrijpt de prinses door z'n ietwat verwarde uitleg niet waar het over gaat. In de strip is hij veel directer en is ze gevleid, maar dan zijn haar hofdames het er weer niet mee eens
De handlangers van Krimson zijn niet bepaald de snuggersten, maar op het bloemeneiland zijn ze ineens opvallend efficiënt bij het gevangen nemen van Suske en Wiske (of toch voor korte tijd)
Datumzondag 22 december 2019 09:17

Reactie no. 17
Naameelkje
Leeftijd9
Cijfer9
Recensiesuperleuk boek! aanrader voor anderen
Datumvrijdag 17 mei 2019 17:06

Reactie no. 16
NaamAdrie
Leeftijd46
Cijfer5
RecensieOpvallend slecht en klungelig getekend. Lijkt wel volledig op zich zelf te staan qua tekenstijl. Het viel me als kind ook direct op. Achteraf wel geinig verhaaltje, maar haalt het totaal niet bij de topverhalen. Vandaar een vijfje.
Datumdonderdag 19 april 2018 22:12

Reactie no. 15
NaamSandstorm
Leeftijd34
Cijfer5
RecensieDe Regeboogprinses is een redelijk simpel verhaal, waarin Suske en Wiske op een piratenschip in 1550 terechtkomen. Op een nogal heel toevallige manier raken Krimson en zijn 2 handlangers ook aan boord. De 'humor' die ontstaat door de domme handlangers van Krimson is stompzinning, en doet wat aan het laatste dwaallicht denken. Er zit ook wat vreemde elementen in, zoals het gebruik van een walkie-talkie om te communiceren met het heden?!
Dit verhaal krijgt toch net een voldoende, omdat het sprookjesachtig element me toch een beetje aanspreekt.
Datumvrijdag 26 oktober 2012 20:22

Reactie no. 14
NaamLK
Leeftijd11
Cijfer7
Recensieleuk boek mooie tekeningen het enige jammere aan dit boek is dat krimson weer domme dikke handlangers heeft voor de rest is dit een goed album!!!
Datumzondag 4 maart 2012 21:59

Reactie no. 13
NaamMark
Leeftijd38
Cijfer5
RecensieToen ik later hoorde dat dit een "poppenserie"-album is was ik niet echt verbaasd want dit album is duidelijk anders dan de overige verhalen uit deze periode, in negatieve zin dan. De tekeningen zijn van matige kwaliteit en duidelijk niet door Paul Geerts gemaakt (op de voorpagina na dan). Vooral de hoofden van de figuren zijn vaak misvormd (dan weer rond, dan weer langwerpig, extra lange nekken). Het verhaal is daarnaast niet al te diepgravend en er gebeurt niet al te veel. Ik stoor me in vrijwel alle poppenserie verhalen aan de manier waarop Krimson het verhaal inrolt is: dit is altijd wel heel toevallig. Krimson is in deze verhalen meer een sukkel dan een zware gangster (zoals in de eerdere verhalen waarin hij meespeelt) en de zgn. humor met zijn stompzinnige helpers is te dom voor woorden.
Datumzondag 20 november 2011 10:04

Reactie no. 12
Naamlen
Leeftijd10
Cijfer8
Recensiede regenboogprinses is een leuk boek ook leuk dat krimson er weer is
Datumdinsdag 1 maart 2011 20:57

Reactie no. 11
NaamRobbert
Leeftijd32
Cijfer7
RecensieLeuk bedacht voor de poppenserie. Ook leuk in het album. Had wel iets meer avontuur mogen hebben, maar wel leuk.
Datummaandag 7 september 2009 03:16

Reactie no. 10
NaamLuc
Leeftijd45
Cijfer4
RecensieDe verhalen gebaseerd op de poppenserie hebben mij nooit kunnen bekoren en ook deze niet! Het verhaal is mij te clichématig en dat kan ook worden gezegd van het tekenwerk. Ook hier stoor ik mij aan de karakters van sommige hoofdpersonages. Lambik lijkt bij momenten seniel te zijn geworden en Jerom komt alleen maar voor in uiterste nood. Krimson is meer een sukkelaar dan een gangster en zijn handlangers zijn al niet beter. Overigens draagt één van hen een stoppelbaard maar op een aantal bladzijden is die opeens verdwenen! Met een 4 komt dit album er nog goed vanaf!
DatumSat Apr 29 21:45:41 2006

Reactie no. 9
NaamEvelien
Leeftijd11
Cijfer8
RecensieIk wist niet dat het verhaal op een poppenserie was gebaseerd en ik merkte het ook niet toen ik het verhaal las.
Ik vind het wel een leuk verhaal en het gemiddelde moet omhoog!!
DatumMon Apr 10 12:58:19 2006

Reactie no. 8
Naamjoris
Leeftijd31
Cijfer6
RecensieOndanks dat dit ook een van de eerste was die ik las, is deze niet blijven hangen. Heb hem ook niet veel meer gelezen later.
DatumSat Dec  3 04:25:54 2005

Reactie no. 7
NaamIngrid
Leeftijd17
Cijfer9
RecensieDit is echt geen slecht verhaal.
Ik vind het juist een goed verhaal, er zitten leuke humorishtische stukken in en de tekenigen zijn in orde. -1 omdat het einde voorspelbaar is maar ook dit is een verhaal wat lekker wegleest.
Dit verhaal moet een hogere score krijgen dus een 9.
DatumSat Jun 4 20:05:48 2005

Reactie no. 6
Naam maarten
Leeftijd 12
Cijfer 8
Recensie ik vind dit van de poppenfilms een toppie album en een geweldige inhoud hebben
Datum Wed May 5 18:17:37 2004

Reactie no. 5
Naam martijn van gool
Leeftijd 12
Cijfer 8
Recensie heel erg leuk verhaal. ik vind het altijd leuk als er verhalen met krimson zijn! Niet spannend, maar wel heel erg leuk. en ook deprinsessen zijn leuk!
Datum Wed Feb 18 17:13:31 2004

Reactie no. 4
Naam Arno Mostert
Leeftijd 24
Cijfer 6
Recensie Het verhaal begint goed en de humor is ook wel ok, maar daarna zwakt het af en eindigt het te voorspelbaar.
Datum Wed Oct 1 22:40:19 2003

Reactie no. 3
Naam Bart De Grande
Leeftijd 13
Cijfer 8
Recensie Ik schrok wel wat toen ik de commentaren over dit verhaal las. Ik vind dit eigenlijk wel een leuk verhaal met Krimson en ook de humor vind ik leuk. Vooral dat stuk waarin professor Barabas Krimson en z'n trawanten ziet en ze voor piraten aanziet.
Daarom heeft Sidona professor Barabas een pilletje. Dan flist de teletijdmachine Krimson en z'n trawanten weg naar het regenboogeiland en Sidonia denkt dat Barabas het weer ingebeeld heeft.Haha! Dat vond ik grappig. Mijn cijfer: een 8/10 dus.
Datum Sat Aug 9 11:26:45 2003

Reactie no. 2
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 3
Recensie Ook dit is een verhaal gebaseerd op die poppenfilmen. Net zoals bij die andere verhalen,die op deze filmen gebaseerd zijn (met uitzondering van "De gouden locomotief" en misschien nog "De windbrekers")baal ik er gewoon van, hoe met de hoofdfiguren omgegaan wordt!
Alweer is Krimson sukkelig en zijn handlangers zijn niet veel beter! Waar is die meesterschurk van weleer gebleven? Lambik zelf is een stuk simpeler als normaal! Ik kan zo door blijven gaan!
De tekeningen vind ik ook niet zo mieters!
Het spijt me;... een 3!
Datum Fri May 23 18:08:18 2003

Reactie no. 1
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 6
Recensie Ik vond (en vind) dit verhaal maar weinig aan.
Mij doet het gewoon niets.
Een echte onvoldoende is het niet maar het mist gewoon elementen om als een zeven of acht te worden beoordeeld.
Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik hierover meer kan zeggen behalve dat ik het niet graag herlees.
Datum Thu May 22 18:19:11 2003