Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De verraderlijke Vinson


De verraderlijke Vinson Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De verraderlijke Vinson verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,70

Reactie no. 17
NaamLeendert
Leeftijd46
Cijfer8
RecensieMooi album, mooi getekend en een mooie klassieker. Na de verschijning van de Preutse Prinses ben ik weer de albums van Paul Geerts gaan lezen en het zijn vaak wel-gedocumenteerde en mooi getekende albums met veel details. Een verademing om dit te lezen. Veel verrassende plotwendingen, hoewel ik het wel wat wreed vond dat de honden bloedig verslonden werden. Tobias speelt ook een leuke rol en de klassieke Tobias-Lambik vete ook
Datumzaterdag 27 juni 2020 01:14

Reactie no. 16
Naamhenmii
Leeftijd32
Cijfer7
RecensieLeuk verhaal! Ook erg verrassend dat Savantas achter dit alles blijkt te zitten. Hem hadden we al lang niet meer gezien!
Datumzondag 20 november 2016 07:24

Reactie no. 15
NaamMark
Leeftijd42
Cijfer8
RecensieGoed verhaal op de Zuidpool waar leden van een Zuidpool station inclusief Jerom op mysterieuze wijze verdwijnen en S&W op onderzoek uitgaan. Alles heeft te maken met een oude bekende Savantas die vanuit de Zuidpool een eigen heerschappij wil opstarten met de hulp van mutanten en een dupliceermachine. Leuk is de interactie tussen Lambik en Tobias die in dit verhaal weer eens meespeelt en ook een belangrijke rol vervuld. De tekeningen zien er goed uit.
Datumvrijdag 20 november 2015 15:48

Reactie no. 14
NaamSuske en Wiske-fan
Leeftijd13
Cijfer6
RecensieTja, het is niet het beste album uit de reeks, maar zeker ook niet de slechtste. Het is wel een spannend verhaal en zo, maar alle monsters en aliens die er in voorkomen, maken het wel ongeloofwaardig.
Ik had dit album wel een hoger cijfer gegeven als die sleehonden niet zo wreed zouden worden vermoord. Ik vond het best gruwelijk om te zien hoe ze waren afgeslacht en je hun botten door hun vacht kon zien.
Datumzondag 12 januari 2014 16:21

Reactie no. 13
NaamKrimson
Leeftijd13
Cijfer6
RecensieDe Verradelijke Vinson is naar mijn mening niet echt een hoogstandje uit de reeks waar niet echt iets speciaals aan is op het feit na dat Savantas en Tobias die bijna nooit in de boeken verschijnen erin voorkomen.
Niet echt een top album, maar nog net een voldoende.

5.5 / 10

Datumdinsdag 12 november 2013 20:49

Reactie no. 12
NaamRick Wiselaar
Leeftijd22
Cijfer5
RecensieDe meningen over dit album zijn erg uiteenlopend. Ik persoonlijk vind er weinig aan. Er gebeuren een aantal ongeloofwaardige dingen in het verhaal, inhoud is splinter dun. En ook de tekeningen zijn niet briljant, eerder in een paar minuten, zo lijkt het, in elkaar geplaatst. Daarbij is Jerom met wat spierballen vertoon weer eens reddende engel
Datumzaterdag 1 augustus 2009 14:29

Reactie no. 11
NaamThomas
Leeftijd25
Cijfer8
RecensieMooi album. één van de betere uit de jaren negentig.
Het verhaal is typisch S&W. Hun vriend is in nood en zij gaan natuurlijk helpen. Opmerkelijk als je bedenkt dat Jerom de sterkste man ter wereld is, en dat als er iets gevaarlijks is, hij het zeker had aangekund. Het geliefde thema van de vriendschap is dus de leidraad, al druipt het er niet vanaf.
Doordat Sidonia thuis blijft, heeft per saldo het mooie trio Suske, Wiske en Lambik de hoofdrol. Zo zijn er geen makkelijke oplossingen van Jerom (door kracht) van Sidonia (die heeft altijd wel een oplossing) of van Barabas (met een mooie uitvinding). Met name Lambik krijgt zo een groot podium dat hij ook goed gebuikt, als grappenmaker maar ook als trouwe vriend en doorzetter. Tobias krijgt ook een flinke rol toebedeeld, niet alleen door veel grappen met Lambik uit te halen, maar vooral door zijn rol in het veroveren van de basis wat erg leuk is gedaan.
Met de hilariteiten is het gedaan zodra de mutanten ten tonele komen. Echte horror in een S&W avontuur! Aan deze gedrochten heeft Paul Geerts duidelijk aandacht besteed. Holle ogen, zonder mond een verhullende cape, rijdend op verslindende draken. Dreigend en zwijgend domineren zij het verhaal.
De horror gaat over in science-fiction zodra ze in de basis aankomen. Jammer is dat de angstaanjagende mutanten hier opeens wat sullige slaafjes zijn. Sois.
Merkwaardig vind ik de keuze voor Savantas. Niet omdat hij al of niet dood zou moeten zijn, maar veel meer omdat ik hem niet associeer met werelddominatie. Veel meer met impulsieve acties als met andermans uitvindingen zonder goede voorbereiding mensen bang maken. Werelddominatie vind ik meer iets voor Krimson, maar dat zou wel weer erg voorspelbaar zijn. Geniaal is zijn ontsnapping. En met het instorten van de basis gaan we van de science-fiction naar de James Bondfilms.

Ten slotte vind ik het hele album erg goed en gedetailleerd getekend. Kijk eens naar die achtergronden! En hoogtepunt strook 87-88 waar de mutanten in volle glorie zijn te zien.
Alles bij elkaar een dikke acht waard!

Datumzaterdag 25 april 2009 01:07

Reactie no. 10
NaamJan P.
Leeftijd34
Cijfer7
RecensieRedelijk spannend verhaal van onze vrienden op de zuidpool. Voor dit album is er volgens mij goed gekeken naar de horrorfilm The Thing, die op soortgelijke wijze begint. Maar naarmate het verhaal vordert wordt de lijn toch verlegt naar Savantas die de wereld weer wil veroveren (Okee, misschien hoort ie dood te zijn, maar dit is een strip). Tobias vind ik hier leuk (de een-tweetjes met Lambik zijn dus weer volop aanwezig), maar het is nogal vreemd om Jerom zo vroeg in het verhaal in zo'n soort slachtofferrol te plaatsen. Uiteindelijk mag ie toch weer een potje om zich heen rammelen, dus de uiteindelijke clou is vertrouwd.
Datumzondag 30 maart 2008 20:46

Reactie no. 9
NaamKaj Peters
Leeftijd22
Cijfer7
RecensieIk heb toch wel een zwak voor dit album door de duistere creaturen en het macabere sfeertje dat eromheen hangt. Ik geef toe dat er een aantal cliches uit de kast worden getrokken, maar dat staat niet het album dermate in de weg dat ik er aanstoot aan neem.
Datumzondag 16 december 2007 14:21

Reactie no. 8
NaamJeroen de Munter
Leeftijd24
Cijfer5
RecensieZeker geen onvoldoende, want dat zou de waarde van mijn 'onvoldoendes', die ik voorbestemd heb voor vnl triestige albums zoals De Blote Belg en Big Mother, teveel eer aan doen.
Langs de andere kant zijn er teveel zaken die 'ongewoon' en 'ongeloofwaardig zijn': de levende Savantas (laat die nu toch ns dood zijn...) een straathond op Poolijs...
Maar vooral weer maar eens de slagkracht van Jerom die elke oprisping van enige creativiteit de grond inboort... Feitelijk is het voor de scenarist en de ganse resem SenW-fans, een drama dat er iemand is zoals Jerom bij SenW, want het voorkomt een leuk en origineel einde. Enkel slaappijltjes of -poeder (ook reeds ontzettend vaak gebruikt) zijn een 'oplossing' voor zijn kracht.
Dat de scenarist niet origineel is, blijkt ook al uit de namen H.erman en co... dan zijn bv POM en Merho heel wat inventiever.
Maar kom, helemaal afbreken doe ik het niet: ik vind de tekeningen niet slecht en de verhaallijn leest best vlot.
DatumMon Sep  4 12:44:41 2006

Reactie no. 7
NaamDekoninck
Leeftijd35
Cijfer2
RecensieSlap verhaal, slechte tekeningen erg jammer. Voor mij 1 van de slechtste Suske en Wiskes.
DatumMon Aug 7 15:35:53 2006

Reactie no. 6
NaamSander
Leeftijd28
Cijfer6
RecensieEen beetje ongeloofwaardig zoals je dat wel meer ziet. Tekeningen zijn matig. Een beetje snel in elkaar geflanst. En zoals arjan zegt Savantas is allang dood1 Dit klopt niet helemaal
Tekeningen ---- 5.5
Verhaal ---- 6
Samen ---- 5.75 - 6
DatumFri Jul  7 10:59:28 2006

Reactie no. 5
NaamJR
Leeftijd20
Cijfer8
RecensieEen mooi verhaal wat goed in elkaar zit. Het speelt zich bovendien af op een aparte locatie.
Trouwens...ik ben toch niet de enige die een ENORM verschil ziet tussen een mooi album als dit en bv. de koeiencommissie of de Ongelooflijke Thomas?? Het lijkt wel of het 2 verschillende stripreeksen zijn.
DatumMon Aug 29 04:59:50 2005

Reactie no. 4
NaamHarmen
Leeftijd14
Cijfer8
Recensie'n goed leuk verhaal, en de tekeningen zijn ook goed.
Dat Savantas hier weer in mee speelt terwijl die 'hier' eigenlijk niet meer is, vindt ik ook wel n beetje raar, maar daar is al veel commentaar op gegeven.
leuk dat t op de zuidpool plaatsvindt, ook al klopt het niet allemaal precies. (de grootte en van die
Dat Tobias hier zo'n grote rol speelt, vindt ik n beetje raar, dat hoeft toch helemaal niet?
maarja, verder toch n heel leuk album...
DatumThu Jul 14 17:39:53 2005

Reactie no. 3
Naam ferdi felderhof
Leeftijd 18
Cijfer 9
Recensie Op de één of andere manier heb ik gewoon iets met dit verhaal. Alleen de voorkant is al lekker creapy. Dit verhaal is op geen enkel vlak vrolijk en grappig, maar wel erg spannend. Die rare dinosaurussen in de sneeuw, geweldig! Wat onheilspellend.
Savantas vond ik ook erg verassend, je zou nl. weer Krimson verwachten. En ja, Savantas hoort dood te zijn maar ach. Spoken bestaan ook niet, heksen op een bezemsteel ook niet en toch spelen ze vaak een grote rol dus het is Paul Geerst vergeven.
Datum Sat May 17 19:01:36 2003

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 7
Recensie Savantas speelt in dit verhaal een centrale rol.
Maar Savantas is (zie reactie nr 1) al lang dood!
Om precies te zijn al 51 jaar!
Bij Amoris van Amoras leeft Savantas ook al en bij de verdwenen verteller wéér!
Sterft Savantas dan nooit?
Het is een beetje een blunder om telkens dezelfde fout te maken.
Verder een prima verhaal maar ik had liever Krimson in de plaats van Savantas gezien.
Datum Fri May 9 11:45:49 2003

Reactie no. 1
Naam Jan
Leeftijd 24
Cijfer 7
Recensie Dit is een album wat qua verhaal gewoon goed voor de dag kan komen. Dan kun je altijd nog wat zeiken over dit of dat verloop van het verhaal. Doe ik niet. Ik heb eigenlijk maar 2 dingen te zeiken. Namelijk het optreden van Savantas. Toen ik 'Amoris van Amoras' las had ik al het donkerbruine vermoeden dat Paul Geerts dacht dat Savantas in leven was. Nu in dit album blijkt hij ook weer springlevend. Maar hij is al sinds de laatste pagina's van 'De sprietatoom' (zijn debuut) hartstikke DOOD!!!!!!!
Overigens heeft Marc Verhaegen in 'De verdwenen verteller' (een eerbetoon aan Paul Geerts nota bene) dat toch stukken beter in de gaten gehad.
Verder vind ik de namen R. Udy en H. Erman niet echt blijk geven van een overvloed aan creativiteit.
Maar ik wil dit verder niet als een afzeikmuur op Paul Geerts gebruiken. Daarvoor heeft hij ook een te grote staat van dienst. Mijn 7 geeft namelijk aan dat dit in de grote lijnen gewoon een prima album is.
Datum Thu May 1 20:12:41 2003