Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De fleurige Floriade


De fleurige Floriade Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De fleurige Floriade verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,41

Reactie no. 34
NaamAnna
Leeftijd42
Cijfer7
RecensieWe blijven de laatste tijd een beetje hangen bij het zelfde niveau.toch nog altijd een vrij goed album maar meer dan een 7 kan ik niet geven. Leuk van die Seth e zo maar toch een beetje droog. Het album speelt zich heel de tijd op dezelfde plaats af, alleen in het begin speelt het zich wat af in Egypte. Voor de rest een ça va album. Nog best goede tekeningen maar niet fantastisch. Ik hoop dat de volgende albums wel wat beter worden.
Datummaandag 28 augustus 2023 11:16

Reactie no. 33
NaamTim Ghillemyn
Leeftijd38
Cijfer8
RecensieIn 2020 ben ik tijdens corona begonnen om gans de Suske en Wiske-reeks te herlezen, chronologisch. Wat me opviel is dat ik aan de albums van Marc Verhaegen eigenlijk nog het meeste plezier heb beleefd omdat ze toch een tikkeltje (soms misschien iets té) uit de band sprongen.
Zo vond ik de opzet voor een trilogie zeker leuk. En floriade vond ik ook een zeer leuke setting en wat ik enorm apprecieer is gebruik van het Oude Egypte. Vooral de passage waarbij Suske en Wiske in de tijd reizen/dromen had voor mij zelfs absoluut een apart album mogen of kunnen zijn.
De knipogen naar Mini-Mierennest, Kurkije, Speelgoedzaaier kan ik ook waarderen.
Datumwoensdag 08 februari 2023 15:12

Reactie no. 32
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer8
RecensieHet hobbelt een beetje in kwaliteit in de serie 270-280. Het ene album is goed het andere slecht. Dit is een betere. Dit album was ik wat vergeten en ik had al helemaal niet meer voor ogen dat dit is te combineren met de volgende albums. Ik was blij verrast toen ik het las. Het verhaal heeft meer om het lijf dan ik dacht: de combinatie Floriade en het oude Egypte is mij nog wel onduidelijk en de vraag waarom Lambik, Jerom en Sidonia aldaar op een standje staan is mij volledig onduidelijk. Interessanter is de uitstap naar het oude Egypte van de kinderen/ adolescenten. Eigenwijs als zij zijn raken ze los van de groep en duiken een pyramide in. Heel spannend gegeven uiteraard. Degene die voor de spanning zorgt is god Seth. Dit is een tegenstander van formaat. Zij worden meegenomen in de strijd tussen Seth en Osiris en zijn vrouw Isis. Voor meer informatie zou ik op Wikipedia kijken of sla een goed oude encyclopedie open. Het pas wel dat Suske en Wiske met getinte huidskleur zich tussen de Egyptenaren past wel. Het sixpack van Suske heeft wel wat maar past dat wel bij een jongen tussen de 12-17 jaar? Seth is op zoek naar ene Tamarisk die op de Floriade zou zijn….beetje vreemd maar het kan nog. Dat Seth door Fritz Tulp niet als onmenselijk wordt gezien is wat curieus. Er zijn wat flauwiteiten ( de strijd tussen de cactus en de computer het duo Sidonia en Toon Tabel) maar als je daar door heen leest is het nog allemaal goed verteerbaar. Er zijn wat vreemde verwijzingen naar oude albums: waarom moet dit ( mini-mierennest, speelgoedzaaier) ? Is men zo onzeker over de strip dat men denkt dat de lezer niet meer met Suske en Wiske te maken te maken te hebben? Toch is dit een aardig album dat als basis dient voor de vervolgalbums. De titel Fleurige Floriade is niet zo gepast, het woord fleurig is niet terug te vinden. Er gebeurt genoeg om te behagen. Suske en Wiske zelf zorgen nu voor de actie en Lamik , Sidonia en Jerom staan duidelijk op een zijspoor. Je merkt wel dat Suske en Wiske veel meer kinderen zijn dan in de jaren ’80-’90. Het “Djeezes” van Suske wordt wel irritant. Om je aan te passen aan het heden moet je meer doen dan alleen maar turbotaal gebruiken.
Datumvrijdag 04 december 2020 23:56

Reactie no. 31
NaamRobin
Leeftijd18
Cijfer6
RecensieEen super verhaal qua spanning, fantasie, en spelen met tijd. Hoewel ik niet zo'n fan ben van de verhalen van Marc is dit toch wel een mooi nummer. Het einde gaat voor mij helaas te snel waardoor de balans in dit album slecht in evenwicht is.
Datumzaterdag 02 november 2019 14:27

Reactie no. 30
NaamMark
Leeftijd42
Cijfer7
RecensieAardig verhaal waarin Verhaegen het roer helemaal omgooit: In tegenstelling tot voorgaande albums gaat dit niet over een actueel onderwerp maar voeren fantasy elementen de boventoon. Op zich geen vreemde keuze gezien de populariteit van fantasyboeken als Harry Potter en Lord of the Rings in deze periode.

Suske en Wiske komen in aanraking met de Egyptische goden uit de oudheid die een strijd voeren die uiteindelijk wordt uitgevochten op de Floriade nabij Haarlem, Nederland. Naast een onderhoudend verhaal over deze strijd waarbij de ingepalmde Lambik weer eens de foute partij kiest is er ook een leuke cameo voor de Mini-Mierennest planten. De tekeningen zien er goed uit met veel detailleerde achtergronden, alleen is Suske zijn hoofd wel erg rond geworden.

Datumzondag 20 december 2015 06:53

Reactie no. 29
Naamtobias
Leeftijd30
Cijfer6
RecensieGeen slecht album, zeker in vergelijking tot zijn recente voorgangers (met De Blote Belg als dieptepunt).
Het verhaal loopt een beetje rommelig en druk, maar is goed te volgen. Leuk om wat meer over de Egyptische oudheid te leren.
Het enige wat ik niet echt begrijp is waarom Anubis en Horus pas na duizenden jaren op het laatste moment ingrijpen. Dat had toch veel eerder gekund? Het lijkt wel alsof de bladzijden op waren en er snel een einde aan gemaakt moest worden. Mede door dit soort eigenaardigheden een magere voldoende.

Wat me blijft opvallen in de albums van deze periode is het verschil tussen de personages en de achtergronden. Het lijkt alsof ze door 2 verschillende personen getekend zijn. De achtergronden zijn netjes en met dunne lijn gezet. De personages duidelijk op de voorgrond met dikker pen. Vaak zijn de personages ook niet goed in verhouding tot elkaar en de achtergrond, het perspectief lijk niet altijd te kloppen.

Datumzaterdag 8 juni 2013 07:13

Reactie no. 28
NaamPatrick
Leeftijd43
Cijfer3
RecensieRommelig, vergezocht en flauw, ik ben halverwege gestopt met lezen. Ik vond het wel leuk dat de vleesetende planten uit het mini-mierennest terugkwamen. Wat me echt stoort is dat tante Sidonia een mannengek aan het worden is in de laatste verhalen. Dan bevalt me haar onvermoeibare en onbeantwoorde liefde voor Lambik me beter.
Datumdonderdag 2 september 2010 00:06

Reactie no. 27
NaamPaul
Leeftijd13
Cijfer9
RecensieDit verhaal is onmisbaar als je de volgende verhalen gaat lezen, als je een beetje geïntreseerd bent in egyptische godenverhalen is dit verhaal een toppunt, ik vond het verhaal het spannendste als suske en wiske een droom krijgen over het verhaal van seth en Osiris. Als je het verhaal uit hebt heb je gelijk zin in het volgende verhaal. Omdat Lambik klein blijft tot in het volgende verhaal. En seth komt ook weer terug. Zie: Album: Heilig bloed.
Datumwoensdag 23 juni 2010 09:50

Reactie no. 26
NaamErik
Leeftijd15
Cijfer9
RecensieDit is echt een fantastich verhaal.
Goed bedacht, mooie tekeningen, grappige moppen.
En de vervolg verhalen zijn nog veel leuker!
Datumwoensdag 29 juli 2009 17:42
Reactie no. 25
NaamKaj Peters
Leeftijd23
Cijfer6
RecensieDe aftrap van Verhaegen levert een vermakelijk doch zwak verhaal op. Het is te druk allemaal en de plotlijnen ontaarden dan al gauw in heen en weer geren om niks. Ook is er weinig sprake van enige mysterie rond de schurk Seth, iets wat je toch wel zou verwachten bij een Godheid op aarde. Een zesje voor de moeite.
Datumvrijdag 6 juni 2008 12:26

Reactie no. 24
Naamruben wienk
Leeftijd9
Cijfer9
Recensiehet is een heel erg mooi verhaal over seth, horus isis en nog veel meer egyptische goden. Een erg leuk bedacht verhaal. Een dikke 9, een aanrader
Datumzaterdag 17 mei 2008 17:48

Reactie no. 23
Naammaxim
Leeftijd14
Cijfer10
RecensieIk kan het niet uitleggen maar je moet deze strip lezen.
Voor de fans van Egypte is dit een aanrader. Als je deze strip gelezen hebt moet je sowiso de volgende lezen, het is een vervolg.
Datumzaterdag 12 januari 2008 16:26

Reactie no. 22
Naamrobin breuls
Leeftijd10
Cijfer7
Recensieeen 7 en een half omdat ik hem niet zo'n super-album vond dit kan wat  mij betreft beter! wel mooie tekeningen.
DatumSat Apr 21 16:45:45 2007

Reactie no. 21
NaamPaul Hulpia
Leeftijd42
Cijfer7
RecensieIk ben van jongsaf al een groot striplezer geweest en heb al de 'klassieke' S&W gelezen. Nu mijn dochtertje van 8 ook gek blijkt te zijn op strips, wou ze ondermeer deze Fleurige Floriade, die ze in de gaten kreeg op het stripfestival van Middelkerke. We hadden dan nog de kans deze te laten signeren door Paul Geerts.
Zelf had ik de S&W albums wat uit het oog verloren en herlas ik voornamelijk de oudere klassiekers zoals de Ringelingschat, de duistere diamant ...
Vooreerst koos mijn dochtertje deze FF omdat ze houdt van monsters en mythische figuren. Ikzelf was er niet erg voor te vinden om net dit album te kopen en toen ik het een eerste keer las, vroeg ik me af waar dat oude S&W concept was gebleven. Kortom ik vond er niets aan en heb het verhaal de eerste keer niet uitgelezen.
Op een bepaald ogenblik heb ik me toch opengesteld voor dit verhaal en ben ik het opnieuw beginnen lezen. Ik heb even alle ideeën die ik had van hoe een klassiek S&W ineensteekt overboord gegooid en ik moet zeggen dat ik plots het verhaal heel wat beter vond en zelf op bepaalde ogenblikken uitstekend. Zo goed zelfs dat ik van plan ben de hele trilogy aan te schaffen.
Waarom dan een 7? Omdat voor mij een 7 al een hoog cijfer is. Een strip met 10 moet volgens mij nog gemaakt worden.
De FF is een verhaal dat moet groeien en je moet er ook wel wat voor openstaan, net zoals voor bepaalde muziek.
Ik denk dat dit album na enkele leesbeurten wel een 8 zal krijgen. Wat naar mijn normen dan wel heel hoog is.
DatumTue Aug 8 11:15:50 2006

Reactie no. 20
NaamJeroen de Munter
Leeftijd24
Cijfer1
RecensieTrilogieën zijn blijkbaar 'in', nu Harry Potter en Lord of the Rings zo hoog scoorden... Blijkbaar wilden de scenaristen dezelfde toer op gaan met veel sience fiction en vooral veel fantasy. Té veel fantasy...
De verhalen gaan over onvoorstelbare zaken, hoe komen ze er toch op? Heilig Bloed, in de ban van de mild, ... Ja zelfs een oude Egyptische God halen ze erbij om het verhaal 'mysterieus' en 'fantasyvol' te houden. Het resultaat van deze mix is een onsamenhangend, onbegrijpbaar, ongeloofwaardig, onaantrekkelijk, ondoordacht verhaal, of moet ik zeggen: 'non-verhaal'?
Gelukkig zijn de meest recente albums, met de nieuwste scenaristen, voorzichtige pogingen om naar de roots terug te keren...
DatumSun Jul 30 17:09:10 2006

Reactie no. 19
NaamJustin Bean de Baas
Leeftijd10
Cijfer7
RecensieIk vind vervolgverhalen altijd heel flauw, als je het album ''Heilig Bloed'' leest begrijp je er geen moer van en MOET je dit album wel kopen. En het volgende album: ''In de ban van de Milt'' moet je ook Heilig Bloed hebben. Dus een 7 omdat het verhaal redelijk leuk is.
DatumTue Apr 11 13:44:42 2006

Reactie no. 18
NaamMatthias
Leeftijd13
Cijfer7
RecensieMja, het begin van een trilogie. Niet slecht, niet slecht. Het begin is zeer vermakelijk (Lambik's snuifneus) vervolgens, werd ineens naar Egypte overgesprongen waar Suske en Wiske zaten, ik had eerder andersom gedaan,eerst Egypte en dàn naar de Floriade gaan waar Lambik en co. zijn spullen aan het aanprijzen zijn. Lambik werkt mee met de kwaadaardige Seth wat uiteindelijk een vechtpartij oplevert tussen Suske en Wiske en Lambik. Gaat dit niet een beetje té ver? Lambik en Suske & Wiske te laten vechten, dacht ik bij mezelf. Daarna gaan Suske & Wiske op zoek naar de Obelisk, een zoektocht waar heel wat ongedierte bij te pas komt. Fritz Tulp vermaakte mij toen wel goed. Tot slot, komen we aan 'la grande final' waar Horus en (hoe noemt die andere ook al weer) het tegen de slang Seth opnemen, wat, vind ik persoonlijk wat meer ruimte in beslag mocht nemen, want in één plaatje vertellen dat het verkleint, is de transformatie amper waard. Een goed album, een goede start van de trilogie. Niets meer, niets minder.
DatumSat Apr  8 09:05:44 2006

Reactie no. 17
NaamKenne
Leeftijd14
Cijfer7
RecensieDit is toch al een hele verbetering van het vorige album. Er valt weer wat humeur te beleven. En het is ook leuk verzonnen met de Egyptische goden. maar ik geef toch een 7. Want het verhaal is te snel uitgewerkt. Het gaat allemaal heel vlotjes en Jerom wordt zomaar verslagen en snel uit het beeld gehaald van Seth vs de goden. Maar ik geef toch nog een ruim voldoende.
DatumMon Jan 16 19:44:41 2006

Reactie no. 16
NaamHarmen
Leeftijd14
Cijfer7
RecensieDe eerste keer lezen vond ik dit album niks, dat komt omdat ik toen nog geen één album van marc verhaegen had gelezen. Nu vind ik het een ietsje beter album, maar nog lang niet zo goed als die van vandersteen. :S
DatumThu Sep  8 14:55:09 2005

Reactie no. 15
NaamEli Dirkx
Leeftijd13-14
Cijfer9
RecensieIk dacht eerst dat het een vrij dom verhaal ging zijn wegens de kaft, maar het blijkt toch wel een goed verhaal te zijn. Ook vond ik de terugkeer van die beesten van Het Mini-Mierennest goed.
Ik vond Kom Pie Joeter zo belachelijk dat het grappig was. Ook vond ik het gewoon om gek van te worden dat Toon Tabel zelfs aan de computer was afgedekt met een struik. Ik ben zeer verbaasd over dit album.
DatumWed Aug 10 21:24:43 2005

Reactie no. 14
Naamilse
Leeftijd13
Cijfer10
Recensieik kan deze strip geod gebruiken voor geschiedenis, vandaar.. die 10!!
DatumMon Jun 6 19:27:05 2005

Reactie no. 13
Naam Niels 3
Leeftijd 16
Cijfer 8
Recensie Het beste Verhaegen-album tot nu toe. Meer dan genoeg spanning, mysterie en humor, goed gedocumenteerd, met een prima schurk en een ouderwets eigenwijze Lambik.

Al die kritiek op Marc Verhaegen vind ik onterecht. Hij laat een frisse wind waaien in de reeks, zoals ooit Paul Geerts dat deed. Geerts kreeg ook veel kritiek, maar hij heeft ook een paar schitterende albums geschreven!
Verhaegen zal zijn Rubens/Amsterdam/Lotusbleom nog moeten schrijven, maar dit is al een goed begin.

Datum Mon Nov 29 15:59:23 2004

Reactie no. 12
Naam Marc Nickmans
Leeftijd 22
Cijfer 8
Recensie Eerst had ik bij dit verhaal een indruk van: "Wat is dat nu weer allemaa!". Ik was niet echt onder de indruk van het verhaal. Door een soort van trilogie te maken van dit verhaal, was ik dan weer geneigd om het opnieuw te lezen. Ik ben Suske en Wiske opnieuw graag gaan lezen nu dat Marc Verhaegen de reeks tekent. Hij geeft een nieuwe wending aan de reeks. Het ouwbollige imago van de reeks is weg en ben ook blij dat ze niet de geschiedenis gaan veranderen. De verhalen hebben met deze pracht van een 3de geestelijke vader, een moderne fris imago opgebouwd! Proficiat! ...en bedankt!
Datum Thu Sep 30 16:09:36 2004

Reactie no. 11
Naam Arno Callens
Leeftijd 15
Cijfer 10
Recensie Prachtig gewoon! Ik prefereer nog steeds "Heilig Bloed" als lievelingsalbum van de trilogie, maar dit is ook geweldig. De achtergrond is zéér mooi en de Egyptische godenwereld boeit mij nogal dus dit is een bijzonder geslaagd album!
Datum Thu Jul 1 18:18:07 2004

Reactie no. 10
Naam Niels Peelman
Leeftijd 13
Cijfer 8
Recensie Leuk album, inkleuring is wel goed maar niet echt sterk verhaal
Datum Wed Apr 14 12:10:36 2004

Reactie no. 9
Naam stijn
Leeftijd 14
Cijfer 7
Recensie Ik ben zelf ook op de floriade geweest en vond het erg leuk daarom vind ik het album ook erg leuk maar het verhaal vind ik eigenlijk niks, maar het onderwerp is erg leuk en origineel.Het verhaal is een beetje lijnloos.
Datum Mon Mar 8 20:23:01 2004

Reactie no. 8
Naam Timo Meurs
Leeftijd 12
Cijfer 6
Recensie Matig album!
Verhaal: 5 (net niet goed) (het moest wat spannender zijn)
Tekenwerk: 7 (best wel goed getekend)
personen: 8 (ik vond het heel leuk dat Seth er in voor kwam)
en verder: 5 (Het album mist iets, maar wat weet ik niet. Ik denk dat ik gewooon meer van dit album had verwacht.)
Ik kom dus uit op een 6
Datum Fri Mar 5 15:04:50 2004

Reactie no. 7
Naam Arvin
Leeftijd 15
Cijfer 6
Recensie Ik kan moeilijk zeggen dat ik een 1 geef voor deze .....verhaal. Maar als eerbetoon zeg ik niks aan de schrijvers
Datum Fri Nov 7 18:57:39 2003

Reactie no. 6
Naam Benjamin
Leeftijd 7
Cijfer 10
Recensie Dit is zeker Marc's beste album en ja,het is waar.
Alles was zo spannend dat Jerom niet sterk was tegen de carnivorariums.

PRACHTIG!!!

Datum Thu Nov 6 21:26:09 2003

Reactie no. 5
Naam ferdi
Leeftijd 18
Cijfer 8
Recensie Sorry hoor, maar een 1 geven voor een verhaal is gewoon absurd. Dit is absoluut niet het beste S&W verhaal, maar is zeker niet onaardig. Het gebeuren in Egypte is boeiend en het is zeker 1 van de beste Marc verhagen albums (nu is dat niet ZO moeilijk natuurlijk).
Datum Sat May 10 13:24:48 2003

Reactie no. 4
Naam Jeroen Dera
Leeftijd 16
Cijfer 10
Recensie Ik kan het blijven lezen. Het enige album uit de reeks waarbij ik dat kan.
Datum Mon May 5 19:25:54 2003

Reactie no. 3
Naam Verstaen Jan
Leeftijd 21
Cijfer 7
Recensie gewoon goed. Die Seth als slang is inderdaad grappig.
Datum Fri May 2 12:09:05 2003

Reactie no. 2
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 8
Recensie Het begin van de trilogie is een spannend en vlot verhaal. Met Seth duikt een figuur op, die Suske en Wiske hopelijk in latere verhalen nog vaak zal dwarsliggen. Goed ingezet kan Seth zelfs de faam van Krimson bereiken! Want wat is er leuker als een slecht gehumeurde, wispelturige godheid met slechte manieren!
Datum Wed Apr 30 10:45:39 2003

Reactie no. 1
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 6
Recensie Ik keek uit naar dit verhaal omdat de fleurige Floriade op dat moment aan de gang was.Maar dit was niet wat ik verwachtte! verhaal:matig, inkleuring:gaat.Humor:gaat
Ik geef een zesje voor dit verhaal maar dat is wel een afgeronde.
Datum Tue Apr 29 11:28:27 2003