Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De fleurige Floriade


Vorige Index
Index
Volgende

Op 24 april 2002 verschijnt no. 274 in de Rode reeks.

De fleurige Floriade In Nederland is de Floriade aan de gang - een groots evenement rond bloemen en planten dat miljoenen bezoekers van over de hele wereld trekt. Lambik, Sidonia en Jerom beslissen ook een graantje mee te pikken. Ondertussen zijn Suske en Wiske op vakantie in Egypte. Door Wiske's nieuwsgierigheid komen ze terecht in een piramide waar Seth, een Egyptische god met een doorslecht karakter, zich schuil houdt. Die loopt al een tijd rond met een boosaardig plan rond om zijn broer Osiris te vermoorden en zelf godkoning te worden. Osiris zit gevangen in een sierheester die na eeuwenlange omzwervingen op de Floriade is terechtgekomen. Via een magische driehoek komen Suske en Wiske met Seth in hun kielzog terecht op de Floriade. Het gevecht tussen Seth en Osiris zou duizenden mensenlevens eisen. Dat willen onze vrienden verhinderen, maar Seth maakt het hen niet gemakkelijk!

Dit verhaal vormt het begin van een trilogie die wordt voortgezet in Heilig Bloed en In de ban van de Milt.


Seth bedreigt Suske en Wiske Het album werd op 24 april 2002 officieel gepresenteerd op het terrein van de Floriade, de tuinbouwtentoonstelling die van 6 april tot en met 20 oktober 2002 in de Haarlemmermeer werd gehouden.

De presentatie vond plaats in het openluchttheater onder het Dak. Om 13.30 uur gaf Paul Geerts een korte inleiding. Daarin legde hij uit waarom de Floriade is gekozen als locatie voor het verhaal en hoe de Floriade in de strip is verwerkt. Tevens gaf hij aan hoe Studio Vandersteen zich heeft voorbereid, aangezien de Floriade ten tijde van het maken van de strip nog niet af was. Tevens maakte Paul Geerts bekend dat hij de tekenpen inmiddels heeft doorgegeven aan de eveneens ook aanwezige Marc Verhaegen, die verantwoordelijk is voor De fleurige Floriade.
Na de rede van Paul Geerts bestond de mogelijkheid voor de pers en het aanwezige publiek om vragen te stellen aan Paul Geerts. Rond 14.00 uur werd het eerste exemplaar van De fleurige Floriade overhandigd. Daarna was Paul Geerts nog tot 16.00 uur aanwezig om het stripalbum te signeren.


Aankondiging van De fleurige Floriade