Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De bangeschieters


De bangeschieters Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De bangeschieters verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,45

Reactie no. 70
NaamLeendert
Leeftijd47
Cijfer5
RecensieWeer eens oudere albums gelezen van Suske en Wiske. Nu het begin van het duo Peter van Gucht en Morjaeu. Een slap verhaal dat met clichés en is meer een kinderstrip. De voorkant is wel mooi.
Datummaandag 03 januari 2022 17:16

Reactie no. 69
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer2
RecensieDit is toch wel een heel slecht album. Een slappe kloon van de Texasrakkers, met dien verschil dat dat album wel kwaliteit had. Het verhaal is ongelofelijk teleurstellend. Wederom puilt het verhaal uit van overbodige en irritante bijfiguren. De humor is enorm kinderachtig en enorm simpel. Daarnaast staat het verhaal bol van onlogische wendingen. Voor uitvoeriger beschrijvingen daarvan, raad ik u aan de andere recensies te lezen. Dit album is in de race om het slechtste album ooit.
Datumzondag 09 februari 2020 17:51

Reactie no. 68
Naamhenmii
Leeftijd35
Cijfer5
RecensieDe titel en cover zijn erg cool, maar daar blijft het ook bij. 1 van de slechtste albums die ik recentelijk gelezen heb. Erg zwak verhaal met veel pief paf poef en irritante humor. Bagger!
Datumwoensdag 24 juli 2019 17:17

Reactie no. 67
NaamInti
Leeftijd37
Cijfer6
RecensieLambik krijgt een cowboyhoed die vervloekt blijkt en waar de geest van een desperado in huist. Hij verandert geestelijk in deze en wil een (ondertussen al 100 jaar oude) rekening in het stadje Coward's End vereffenen. Dit is zo ongeveer de plot van een verhaal dat eigenlijk aan elkaar hangt van flauwe grappen

Toch wel vreemd: hoewel hij vrijwel meteen onder invloed van de vloek raakt, duurt het toch wel een tijdje voordat Lambik echt bezeten wordt, want hij zet eerst nog een café op stelten en pas daarna wil hij naar Coward's End. En waar komt dat cowboypak ineens vandaan?

De onhandigheid van Ray is best grappig, maar Rita's 'Die heeft vast een slechte jeugd gehad...' begint na een tijdje te vervelen

Leuke vondst: 'de Dikke en de Dunne' als werknemers op de luchthaven

Waarom moest dat benzinestation opgeblazen worden? Lambik/Jack: "Laat ons eerlijk zijn, als een achtervolging eindigt in een benzinestation, dan moet dat toch ontploffen!" Dit slaat nergens op

In een saloon is iemand te zien die op Krimson lijkt

De flashback over de oorsprong van de vervloekte hoed is prachtig in beeld gebracht

Jack de Killer doet uiterlijk heel erg denken aan één van de Daltons uit LUCKY LUKE

Het komt een beetje vreemd over om Suske en Wiske met Lambik te zien vechten. Maar eigenlijk is dit wel eens meer gebeurt in verhalen waarin ze elk in het andere kamp zaten

Datumdinsdag 13 oktober 2015 06:11

Reactie no. 66
NaamLezer
Leeftijd-
Cijfer5
RecensieDe strip zelf is niet bepaald erg. Lambik draait weer eens door, Suske en Wiske gaan weer naar Texas en Oké tekeningen. Wat ik wel jammer vind zijn de personages Ray en Rita. Ray is raar, en hij kan niet eens schieten. zelfs niet van dichtbij. en als iemand iets tegen Rita zegt wat haar niet bevalt, zegt ze: 'U heeft zeker een ongelukkige jeugd gehad'. en ga zo maar door. Ze praat steeds over andermans ongelukkige jeugd. Ja hoor, alsof dat grappig is. de 1e keer is niet erg, maar daarna de hele tijd word best wel irritant. De voorkant lijkt niet op een plaatje uit de strip, het zijn gewoon verschillende plaatjes door elkaar gemixt. opzich geen slecht album, maar zal leuker zijn als ray en rita er niet in hadden gezeten.
Datumzondag 08 maart 2015 09:14

Reactie no. 65
NaamCaspar
Leeftijd40
Cijfer7
RecensieGoed album, ondanks dat ik zelf niet zo'n fan ben van cowboys en indianen. Echter, de therapeute Rita en de slechterik Ray zijn ronduit irritant en halen het verhaal naar beneden. De sage van de hoed vond ik sterk. Zou een 8 geweest zijn als Ray en Rita er niet in hadden gezeten.
Datumzondag 16 maart 2014 12:24

Reactie no. 64
NaamJan Maarten Zwaan
Leeftijd18
Cijfer8
RecensieEen aantal jaar geleden had ik dit album hooguit een 6 gegeven. Maar toevallig had ik hem vanmiddag weer eens gelezen en ik moet zeggen dat ik dit album tot een van de beste albums van de studio kan rekenen. Als je nagaat dat dit pas het tweede album van de studio is. Het verhaal leest lekker weg, de personages zijn prima. De humor is scherp. Ik vond Ray en Rita erg leuk gevonden. En ik moet zeggen dat het inktwerk echt prachtig vond! Natuurlijk zie je nog wat beginnersfoutjes, zoals de broek van Suske, die meer op een omgewikkeld gordijn lijkt dan de legerbroek zoals Marc Verheagen hem tekende. Ook heeft dit album nog kleinere tekstbalonnetjes, zodat je niet de indruk krijgt dat je een peuterboek aan het lezen bent. En ik vind dat het inktwerk in de nakomende albums echt belachelijk achteruit is gegaan. Nee, misschien scoort dit album in de ressencie-lijst niet goed, maar ik heb hem gemarkeerd als een van mijn favorieten.
Datumdinsdag 13 augustus 2013 13:55

Reactie no. 63
Naamlebske
Leeftijd16
Cijfer8
RecensieJa, dit bevalt me wel. Af en toe wat onlogisch (waarom moet je nou per se het bezinestation opblazen, vraag ik me af, wat is daar precies het praktische nut van?), maar er zit leuke humor in, en Lambik past goed in zijn rol. En niet te vergeten die psychologe die haar rol uitstekend vervult. Alleen het slot vind ik jammer, een beetje opofferingsgezindheid, een beetje spijt van de schurk; tja, niet echt het hoogtepunt v.h. verhaal vind ik. Goed album.
Datumvrijdag 4 november 2011 21:40

Reactie no. 62
NaamGlenn Clement
Leeftijd21
Cijfer10
RecensieDe bangeschieters vind ik vooral goed omdat cowboys wel een beetje mijn ding is en ook omdat ik vooral meeleef in dit verhaal.
Datumwoensdag 24 augustus 2011 19:39

Reactie no. 61
Naamaxel
Leeftijd14
Cijfer7
Recensieok redelijk verhaal. Wel tof om te lezen.
tekeningen: 1.5/2
verhaallijn: 3.5/5
orginaliteit: 1/1
voorkant: 0.5/1.5
aantrekkelijkheid (voorkant): 0/0.5
= 6.5
doe maar een 7
Datumdonderdag 26 augustus 2010 16:08

Reactie no. 60
Naammarretje
Leeftijd12
Cijfer6
Recensieeen matig tot voldoende alum van het nieuwe team! laten we het helemaal doornemen: de cover is heel erg verleidelijk en heeft een goede indeling,behalve de tekenstijl van suske en wiskes hoofd die net zo slecht is als het hele verhaal. de aankondiging is weer een keer onduidelijk en te overdreven,waarom staan jerom en de prof erop? ik heb ze trouwens niet gemist in het verhaal. want in de recentere albums (308,309)wel gedaan wordt jerom en de prof worden te overdreven gebruikt. het begin is,oals de meeste wel vinden erg sterk en ik kan me daar goed in thuis vinden alhoewel er ook veel flauwe humor inzit. de boef en psycholoog ray en rita is het dieptepunt van het verhaal,ongelukkige jeugd wat een dieptpunt o,o... de legende van jack the killer vind ik heel uitstekent gedaan. maar de overgave van jack is nou wat minder toch een voldoende voor dit steeds beter wordende team. je ziet aan het verhaal dat het de goeie kant op gaat...
Datumdinsdag 10 augustus 2010 21:04

Reactie no. 59
Naamhenk
Leeftijd35
Cijfer8
Recensieleuk verhaal.
leuke bijfiguren.
leuke grappen.
verhaal loopt soms wat stoef, maar dat duurt maar een paar stroken.
al met al goed gelukt
Datumzaterdag 7 november 2009 18:27

Reactie no. 58
NaamKees
Leeftijd52
Cijfer8
RecensieNiet slecht....ken ze veel slechter.
Zitten lekker melige grappen in en ook aan de inkting is aandacht besteed.
S&Wamp;W blijft een kinderstrip he? en dat moet ook
Hulde aan Pug en Luc
Datumvrijdag 24 juli 2009 11:01

Reactie no. 57
NaamRobin
Leeftijd12
Cijfer8
RecensieIk vind het eigenlijk best een leuke strip, Lambik in een typische rol die hem precies ligt. Wat ook wel leuk was, was die kleine oudere vrouw met haar nuchtere uitspraken. Ik heb me prima vermaakt.
Datumzondag 24 mei 2009 12:12

Reactie no. 56
NaamRick Wiselaar
Leeftijd22
Cijfer1
RecensieWat een ongelooflijk zwak/slecht verhaal is dit. Een absoluut dieptepunt is er mijn ogen bereikt toen men in de studio besloot om dit album uit te geven. Het verhaal begint nog wel redelijk, maar hoe de verhaallijn daarna is, is gewoonweg bedroevend te noemen. Totaal geen aandacht aan de inhoud van het verhaal besteed naar mijn idee. Daarbij is de humor in het verhaal ook niet te pruimen. Erg jammer dat deze ooit zo legendarische strip in rap tempo aan het vervallen is.
Datumvrijdag 10 oktober 2008 17:52

Reactie no. 55
NaamR.Poels
Leeftijd31
Cijfer5
RecensieHet is alweer een tijdje geleden dat ik dit album gelezen heb, maar ik kan me wel nog herinneren dat het ferm tegenviel. Toen ik van tevoren vernam dat Suske en Wiske en Co weer terug naar Het Wilde Westen gingen was ik bijzonder verheugd. Als kind vond ik een album als De Texasrakkers verschrikkelijk spannend. Inmiddels heb ik enkele reizen door dit gebied gemaakt en ben ik helemaal weg van het land.
Helaas is de aandacht die er tientallen jaren geleden was voor het Wilde Westen, vooral in films, bijna geheel uitgestorven. Daarom was ik blij dat er na al die jaren weer een Western- album op de markt kwam. (Al mijn Blueberry- albums heb ik inmiddels ook al vaak herlezen !)
Maar wat viel dit album tegen zeg ! Flauwe grappen, zeer matige tekeningen en schurken die nog te kinderachtig zijn voor woorden. Hoewel ik redelijk vertrouwen heb in dit nieuwe team vind ik vooral de vaak té onnozele bijjfiguren erg storend, met dit verhaal ( en de Curieuze Neuzen) als toppunt. Ook die tekenfilmgier aan het eind deed mij de haren te berge rijzen... Een gemiste kans !
Datumdonderdag 3 juli 2008 22:27

Reactie no. 54
NaamMichiel
Leeftijd33
Cijfer3
RecensieGrafisch gezien kan het wel wat beter. Het verhaal begint sterk, maar zwakt halverwege sterk af.  Het mist de Suske & Wiske sfeer. Doet kinderlijk aan.
Sukse en Wiske moet leuk zijn voor alle leeftijden, niet alleen voor de kleintjes.
DatumFri Sep  7 11:16:16 2007

Reactie no. 53
NaamMarvin Moors
Leeftijd9
Cijfer9
RecensieIk vond het een goed verhaal ik vind dat de rol bij Lambik past! Ik vind het leuk dat Lambik zo wild doet daar hou ik van. Toch geen 10 want TOP was het ook weer niet!
DatumWed May 30 15:21:22 2007

Reactie no. 52
Naamj castelijns
Leeftijd19
Cijfer3
RecensieWat een slap einde zeg, het niveau van de serie is diep gedaald, ik kan BN de Stem geen ongelijk geven, dat zij de strip niet meer publiceren
DatumSun May 20 17:37:00 2007

Reactie no. 51
NaamZappa
Leeftijd42
Cijfer8
RecensieErg mooi sfeervol verhaal met een mooie inkting en kleuring, deed me een beetje denken aan de Texasrakkers.....
DatumSat May 12 16:19:10 2007

Reactie no. 50
NaamJustin Boon
Cijfer8
RecensieHier kan ik kort over zijn. Ik vind het een redelijk album, goed zelfs. De tekeningen zijn schitterend, het verhaal zit goed in elkaar en er zit humor in (ook al is die verschrikkelijk flauw...). De nieuwe studio houdt wel van camo's zeg. In album 290 (De Blikken Blutser) zie je dat ze stiekem in strook 82 de hele studio in het publiek hebben getekend. En in dit album zie je (strook 96) Krimson aan een tafel zitten. Ik ben niet zo tevreden over het einde, Jack the Killer die berouw heeft. Desondanks vond ik het een leuk album om te lezen =).
DatumWed Apr 25 12:55:27 2007

Reactie no. 49
NaamLeander Zimmerman
Leeftijd15
Cijfer4
RecensieZwak, zwak, zwak. Omdat ik een fan ben zal ik nooit lager dan een vier voor een album geven, dus dit is eigenlijk een 1. De grapjes die de therapeut van de gangster maakt zijn gewoon niet grappig. En dat de schurk berouw toont is ook gewoon slecht. De tekeningen zijn slordig, want de ogen van Sidonia kloppen niet en verder is het 'wild' getekend
DatumThu Oct 19 13:26:49 2006

Reactie no. 48
NaamTimothy
Leeftijd11
Cijfer8
RecensieDit album was niet één van de beste albums maar toch goed. Hoewel we weten dat dit verhaal zich niet kan meten met verhalen zoals: De texarakkers, Apen kermis, en de charmante koffiepot. Maar een 8 kan er wel vanaf.
DatumSat Sep  9 19:33:16 2006

Reactie no. 47
Naamlars van bekkum
Leeftijd28
Cijfer3
RecensieAbsoluut een zwak verhaal met een zeer slap einde. Ik weet niet wat het is,maar op de een of andere manier is de sfeer bij de laatste albums minder als die albums van vroeger. Lambik lijkt qua persoonlijkheid erg veranderd. Bovendien is dit album inderdaad niet echt diepgaand. Nee, geef mij maar albums als de gekke gokker of de apekermis.
DatumFri Sep  8 00:47:32 2006

Reactie no. 46
NaamEwoud
Leeftijd
Cijfer8
RecensieIk vond het bij het begin nog niet zo'n sterk verhaal maar langzamerhand werd het verhaal beter.
DatumTue Sep  5 19:18:13 2006

Reactie no. 45
NaamGuido Herben
Leeftijd38
Cijfer9
RecensieEen album dat me doet denken aan de tijd van de Texasrakkers, de Charmante Koffiepot, De Spokenjagers èn De Gekke Gokker... Prachtig getekend en terug in Willy's stijl !
Ga zo door!
DatumTue Aug 29 00:13:23 2006

Reactie no. 44
NaamA.C.
Leeftijd16
Cijfer1
RecensieDit moet zo ongeveer het zwakste Suske En Wiske-album ooit zijn :D. De tekeningen zijn ondermaats, de humor is ver te zoeken en het verhaal gaat ook al helemaal nergens over! Per nieuw album, wordt mijn nostalgie naar de oude tijden groter en groter :-)
DatumSat Aug 12 17:21:52 2006

Reactie no. 43
NaamMarc Ulemie
Leeftijd37
Cijfer10
RecensieDit verhaal loopt een beetje traag in het begin maar dat is om een achtergrond te bieden aan de verplaatsing naar de setting. Rita en Ray moet je op de achtergrond denken, die zijn een ijkpunt voor de rest van de karakters, die daardoor natuurlijker uitvallen. Hele mooie decors, hele mooie voor- en achtergrondscheiding, en de inkleuring heeft het ritme en de afwisseling van een perzich tapijt ! Een frisse sfeer van het open midden-amerikaanse reservaatlandschap komt je tegemoet en door de verplaatsingen zit er veel vaart in het verhaal, wat maakt dat je het gevoel krijgt dat je er midden in zit. Je hoeft niet eens meer de t.v. op te zetten om het gevoel te krijgen dat je je geografisch verplaatst.
DatumSat Aug 12 01:55:44 2006

Reactie no. 42
NaamKaj Peters
Leeftijd21
Cijfer6
RecensieNa de twee afschuwelijk matige kortverhalen in ´´ De blikken Blutser ´´ is het een verademing om nu weer eens een album te lezen dat in ieder geval een glimlach op het gezicht weet te toveren. Echt diepgaand wil het nergens worden. Daarvoor zijn de karakters te matig uitgewerkt en is het verhaal te oppervlakkig.
Grappige titel, trouwens. Flauw, maar grappig!
DatumWed Aug 9 00:59:31 2006

Reactie no. 41
NaamPaul
Leeftijd42
Cijfer6
RecensieMijn dochtertje van 8 vond het een leuk verhaal en heeft het in één ruk uitgelezen. Iets wat ze bijvoorbeeld nog niet kan met meer diepgaande albums zoals de groene splinter.
Ikzelf heb het album ook met veel plezier gelezen maar vond het verhaal niet erg diepgaand en ik vond dat sommige zaken erbij gesleept werden om het verhaal vol te maken, zonder dat ze daadwerkelijk deel uitmaakten van de opbouw van het verhaal (humor kan dit immers ook)
Ik kan dit album best vergelijken met fastfood. Lekker, maar je kan het niet alle dagen eten en de smaak is wat oppervlakkig.. In elk geval vond ik de tekeningen sterk, sfeervol en doen ze mij terug denken aan oude S&Wamp;W albums maar dan in een moderner jasje.
Het is voorlopig wachten op een driesterren vijfgangenmenu van dit nieuwe team. Maar ik heb er alle hoop in.
Al bij al een 6 omdat het album zo lekker wegleest.
DatumTue Aug 8 23:01:48 2006

Reactie no. 40
NaamJacco Krijnen
Leeftijd14
Cijfer4
RecensieHelaas weer een wat slechter verhaal..
Het begin is redelijk leuk, maar het verhaal in "Coward's End" was echt wel minder. De twee personages die de hoed willen krijgen zijn ook helemaal niet leuk... "Die heeft vast een moeilijke jeugd gehad" en dat dan 10 keer. De tekeningen gaan er wel op vooruit moet ik zeggen, maar helaas vond ik dit toch een van de minst geslaagde Suske en Wiskes.
DatumFri Aug 4 15:54:32 2006

Reactie no. 39
NaamJeroen de Munter
Leeftijd24
Cijfer4
RecensieWeeral een onvoldoende van mij, zal je denken, maar toch ben ik hoopvol na deze strip.
Weliswaar ging het verhaal werkelijk nergens over, was het einde er één van 13 in een dozijn en herkende ik de karakters van de 'helden' maar moeizaam, toch zijn er positieve punten:
1. de tekeningen worden terug mooier en mooier, beter verzorgd en uitgewerkt ook
2. er is humor, maar deze is zo vergezocht, zo gekunseld of zo jommeke/kiekeboe-achtig, dat het pijn aan de ogen doet: ik spaar ook Jommekes en Kiekeboes en dat omdat ze beide iets 'anders' brengen. Zo was S en W ook en behoort het terug te worden: S en W heeft klasse op zich en hoeft van geen enkele andere strip af te kijken om goed te scoren.
Kortom: makers, goed op weg, tekenen kunnen jullie, nu nog een wat beter en diepgaander verhaal, uitgaan van je eigen sterkte ipv ten rade gaan bij andere strips en vooral weten dat het leespubliek van S en W niet dat van Jommeke is: de meeste S en Wlezers zijn ouder... graag dan ook humor etc van ons niveau...
Succes!
DatumSun Jul 30 16:24:50 2006

Reactie no. 38
NaamBart De Grande
Leeftijd16
Cijfer6
RecensieNiks speciaal hoor, dit album uiteindelijk. Het begon in ieder geval heel sterk, met Lambik die volledig in de ban was van de hoed waar de geest van die cowboy in rondhuisde. Maar de bijfiguren zijn ( wederom ) ergerlijk overbodig en irritant en ontsieren dit verhaal bij momenten enorm. Het lijkt nog altijd een beetje op een parodie, maar daar zullen we moeten mee leren leven denk ik, want heel veel veranderen zal het naar mijn mening niet ( strips beteren niet met de jaren, na een tijd is de inspiratie wat op en grijpt men wat  terug naar oude scenario's ). Dit is hier nog niet het geval men valt niet in herhaling en probeert altijd wat nieuws te vinden, en dat is natuurlijk goed want men kan niet anders. Maar vernieuwing gaat niet altijd samen met verbetering van de kwaliteit van de verhalen. Naast de scenario's van de laatste albums gaan eigenlijk vooral de tekeningen erop achteruit. De tekenaars hebben hier en daar nog wat werk. Sidonia en Lambik komen bij momenten wat onwerkelijk over.
Kortom: dit verhaal is een goede poging, maar ook niet meer. Sorry, het moet nog wat beter jongens.
DatumMon Jul 17 13:30:52 2006

Reactie no. 37
NaamJack
Leeftijd15
Cijfer5
RecensieIk had meer verwacht van het album. Voor zover vind ik het nieuwe team achter de verhalen slecht. Geen pakkend verhaal.
DatumSun Jul 16 01:03:20 2006

Reactie no. 36
Naamnathan
Leeftijd14
Cijfer6
Recensiematig album,...
al véél beter dan het vorige album (de 2 domme kortverhalen).
de humor viel ook mee (haaaaaselt vond ik bv. heel grappig :d)
tekeningen was iets minder goed (maar het gaat de goede kant uit)
en het verhaal viel wel mee...
de karakters vd personages vond ik niet goed (bv. sidonia die zegt: doe maar de ingekorte versie)
DatumSat Jul 15 12:00:29 2006

Reactie no. 35
NaamJT
Cijfer5
RecensiePrima verhaallijn, van begin tot einde.
Het tekeningen en vormen van personages zijn wel beter dan slapende goud.
Maar er zijn ook minpunten:
-Wat studio laatste tijd fout doet, is dat ze vaak vervelende bijpersonages erbij doen die alleen maar flauwe grappen maakt. Dit haalt het verhaal onderuit.
-Soms zijn er ook overbodige dingen zoals bij begin van verhaal over indianen stond er een zin: ingekorte versie. dat soort kleine dingen is eigenlijk overbodig.
-Het einde is wat snel afgelopen, ik heb gevoel dat ze wat weghalen om verhaal korter te laten worden, dat is laatste tijd vaak gebeurd bij suske en wiske, bijvoorbeeld gevangene van Prisonov.
-Ik verbaasde zich dat er op strook 83 geslachtdeel van oude man die in bad ligt te zien is. Je kan het zien in verte. ik dacht dat dit een familiestrip was.
Dit soort dingen halen dit strip onderuit.
DatumTue Jul 11 01:10:30 2006

Reactie no. 34
NaamArno
Leeftijd27
Cijfer7
RecensieJa! na vele slechte albums was er weer eens een leuke album.
Mooie tekeningen, goed verhaal. ga zo door!
DatumMon Jun 26 14:45:01 2006

Reactie no. 33
NaamSven
Leeftijd33
Cijfer6
RecensieTja, de normen vervagen, dus in dat opzicht is dit album beter dan zijn voorgangers onder de nieuwe stripscenaristen/tekenaars.  De tekeningen verbeteren (toch in vergelijking met Het Slapende Goud) hoewel er af en toe nog es vreemde kantjes te zien zijn.
Het verhaal zelf is een opeenvolging van actie zonder echt veel diepgang.  Het einde met de cactussen en de goed getekende gier vond ik wel kunnen. Maar verder zat er eigenlijk niet veel verhaal is.  Geef ons nog es een verhaal waarin een levenswijsheid zit.  Hopelijk wordt het album van Rembrandt historisch correct gesitueerd en leren we nog iets bij over het reilen en zeilen van die schilder.
Conclusie : er is progressie in de tekeningen, het verhaal is wat opgeklopt (gericht op heel jonge doelgroep?) en kan iemand me, uitleggen hoe Lambik in het café binnenstapt met een strikje en buiten gaat met andere kledij en schoenen?? Altijd interessant als ik ook op stap zou gaan ;-)
DatumFri Jun 16 08:25:47 2006

Reactie no. 32
Naamwim
Leeftijd48
Cijfer10
Recensiedit een nou een echt ouderwets suske en wiske verhaal helemaal toppie
DatumThu Jun 15 22:56:53 2006

Reactie no. 31
NaamCliff
Leeftijd20
Cijfer6
RecensieHet gaat de goede kant uit. Al zitten er gewoon nog net te veel haken en ogen aan. Het verhaal is nu wel ok... maar door het geklungel komt het gewoon niet uit de verf. Het heeft een te lange aanloop. Verder herken ik de karakters van weleer gewoon niet meer terug! Waar zijn de ondeugende streken van Wiske? Waar is de bezorgdheid, de oprechtheid en de strijdlustigheid van tante Sidonia? Toppunt vond ik wel dat ze na het verhaal zei dat ze blij was dat ze de ingekorte versie van het verhaal hoorde en niet het hele. Waarom die desintresse? Willen ze hiermee beweren dat het verhaal niet goed genoeg is? Ook zijn de emoties van de karakters gewoon te vlak om te ontroeren of te vertederen en heeft het verhaal een heel raar einde. Ook zijn (zoals eerder gezegd)  de 2 boeven best irritant zonder ook maar enige motief en hadden ze beter weggelaten kunnen worden. Verder is de tekenstijl me té cartoony, de verhoudingen willen nog wel'ns afwijken. Mgoed.. ik ben al lang blij weer een verhaal onder mijn neus te hebben waar ik om heb kunnen lachen en waar ik nog sporen van oude Suske en Wiske-verhalen in terugzie. Daarom een 6.
DatumMon Jun 12 23:28:32 2006

Reactie no. 30
NaamNicolaï Haeck
Leeftijd26
Cijfer4
RecensieEen ontzettend zwak begin en een iets beter einde. Ook dit album is nog steeds erg pover getekend, het verhaal spreekt me weinig aan. Ik vond de strips van Vandersteen leuk, die van Paul Geerst nog beter, Marc Verhaegen vond ik alsmaar leuker (alhoewel er een ook een paar ontzettend zwakke strips tussen zaten), maar het nieuwe tekenaarsduo haalt nog niet de kniehoogte van een van de drie vorige. Jammere zaak. Hopelijk komt er het volgende album een stijgende lijn!
DatumTue Jun  6 18:52:21 2006

Reactie no. 29
NaamHenk
Leeftijd33
Cijfer5
RecensiePluspunt is dat men in ieder geval probeert er een avontuur van te maken, maar in de uitwerking schiet men nog steeds te kort. Irrelevante bijfiguren, onzinnige plotwendingen en matige tekeningen. Het lijkt meer op een comic dan op een echt stripverhaal. Voor een team dat zegt terug te willen naar de avonturen uit de jaren 50/60 is er nog heel veel te doen.
DatumMon Jun  5 10:34:18 2006

Reactie no. 28
Naambilly
Leeftijd15
Cijfer8
RecensieSommige mensen zijn toch echt te hard voor dit verhaal. Er is duidelijk verbetering te zien met eerdere  albums . En Karst heeft gelijk dat je niet moet blijven vergelijken. Vandersteen was de meester, maar dit album is eindelijk weer redelijk goed. 1 is echt te laag:p en gewoon pure frustratie. 8 is misschien iets hoog, maar het is het toch wel waard. 7, 5 en naar boven afgerond in de hoop dat het volgende album in deze stijgende lijn zal passen.
Ik wacht vol hoop
DatumMon May 29 19:34:01 2006

Reactie no. 27
NaamJeroen Van den Plas
Cijfer8
RecensieBeter dan de vorige maar waar zitten Suske e Wiske, ze zijn nooit te zien zonder hun tante aan hun zijde. Hoe zit het nu met Wiske haar mouwen, lang, geen, korte. Ze kunnen misschien Wiske iets totaal anders geven, ee rood rokje tot onder de knieën met een blauw T-shirt ofzo of terug zoals vroeger want zoals nu vind ik het maar niks.Trouwens met een langere verhaallijn zou het verhaal beter tot zijn recht komen, dus misschien terug wat meer stroken in de albums steken.
DatumSat May 27 15:36:16 2006

Reactie no. 26
Naamwillem de vries
Leeftijd38
Cijfer3
RecensieOm mijn verzameling compleet te houden schaf ik elke keer een nieuw album aan. De vorige albums heb ik zo in de kast gezet maar omdat deze voorkant vond ik wel grappigvond heb ik de moeite genomen om dit album te lezen. Na enkele blz. doorgelezen te hebben ben ik af gehaakt. Laatse Blz. alleen de plaatjes bekeken.
Tekeningen worden de beter maar verhaal vond ik flut vooral die overdreven nieuwe personages.
DatumFri May 26 20:55:32 2006

Reactie no. 25
NaamFrank Troch
Leeftijd20
Cijfer1
RecensieRonduit slecht. Het verhaal doet me denken aan een "Jommeke". Pas op, die zijn wel goed, maar dan in hun categrie. Suske en Wiske zijn GEEN Jommekestrips! Wanneer krijgen we nog eens een spannend verhaal waar toch een zekere informatieve waarde en intrinsieke boodschap achter zit? Met stoere cowboyverhaaltjes, stiekeme verwijzingen naar stereotype beelden (Haaaaaselt...) ben ik niets ...
DatumFri May 26 16:38:36 2006

Reactie no. 24
NaamKarst
Leeftijd24
Cijfer7
RecensieOp zich wel een leuk album, maar niet heel bijzonder of zo.
Ook ik vond de twee gangsters vervelend.
Inderdaad is het Suske en Wiske gevoel een beetje weg.
Met net wat meer spanning erin en wat minder grapjes zou het iets leuker kunnen zijn uitgepakt.
Ik heb in ieder geval wel weer een keer een fijn gevoel gehad bij het lezen.
Hoewel er niks kan tippen aan de verhalen van Vandersteen, ben ik opgegroeid met de verhalen van Geerts en heb ik die altijd met veel plezier gelezen. Deze verhalen kunnen mij toch minder blij maken en ik pak toch liever een oude Suske en wiske. Natuurlijk kun je de strip niet altijd blijven vergelijken, want elke tekenaar doet het natuurlijk anders. Ik ben allang blij dat we nu even verlost zijn van al die trilogies.
En daarbij blijft het natuurlijk gewoon de leukste strip om te lezen.
Ik ben dan ook heel benieuwd naar het nieuwe album en dat heb ik al een tijdje niet kunnen zeggen.
Studio Vandersteen, ga zo door.
DatumThu May 25 01:11:39 2006

Reactie no. 23
Naamp de swart
Leeftijd33
Cijfer9
RecensieIk ben een trouwe lezeres van suske en wiske. de afgelopen jaren vond ik de verhalen niet zo leuk meer. er zat vaak een moraal in het verhaal en ze lazen niet echt lekker.de bangeschieters daarentegen vond ik weer echt geweldig!! ze waren weer helemaal terug in een  fantasie verhaal met lekker veel humor. wat ik de afgelopen jaren wel weer mis: onze oude(mede) helden zoals krimson,snoefel en gaffel,sus antigoon en de vliegende aap. jammer dat zij de laatste jaren geen of bijna geen rol meer hebben.
DatumWed May 24 09:52:47 2006

Reactie no. 22
Naammarissa
Leeftijd16
Cijfer10
RecensieIk vond dit een super leuk album en gelukkig liep het goed af ik vond de grappen heel leuk ik vond ook de tekeningen goed opgevuld!
Ik vond/vind het een heel leuk verhaal een verhaal dat ik nog vaker zou gaan lezen ga zo door!!!! :D
Groetjes Marissa :)
DatumTue May 23 20:21:24 2006

Reactie no. 21
NaamJarich
Leeftijd14
Cijfer8
RecensieMja, er zit toch wel duidelijk een stijgende lijn in. Het weglaten van Jerom was een goed idee, het verhaal werd er een stuk minder voorspelbaar door. Ik vind dat Ray en Rita wel in het verhaal hadden mogen blijven, maar het aantal flauwe grappen van Rita was behoorlijk irritant. Ook de scene waarin een volle badkuip door een reclamebord werd gelanceerd vond ik nogal overdreven.
Als je goed naar het verhaal kijkt zie je dat het een beetje lijkt op de flierende fluiter: door een voorwerp wordt een personage een totaal ander persoon. Hier is wel duidelijk dat Lambik veel beter in die rol past dan Sidonia. Ook over het slot kan ik tevreden zijn: eindelijk eens geen aframmeling door Jerom en een onverwachte wending aan het eind.
De tekeningen zijn er duidelijk met sprongen op vooruit gegaan. De hoofden zijn niet meer zo belachelijk klein getekend en het wilde westen-thema is goed uitgewerkt. Daarbij stralen de tekeningen aan het einde meer sfeer uit dan aan het begin, er zit dus duidelijk verbetering in. Nog een paar bladzijden per verhaal meer en het niveau van de oude albums wordt misschien nog wel eens gehaald.
DatumMon May 22 16:48:14 2006

Reactie no. 20
Naamberend
Leeftijd15
Cijfer8
RecensieIk vond dit album eindelijk weer echt leuk. Dit verhaal vond ik goed, alleen inderdaad jammer van de bandieten. Die hadden ze net zo goed weg kunnen laten en de rest meer uitwerken. Dit album krijgt nog geen 10 door die bandieten. En toch dat S&Wamp;W gevoel dat blijft ontbreken, door de rare tekenstijl. Waarom blijft suske ondanks protesten die stomme kleren houden. Al dat soort dingetjes blijf ik stom vinden
DatumSun May 21 16:16:07 2006

Reactie no. 19
NaamJan P.
Leeftijd32
Cijfer10
RecensieSuske & Wiske in het Wilde Westen! Voor een bepaalde reden heeft dat altijd voor ouderwets leeswerk gezorgd (Texasrakkers, Bibbergoud, Pezige Peekah) en zo ook deze. Het verhaal doet denken aan de verhalen van Vandersteen en als ze die lijn aanhouden hoor je mij niet klagen! Ik voel me dan ook, als trouwe fan, genoodzaakt het gemiddelde cijfer omhoog te schoppen. Het lijkt wel alsof, door Jerom en Prof. Barabas eruit te laten, de tekenaars terug wilden gaan naar de bron, en dat werkt als een positieve afwisseling. Op deze wijze vangt men de essentie die we al zo lang hebben moeten missen. Alles aan dit verhaal klopt, van de leuke bijpersonages tot de opbouw en tempo van het verhaal. Het is ook heel geinig om te zien hoe Jack The Killer op Jack Dalton lijkt. Men heeft nog hier en daar wat moeite met het perspectief, maar dat is een te verwaarlozen kanttekening. Meer van dit soort verhalen, meer!!!!!!!!!!!!
DatumSat May 20 18:41:47 2006

Reactie no. 18
NaamEvelien
Leeftijd12
Cijfer5
RecensieJammer, Jammer, Jammer.
Ik had iets beters verwacht!!
Ik snap de vloek van het dorp maar half  (Waarom veranderen de dorpelingen terug in mensen als Jack terugkomt?) en de verhoudingen zijn slecht.
Ik dacht in het begin echt "Lees ik een Suske en Wiske??"
Is de achterkant trouwens hertekent??
Hij lijkt anders dan in de vorige albums.
Maar...(even iets positiefs) het script is wel aardig!!
DatumFri May 19 18:23:47 2006

Reactie no. 17
NaamPeter Kelder
Leeftijd27
Cijfer7
RecensieEen magere 7, dat is mijn rapportcijfer voor dit album. En dit cijfer is meer gebaseerd op de vergelijking met het waardeloze vorige album, dan op de vergelijking met de Steengoede albums.
Het verhaal is iets beter dan het vorige verhaal, maar nog is de verhaallijn tekort door de bocht en komen er personen in voor die voor het verhaal totaal niet relevant zijn en ook geen bijdrage leveren. Schrappen dus!
Ik hoop dat ze de stijgende lijn kunnen voortzetten om in ieder geval op een acceptabel basisniveau uit te komen.
DatumFri May 19 13:02:21 2006

Reactie no. 16
Naamilja
Leeftijd14
Cijfer6
Recensieik geef een beter cijfer als deze beter getekent is door de nieuwe tekenaars dan hun vorige strips. maar het verhaal klinkt beter!
DatumTue May 16 16:25:58 2006

Reactie no. 15
Naamel pescador
Leeftijd20
Cijfer6
Recensieaardige strip; weinig diepgang zoals een suske en wiske strip die normaal kent, de tekeningen vind ik niet des suske en wiske. de hele tekenstijl is zo anders dat ik het gevoel heb een andere reeks te lezen, dat vind ik zo jammer. want het verhaal is best leuk om te lezen. maar het is gewoon geen typisch suske en wiske album. en het verhaal is te mager voor een hoog cijfer. nee, de studio heeft nog veel te leren en te doen. de laatste albums van verhaegen waren weer strips die het oude niveau een beetje konden vinden, maar deze zit er ver vandaan.ondanks het redelijke verhaal. het is gewoon geen suske en wiske stijl; dat is zo jammer
DatumSun May 14 17:59:05 2006

Reactie no. 14
NaamBarry
Leeftijd26
Cijfer8
RecensieEindelijk weer eens een album van Suske & Wiske waarbij ik denk van dit gaat de goede kant op!
Een leuk en fris verhaal, in een mooie setting (Western). Hoewel Suske & Wiske er af en toe een beetje 'anders' getekend zijn, ben ik toch te spreken over het tekenwerk, ook dit gaat de goede kant op. Het flashback verhaal over de indianen vond ik ook leuk gedam, heeft een leuk sfeertje.
Enige minpuntje vond ik Rita en Ray, twee flauwe karakters die mijn insziens niks toevoegen aan het verhaal, maar juist eerder irritatie opwekken.
DatumSun May 14 11:42:58 2006

Reactie no. 13
NaamAdrie
Leeftijd34
Cijfer6
RecensieQua verhaal gaan Sen W weer de goede kant op. Hoewel de grappen met de psycholoogmoeder totaal niet grappig waren., zie ik wel progressie in het scenario. De studio probeerd naar mijn mening te vaak grappige grapjes te verzinnen en daar lijdt het verhaal enigszins onder. De tekeningen waren verre van geweldig. de koppen van S en W zijn vaak te klein in verhouding op het lichaam. Ook Sidonia komt er vaak lullig uit te zien. Van de nieuwe albums van het nieuwe team vind ik tot nu toe de energieke guiten nog het beste getekend (deze benaderd de vandersteenstijl het best.
Er is nog een lange weg te gaan. Tot slot wil ik toch ff nog wat zeggen over de inkleuring... Die vind ik evcht vreselijk! veel bruinige tinten en vieze photoshop-radiantverloopjes. Maar goed... Al met al toch al veel beter dan het treurige Marc V. tijdperk!!
DatumSun May 14 11:18:32 2006

Reactie no. 12
NaamJeroen
Leeftijd13
Cijfer8
RecensieOp zich is het een goed verhaal maar ik heb toch enkele opmerkingen:er is bijna geen een tekening waarop Sidonia niet boos of verbaasd op staat. de auto's zijn maar raar getekend en zweven precies boven de weg.
Ik vind het wel spijtig dat alle verhalen maar 184 stroken hebben, zo'n lange verhalen als "de schat vanBeersel" vind ik wel leuker.
DatumSat May 13 21:47:14 2006

Reactie no. 11
NaamJan
Leeftijd27
Cijfer7
RecensieOm te beginnen vind ik de titel wat minder, maar dat wil niet altijd wat zeggen over het verhaal.
De aankondigingsstrook geeft trouwens ook niet veel weg, de gezichten van Jerom en Barabas staan er ook afgebeeld. In de off-tekst waar het verhaal mee start vernemen we dat beiden op een studiereis zijn, en we zien ze ook niet meer terug in de rest van het album.
Een album dat eigenlijk heel vermakelijk is. Natuurlijk zouden er wel dingen anders kunnen, maar ik maak de strip niet. (wat voor vele lezers een grote teleurstelling zou zijn, dus laten we het zo houden)
Wat het verhaal wel goed zou doen, en de rest van de reeks, is dat ze beter weer terug kunnen gaan naar de 56 bladzijden.
DatumSat May 13 17:49:11 2006

Reactie no. 10
Naamthomas
Leeftijd18
Cijfer6
RecensieMatig album. De twee gangsters ,met name de psycholoog, waren niet grappig. Het verhaal is te oppervlakkig en de personages zijn vrij 1 dimensionaal. Het enige positieve was de dikke en de dunne en de niet cliché indianen.
DatumSat May 13 16:16:54 2006

Reactie no. 9
Naamherman
Leeftijd14
Cijfer8
Recensiestukken beter dan de vorige. het verhaal speelt zich af in texas in de woestijn en er is een spookstad, dit is gewoon weer een goede strip wat gewent ben en dat hoort ook zo want anders ging ik het ook niet lezen.
DatumSat May 13 14:35:04 2006

Reactie no. 8
NaamSteven
Leeftijd23
Cijfer7
RecensieVoldoende.  Het is het eerste in jaren dat ik heb gekocht, nieuw bloed, nieuwe kansen.  Ik ben niet te streng met dit nieuwste album.    Neen, het verhaal is niet echt om achterover van te vallen en hier en daar mocht het gerust wat spitsvondiger... maar eindelijk kreeg ik zowat het gevoel een 'Suske en Wiske' te lezen die meer naar de betere tijden van Paul Geerts neigen.  Een Vandersteen vraag ik niet meer, dat gevoel is voor eeuwig verdwenen, maar hier zitten ze alvast in de goeie richting mee!  Benieuwd naar de volgende.
DatumFri May 12 20:03:32 2006

Reactie no. 7
Naamdiana
Leeftijd32
Cijfer7
Recensieeindelijk iets wat op suske en wiske lijkt, ze zijn er nog niet maar het word steeds beter, en dat begon met de kaduke klonen.
ik vreesde even voor het bestaan van suske en wiske, maar dit geeft hoop.
DatumFri May 12 18:53:03 2006

Reactie no. 6
NaamPourqie-Boy
Leeftijd19
Cijfer7
RecensieDit is het beste lange verhaal van de nieuwe studio tot nu toe. De grappen zijn af en toe aan de flauwe kant en iets minder Ray en Rita had mooi geweest maar voor de rest was het verhaal best goed. De tekeningen zaten al beter maar misschien moeten ze toch nog een beetje oefenen op de hoofden en het lichaam van Suske en Wiske.
DatumFri May 12 11:58:07 2006

Reactie no. 5
Naamaien
Leeftijd20
Cijfer7
RecensieWeer een stap vooruit sinds het vorige album. Ik bemerk een stijgende lijn en ik hoop ten zeerste dat deze zich voort blijft zetten.

De hoofdpersonen gedragen zich naar mijn mening prima. Jerom is op mysterieuze wijze afwezig en hier wordt ook geen verklaring voor gegeven wat ik erg jammer vind, maar de rest zit naar mijn mening goed in zijn of haar rol.
De tekeningen zien er goed uit en zijn voldoende gedetailleerd en kloppend. Opvallend te zien dat Wiske weer mouwtjes aan haar jurkje heeft gekregen, iets waar ik zeker blij mee ben.
De humor was af en toe flauw maar ik heb toch regelmatig kunnen lachen.
De extra personages heb ik echter wel iets op aan te merken. Ray en Rita spraken mij absoluut niet aan en ik denk dat het verhaal heel goed zonder hen had gekund. Hij grappen waren niet leuk en waren geen aanvulling op het verhaal. De ruimte en tijd die aan hen is besteed had beter tot uitwerking van Jack the killer en de indianen en de dorpsbewoners gebruikt kunnen worden. Op die manier zou het goed worden van Jack aan het eind misschien niet zo uit de lucht zijn komen vallen.

Over het algemeen een leuk album dat niet al te gehaast overkomt en wat genoeg actie heeft. Hopelijk zet deze stijgende lijn zich nog verder voort :)

DatumThu May 11 22:55:51 2006

Reactie no. 4
NaamErik Strijbos
Leeftijd21
Cijfer8
RecensieIk vind dit verhaal toch een hele verbetering. Het is een prima te lezen album alleen trek ik toch al snel een vergelijking met een popcornfilm zonder hersens. Over films gesproken; dit verhaal doet sterk denken aan 'High Plains Drifter' met Clint Eastwood.
De plotwending waarin Jack zich plots bekeerd komt op mij vreemd over, voor de rest steekt het verhaal prima in elkaar.
Het is een samenraapsel van grappen waar je van houdt of niet. Ik kon er een aantal wel waarderen, alleen is de 'Suske en Wiske-feeling' er nog niet echt. Nog steeds werk aan de winkel voor het scenarioteam dus. Ondanks dat Lambik betoverd is, herken ik me meer in dit karakter van Lambik dan de Lambik-karakters die de studio daarvoor uit de hoed toverden. Af en toe een blundertje meer en je zit op het karakter van Lambik.
Sidonia is helaas nog niet de oude, maar Suske en Wiske komen al aardig over.
Over de tekeningen kan ik gelukkig kort zijn; die zijn gewoon goed. De vrees die ik eerder had (een overvloed aan niets-toevoegende decorstukken) is gelukkig ongegrond.
De auto-show vind ik geweldig, alleen jammer dat ze zo debiel over de weg rijden (de manier van tekenen, zeg maar).
DatumThu May 11 22:05:38 2006

Reactie no. 3
NaamPerry van Wesel
Leeftijd21
Cijfer7
RecensieHet begint redelijk zwak, maar naarmate dat het einde komt wordt het beter. Alhoewel het toch wel redelijk vervelend soms is met die twee gangsters. Het is soms te overdreven.
DatumThu May 11 20:19:55 2006

Reactie no. 2
NaamHarmen
Leeftijd15
Cijfer8
Recensiephoe, da's ff heel wat anders dan de anderen... Zeker beter, al zitten er toch heel wat minpuntjes in. Daar begin ik maar gelijk mee; soms zijn de tekeningen (met name suske, wiske en sidonia) niet echt  "vandersteens", zelfs een beetje slordig getekend. Ook vind ik "een ongelukkige jeugd" niet zo goed gedaan. Opzich is het grappig dat dat telkens herhaald wordt, maar mijn mening is dat je daar niet te veel grappen over moet maken, dat kan de volgende keer toch beter met iets anders gedaan worden. Andere grappen zijn ook niet altijd goed "vandersteens". Ook de auto's vind ik niet zo mooi getekend, en ik wil de studio er even aan herinneren: auto's hebben ook last van de zwaartekracht. Kijk maar eens hoe de studio daar over denkt: de auto's zijn de hele tijd boven de weg getekend, de auto's vliegen behoorlijk wat af (zelfs op de cover)... Ook bij het remmen mogen de achterwielen van de studio een paar meter naar boven... Ook een beetje raar dat Lambik pas echt naar Coward's End wil, als hij een raparatie moet ondergaan, en niet gelijk toen hij de hoed ophad gezet. Ook heel wat positieve punten: Veel beter verhaal + verhaallijn dan de vorige verhalen, leuk ook is de flashback en de geheimzinnige sfeer. Ook om Krimson die in een westernsaloon zit, moest ik even lachen. Het verhaal is ook veel mindersnel uit dan de voorgaanden, terwijl deze toch echt lekker doorleest en ook 184 stroken heeft. Ook vind ik het goed dat professoer Barabas en Jerom eens niet meedoen, en Jerom niet zorgt voor een goed eind... dit is toch veel origineler?! een welverdiende 8 ;)
DatumThu May 11 20:04:54 2006

Reactie no. 1
NaamKoen
Leeftijd14
Cijfer9
RecensieIk vind dit persoonlijk een goed verhaal, de tekeningen zijn goed uitgewerkt, en het verhaal is op zich goed.
Het is alleszins een beter verhaal dan 'de kaduke klonen'. Maar het niveau van de laatste Verhaegen strips blijft uit.
En ik weet, ik blijf gul met mijn punten...
DatumThu May 11 19:29:29 2006