Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De bangeschieters


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 291 (1e druk: 10 mei 2006)

De bangeschieters Begin november werd op de website van de Standaard Uitgeverij de titel van het eerste lange avontuur van Suske en Wiske dat in 2006 verschijnt bekend gemaakt: De bangeschieters.
Op donderdag 2 maart 2006 stonden de eerste stroken van het verhaal in De Standaard. Opmerkelijk hierbij was dat het avontuur begon zonder dat een dag eerder een aankondiging was verschenen. Het begin van het verhaal volgde direct op de laatste aflevering van De kaduke klonen, die een dag eerder in de krant stond. Er was wel een aankondiging voor het verhaal gemaakt maar die raakte door omstandigheden niet op tijd bij de krant. Deze inleidende stroken waren nu voor het eerst te zien op de website van Studio Vandersteen. Op 30 maart werd daar ook de cover bekend gemaakt.

Lambik komt in het bezit van een oude cowboyhoed en een magische revolver waardoor hij betrokken raakt bij een oude indiaanse vloek. Een geheimzinnige kracht voert hem naar Cowards End, een groezelig spookstadje in het wilde westen van Amerika waar een vreemde vloek op rust. De laffe bewoners van het stadje verbergen een verschikkelijk geheim.
Gevangen door de indianen Suske, Wiske en tante Sidonia proberen Lambik op andere gedachten te brengen maar dat lijkt al snel een schier onmogelijke opdracht. Ondertussen maken de gebroeders Carabijn jacht op de magische revolver van Lambik en leggen ze onze helden het vuur aan de schenen.
Een album vol rondvliegend lood, knallend kruit en dito dampen. Maar ondanks al dat geschiet raakt er toch niemand gewond in dit album. Verwacht naast pittige vuurgevechten ook allerlei bizarre achtervolgingen, droog woestijnzand, amateurindianen, spookachtige verschijningen en tenslotte een kierewiete zakenman die de broodnodige stokken in de wielen tracht te steken.


Hieronder enkele fragmenten uit De bangeschieters. (Klik op de plaatjes voor een groter formaat.)

Fragment uit 'De bangeschieters'
Fragment uit 'De bangeschieters'
Fragment uit 'De bangeschieters' Binnenkomst in het spookstadje
Aankondiging in 'De Standaard'