Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De gamegoeroe


De gamegoeroe Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De gamegoeroe verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 5,72

Reactie no. 54
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer6
RecensieEen verhaal met een actueel thema. Kinderen ( vaak zoons) raken vaak verslaafd aan computerspelletjes. Zeker nu tijdens Corona als zij thuis moeten blijven maar ook omdat ouders vaak hun kinderen aan hun lot overlaten of ze teveel vrijheid geven. De aanpak van het verhaal is beslist origineel: Suske weer in de hoofdrol ( gelukkig) en hij moet in een computerspelfiguur Wiske redden die echt ontvoerd blijkt. Het hele verhaal is een zoektocht naar Wiske, waarbij Suske vooral op prehistorische dieren geënte avatars moet bevechten. Hij moet in het spel spelen om de kijkcijfers van de gamegoeroe te verhogen. Het geheel is best origineel al is er ook ene Kiekeboes verhaal dat dit thema aansnijdt. Het jammerlijke van het verhaal is dat het eigenlijk alleen maar één lange vechtscène is. Suske en Wiske zijn behoorlijk op dreef en dan is het zonde dat Jerom de boel weer komt opknappen. Je kunt je ook afvragen hoe Lambik, Sidonia, Barabas en Jerom de kinders hebben gevonden…Barabas kwam wel heel snel op het specifieke eiland uit. Er gebeurt wel heel veel in erg weinig tijd. Ik heb het gevoel dat alles wat scherper had gekund, minder druk. Ik heb ook de indruk dat met name Sidonia, Barabas en Lambik overbodig zijn. Ik tref ook erg veel toevalligheden aan.
Datumwoensdag 16 december 2020 23:47

Reactie no. 53
NaamWilly
Leeftijd101
Cijfer3
RecensieDe boodschap is goed (pas op bij internetgebruik) en dat Suske weer eens hoofdpersoon mag zijn is ook mooi, maar de rest is slecht en vervelend. Althans voor mij. Vermijden, zeker voor wie zoals ik een Jerom hater is. Suske verdient beter, gelukkig heeft het Nieuwe Team dat later goed begrepen!
Datumvrijdag 13 februari 2015 01:56

Reactie no. 52
NaamVanessahudgensfan
Leeftijd22
Cijfer1
RecensieDit album is in 1 woord waardeloos. Het is veel te voorspelbaar en het ontsnappen van het Game Island gaat naar mij idee veel te snel en te gemakkelijk. Hier had best wat meer spanning in gemogen. Kan er helaas geen positief woord over kwijt dus dat brengt mij toch op een 0 maar omdat ik die niet kan geven maak ik er maar een 1 van wat eigenlijk al teveel is voor een verhaal zoals dit!
Datumdonderdag 29 januari 2015 10:24

Reactie no. 51
NaamHenmii
Leeftijd30
Cijfer7
RecensieEindelijk een album met mijn hobby als thema: Computerspellen! Een leuk album met veel actie.
Datummaandag 14 juli 2014 23:57

Reactie no. 50
NaamJuul
Leeftijd13
Cijfer3
RecensieEn eigenlijk is een 3 nog te goed voor dit album. Dit is een van de dieptepunten uit de hele Suske en Wiske-geschiedenis.
De cover zag er wel spannend uit, maar hoe werd ik daarin teleurgesteld. Het begin, in Sidonia's huis, en de aankomst op het Gamegoeroe-eiland werden compleet afgeraffeld. Ik had zoveel meer willen zien en lezen dan enkel twee (TWEE!) stroken over het eiland.
Ik dacht al dat het niet erger meer kon, maar vanaf dat moment ging het nog meer bergafwaarts.
Er werden zes robots op Suske afgestuurd, die allemaal op een soortgelijke manier werden verslagen. Geloof me, na de tweede robot snap je het idee wel. Deze gevechten namen driekwart van het (toch al zo dunne) boekje in beslag. Wat een tijd- en papierverspilling. Het plot was dus voorspelbaar en flinterdun, het karakter van de gamegoeroe slecht uitgewerkt, en de paar grappen die er waren waren flauw. Ook had Suske ineens een nieuw scheldwoord: Damn. Dit werd veel te vaak herhaald, ook door andere personages, en bovendien past het niet eens bij de Suske en Wiskereeks.
De tekeningen lieten ook te wensen over. Veel te dikke lijnen en eentonig kleurgebruik.
Hoewel ik net in de huidige doelgroep van het team val is dit album kinderachtig en saai.

Alsjeblieft, Luc en Peter. We weten dat jullie het kunnen, van albums als De Halve Havelaar, Suske de Rat, De Kwakende Queen en Het Lijdende Leiden. Hou dat vol. Alsjeblieft.

Datumvrijdag 25 april 2014 16:39

Reactie no. 49
Naamtoine
Leeftijd13
Cijfer10
RecensieEen er leuke strip, een van de leukste die ik ooit heb gelezen. De leuke en mooi getekende robots maken het een erg leuk verhaal en ook dat het is een keer niet gaat over het door de tijd reizen (wat nogal vaak gebeurd). Verder leuke spanning die niet te lang duurt en het word leuk afgewisseld. Aan het eind komen ook tante Sidonia, Jerom, Professor Barabas en Lambik te hulp schieten waardoor iedereen toch wel een beetje zijn rol krijgt. Kortom, een erg leuke strip.
Datumwoensdag 29 augustus 2012 17:42

Reactie no. 48
NaamStan
Leeftijd11
Cijfer8
RecensieIk vond dit een leuk album, ik heb hem misschien wel binnen 3 kwartier uitgelezen. Erg origineel dat ze worden ontvoerd naar een eiland met van afstand bestuurbare robots, maar totaal niet realistisch. Al met al toch een erg leuk album...
Datumvrijdag 27 januari 2012 17:33

Reactie no. 47
NaamSWFAN
Leeftijd30
Cijfer4
RecensieNa 302 in 2008 gekocht te hebben duurde het tot vorig jaar July totdat ik nummer 300 kocht en zo tot 302 compleet had. Afgelopen Dinsdag voor € 3,95 per stuk weer is 2 recente S&W gekocht waaronder deze. De prijs haalde me weer over om ook is te kijken hoe het nu gaat. Ik was blij dat ik eindelijk weer is een Suske en Wiske album had gekocht, na de afgelopen jaren het niet was gelukt om een album na 302 te kopen.
Beter bevallen dan De sterrensteen. Maar over het algemeen doen de tekeningen me denken aan de laatste S&W met oude cover: 295 De krasse Kroko. Van dat album vond ik het te fell, te verf-achtig en verhaal kinderachtig. De gamegoeroe kan het net iets meer hebben die kleuren is misschien net een tikkeltje beter kwa verhaal. Het pakt het verhaal vrij snel op en lijkt heel interessant te worden, maar hier door gaat het op een gegeven moment toch weer mis. Zeker als je in sneltrein vaart al weer bij strook 156 bent beland en je al het idee hebt klaar te zijn.
Hoe moeilijk kan het ook zijn om Sidonia, Lambik, Barabas en Jerom eerder bij het verhaal te trekken. Van Jerom zijn we gewend dat hij wel is wat oplost, maar in dit album gaat weer veel te makkelijk.
Vroeger en zelfs met de mindere van Marc had ik toch wel het idee dat ik zien had om het in 2 tot 3 keer uit te lezen. Maar ik heb dit album met tegen zien nu al tot 4 keer uitgesteld om het uit te lezen met vandaag er nog bij. Bij 302 had er 3 keer over gedaan, maar dat heb ik alleen gedaan om het maar niet in een keer uit te lezen.
Ik hoop dat 309 beter is.. Want dit album was zeker al geen € 4,50 waard geweest laat staan de orginelen prijs van € 5,25. Cijfer: 4.5/10
Datumvrijdag 24 juni 2011 03:28

Reactie no. 46
NaamAxel
Leeftijd15
Cijfer1
RecensieDit hoort bij de slechtste albums van sew (Suske En Wiske = sew)! Het is ongelofelijk slecht. Het is voorspelbaar en er gebeurt altijd maar hetzelfde. Alleen sew werden erin betrokken en de andere stonden op de achtergrond, dat vond ik ook wel jammer. Vandaar een 1.
Datumzaterdag 19 maart 2011 18:45

Reactie no. 45
Naamsiebe leendertse
Leeftijd12
Cijfer7
Recensieik vond hem best leuk!
verhaal: 6
grappen: 8
plaatjes:9
kaft:10
spanning:5
voorspellend:1
dat brengt mij uit tot een: 6,9
afgerond een 7
Datumvrijdag 22 oktober 2010 17:16

Reactie no. 44
NaamHerman
Leeftijd19
Cijfer4
RecensieIk heb al een tijdje geen Suske en Wiske albums een cijfer meer gegeven maar ik ga nu maar weer eens ermee aan de slag.

Toen ik een paar maanden geleden dit album kocht had ik al mijn twijfels. De gamegoeroe had een cover van niks en voelde een even matig verhaal aankomen.
Het verhaal begint zo onzinnig dat ik al mijn twijfels had bij de rest. Toen op een gegeven moment het verhaal echt begon kon ik wel janken om de kwaliteit. De schrijvers weten duidelijk niet wat gamen is. Een echte gamer gebruikt echt geen Joystick meer bij zijn of haar PC. Dat Suske bij het behalen van leven 100 word uigenodigd op het ''Game Island'' vond ik al even triest. Ik bedoel, ''Game Island'', hoe kinderlijk wil je het hebben. Wat dan wel weer leuk was waren de beroemde gamefiguren die door de schrijvers een leuke naam hebben gekregen. Super Maria Bros vond ik geniaal gevonden.

Dan komt het plot van het verhaal naar voren en dan begint de ellende weer. Wiske is door de Gamegoereo ontvoerd voor een goedkoop internetprogramma die kijkers moet trekken en Suske moet haar redden door een robot te besturen. Dit vond ik al te goedkoop voor woorden want het scenario is al te vaak gebruikt in dergelijke andere verhalen.
Ik vond de gevechten met de robots wel leuk maar het feit dat gamen door de schrijvers nog steeds word geassocieerd met robots die tegen elkaar vechten vond ik gewoon te goedkoop en behoorlijk ouderwets. De gamer van tegenwoordig speelt Call of Duty of Killzone maar geen games met robots. Sterker nog, games met robots worden tegenwoordig zeer zeldzaam.
Over de tekeningen ben ik matig tevreden. Ze zien er leuk uit maar ogen ook wat goedkoop. De ene tekening zit vol met detail terwijl de andere weer zo steriel als maar wat is. Jammer, want de tekeningen hadden het verhaal stevig kunnen versterken want het plot was daarvoor te matig.

Waarom ik dit verhaal een 4 geef? Omdat ik het lichtelijk zat ben dat de schrijvers niet meer orgineel zijn met het concept van Suske en Wiske en de kwaliteit van de albums meer schommelt dan de regeringen van belgie.

Datummaandag 18 oktober 2010 09:07

Reactie no. 43
NaamJ Castelijns
Leeftijd23
Cijfer6
RecensieNa het goede vorige album is dit een tegenvaller, er zit nauwelijks spanning in. Het spel komt erg simpel over en de Game Goeroe als een onervaren speler.
Datumwoensdag 13 oktober 2010 20:43

Reactie no. 42
Naamhenk jansen
Leeftijd36
Cijfer8
Recensiebest wel een leuk verhaal, wel voorspelbaar. maar ja we weten allemaal wat ze de vorige 250 verhalen hebben gedaan en hoe ze dingen hebben opgelost.
je moet ook altijd maar weer iets orgineels bedenken als tekenteam.
daarom is het inderdaad wel weer orgineel om van films of tv-series een setting te kiezen. dat scheelt weer 5 pagina's introductie. die pagina's zijn we 10 jaar terug kwijt geraakt toen we van 4 naar 5 albums zijn gegaan.
vroeger werd dat ook gedaan (een setting gebruiken) maar dan meer op het gebied van sprookjes, geschiedenis of legenden.
misschien wat intressanter voor oudere lezers.
maar goed, suske en wiske blijven avonturen beleven. de één wat intressanter dan de andere.
onze eigen dagen zijn ook niet altijd hetzelfde
Datumzaterdag 11 september 2010 13:10

Reactie no. 41
NaamSven
Leeftijd36
Cijfer6
RecensieEen leuk verhaal voor jonge jongetjes, wat toch het doelpubliek is geworden van deze lichting suske en Wiske. Als 'oudere' lezer heb ik me het meest geËergerd aan het feit dat opnieuw verschillende tekenaars aan dit album gewerkt hebben. De laatste pagina's zijn van de hand van een ander, die met alle respect, nog niet klaar is voor de rode reeks. Je moet maar es naar de figuren kijken op de laatste pagina's en deze vergelijken met de eerste pagina's. Een bewijs van bandwerk. Ook de achtergrond is soms nogal makkelijk opgelost.
Maar toch een 6 omdat het al bij al, voor de kids, een leuk boek is.
Datumdonderdag 9 september 2010 11:48

Reactie no. 40
NaamLuuk
Leeftijd16
Cijfer1
RecensieDe Rillende Rots was een best aardig album, dat weer enigszins begon te lijken op de verhalen van vroeger. Maar dit is weer waardeloos. Het is ook duidelijk te zien aan de voorgaande reacties. Kinderen tot 12 vinden het vrijwel allemaal een geweldig album, iedereen daarboven heeft er niets mee. De S&W-verhalen van deze tijd zijn gewoon kinderstrips geworden. Mij kunnen ze in ieder geval totaal niet boeien en ik vind het de moeite en de kosten niet meer waard om nieuwe albums te kopen.
Datumdinsdag 17 augustus 2010 15:25

Reactie no. 39
NaamRyan
Leeftijd13
Cijfer6
RecensieDe Gamegoeroe Heeft hele mooi tekeningen, de robots in de strip zijn ook leuk verzonnen. Maar het verhaal is echt niet leuk om te lezen. Zelf vind ik dat de gamegoeroe beter verzonnen had moeten worden. Het begin van de Gamegoeroe is nog leuk om te lezen. maar daarna gaat het een beetje vervelen.
Datumvrijdag 13 augustus 2010 20:05

Reactie no. 38
NaamSavanbas
Leeftijd34
Cijfer2
RecensieIk zeg dit met pijn in het hart, maar dit verhaal is echt een gedrocht....ongeloofwaardige aanleiding in slechts 3 strookjes uiteengezet. Dan volgt een flinterdun verhaal dat uiterst voorspelbaar is. Er zit geen verassing in, geen spanning en door de vaart waarmee het verteld wordt wel erg ongeloofwaardig en plat. Met de rillende rots werd het scenario juist weer wat beter, maar met dit album slaat al m'n hoop op een verbetering van de reeks weer de grond in. Dit album staat in m'n kast maar gaat daar de komende tientallen jaren zeker niet uitkomen om herlezen te worden. Een gemiste kans...
Datumzaterdag 17 juli 2010 01:26

Reactie no. 37
NaamTim Nuytens
Leeftijd12
Cijfer9
RecensieAls ik hier de resensies lees zijn er veel personen die zeggen dat dit een niet zo goed album is!??
Ik vind dit juist een van de beste!!
Er zit humor in en spanning!
Alles verzekerd!!!
cover: 9,5
verhaal: 9,5
grappen: 9
een dikke 9!!!
Datumwoensdag 7 juli 2010 19:20

Reactie no. 36
NaamMichiel
Leeftijd35
Cijfer4
RecensieWat een vreselijk, geweldadig verhaal. Het is precies zoals de games die het beschrijft, veel (onnodig) geweld en verder nauwelijks creativiteit. Had een nog lager cijfer willen geven, maar het enige wat wel geslaagd is, is dat het een goede afspiegeling is van veel moderne games en tv series. En ja... die trekken ook een groot publiek. Maar het is totaal niets voor mij, dit album komt bij mij met stip binnen in de top 3 van slechtste S&W's ooit.
Datumwoensdag 7 juli 2010 13:21

Reactie no. 35
Naamnynke bijlsma
Leeftijd11
Cijfer10
RecensieHet is een goed album met veel actie
Datummaandag 21 juni 2010 18:03

Reactie no. 34
NaamDoor
Leeftijd42
Cijfer3
RecensieAls liefhebbers en verzamelaars van Suske & Wiskes is dit album het slechtste wat we ooit gelezen hebben. Saai, heel slecht verhaal en het vervalt steeds in herhaling met die monsters. Wij hopen dat het volgende album dit nog goed kan maken.
Datumzondag 27 juni 2010 19:20

Reactie no. 33
NaamPaul
Leeftijd13
Cijfer6
RecensieDit zou een fantastisch verhaal moeten zijn, omdat Suske en Wiske 65 jaar bestaan, Het is echter een normaal verhaal.
Voor de rest is het nog wel spannend, maar als je het verhaal uit hebt weet je nog steeds weinig over de identiteit van de gamegoeroe. Er blijfen ook nog veel vragen hangen:
Stopt suske hierna met Gamen?
Gaat wiske terug naar kamp?
Wat gebeurd er met het eiland?

Kortom: Het was een dikke onvoldoende waard, Het is dat de spannende game het nog een beetje op kan krikken. Het wordt dus toch nog een voldoende,

Datumdonderdag 24 juni 2010 10:52

Reactie no. 32
NaamDanny
Leeftijd32
Cijfer3
RecensieDit heeft weinig meer met het gedachtengoed van van Vandersteen te maken. Prutserig haastwerk en met maar een doel gemaakt: snel cashen. Godzijdank liet een Herge in zijn testament vastleggen dat de Kuifje-serie met zijn dood zou stoppen. Je moet er niet aan denken dat tekenaars zoals deze met zijn held aan de haal waren gegaan. Een gelukje: ik kon het album lenen en hoefde hem niet te kopen.
Datumvrijdag 18 juni 2010 15:08

Reactie no. 31
NaamKaj Peters
Leeftijd25
Cijfer7
RecensieDoet weinig verkeerd behalve dat het ook nergens in uitblinkt. Echt zo'n slap verhaal dat tussen twee sterkere verhalen in komt te staan. Die trend lijkt zich maar voort te slepen bij het team. Een groot pluspunt is dat het op een serieus avontuur lijkt en niet op een enorme parodie op de serie. Ze zijn toch nog steeds op de goede weg. Maar ik hoop echt dat het volgende album weer gaat vlammen.
Datummaandag 7 juni 2010 19:34

Reactie no. 30
Naamroan
Leeftijd16
Cijfer6
Recensieik had net zoals iedereen dat zegt meer verwacht van het verhaal.
maar het is zeker ook geen slecht verhaal al vond ik wel dat het verhaal steeds herhaald werd en dat begon te vervelen.
ik hoop dat het volgende album beter is dan dit.
Datumzondag 6 juni 2010 18:08

Reactie no. 29
NaamSimon
Leeftijd15
Cijfer8
RecensieIk ben iemand van de 'jonge lichting' en ik ben toch wel aangenaam verrast door dit album. Voor ik het album kocht, las ik eerst de recensies op deze site. Die gingen van heel goed tot ronduit slecht. De mensen die dit slecht vinden zullen zo wel hun redenen hebben maar als je het team al eens hebt ontmoet, zal je wel weten dat deze mensen echt het beste voor hebben met Suske en Wiske en er elke keer een goed verhaal van proberen te maken! Daarom vind ik dat ze wel eens een complimentje verdienen.
Maar nu over de strip. Ik vind de tekeningen, misschien is het omdat ik het zelf doe, heel geslaagd. Dikke pluim voor de ontwerper van de robots. Het avontuur zelf was een mengeling tussen het populaire van nu (het gamen) en het avontuurlijke van vroeger. De grappen waren goed gevonden en niet echt voorspelbaar (Lambik met de cactussen vind ik een goede passage). Ik moet zeggen dat ik enorm verrast ben van de "jubileumnummers". Ik kijk dus al uit naar de volgende. Enig minpuntje aan deze strip: "Waar is de toren op de achterkant???"
Datumvrijdag 4 juni 2010 19:39

Reactie no. 28
Naammarretje
Leeftijd12
Cijfer5
Recensietoen ik deze recencies las was ik bedroefd: het kan nooit zo meer verdergaan en ik dacht ze stoppen ermee. en als je levenslang wint kan het toch nooit heel lang doorgaan,ik heb het trouwens wel geprobeerd.
we waren zo dichtbij de verhalen van het niveau geerts en willy... en dan nu dit! ACTIE ACTIE hier een verslaan daar een verslaan,wat een slecht
verhaal... de tekeningen zijn erg goed,behalve proffessors neus en sidonia. de inkleuring is zeer goed.de grappen van lambik in dit verhaal konnen me heel goed bekoren. ik heb er zelfs om zitten lachen wat bijna nooit vooromt. maar verder is het een slecht,slecht verhaal. en nog wat ik vond de cover zo leeg en er gebeurt weinig.
Datumdinsdag 1 juni 2010 12:50

Reactie no. 27
NaamLaura
Leeftijd12
Cijfer9
Recensieik vind dit verhaal echt wel een leuk verhaal,
maar de vorige strips waren misschien net iets beter,
Datumzondag 30 mei 2010 19:07

Reactie no. 26
NaamFS
Leeftijd32
Cijfer8
RecensieGrappig, alleen de wat oudere lezers geven hele lage cijfers, en bij de meeste kinderen valt het toch wel in de smaak. Ik heb niets tegen oudere lezers, ik ben zelf ook niet van 'den jongsten' maar Suske en Wiske is wel een stripverhaal voor kinderen, en die zijn over het algemeen best wel positief.
Zelf houd ik ook niet echt van robots etc. Maar in dit verhaal vond ik dat niet echt heel storend, het bleven wel echt 'onze helden'. In enkele scenes overwonnen Wiske en Jerom dan ook robots door slimme trucs overwinnen. Verder was slechts de helft van het verhaal het spel tussen Suske en de Gamegoeroe (de platte kant). De andere helft was nog wel echt een avontuur.
Wat ik bijvoorbeeld ook vrij goed vond aan dit album was de snelle schakeling tussen de plaatjes, het speelde zich niet de hele tijd af bij Suske en Wiske (zoals meestal) en af en toe een klein plaatje na een tekstkolommetje met Barabas ofzo.
Ook deed tante Sidonia weer meer mee met de actie en bleef ze niet thuiszitten, zoals in eerdere verhalen.
Het enige wat jammer was, was dat de problemen van tante Sidonia, Lambik, Jerom en Barabas té snel opgelost werden door allerlei (vrij nutteloze) uitvindingen van Barabas, ik noem maar "zonnepanelen""Bèta Barabas zoekmachine""Barabas Bèta codekraker".
En verder was er echt een spannendere draai aan het verhaal gegeven wanneer de gamegoeroe "Krimson" was geweest. Dat zou dan ook bijvoorbeeld verklaren waarom juist Suske won bij Monster Kill, terwijl hij in de vorige albums nou niet echt heel veel zit te gamen.
Kortom: een aardig verhaal, met een knipoog naar hoe ver mensen door kunnen slaan voor een spelletje.
Datumzondag 30 mei 2010 17:15

Reactie no. 25
NaamK. Bouter
Leeftijd26
Cijfer9
RecensieIk vond dit weer is een beter S&W album. Ik heb genoten van het verhaal, de mooie decors en tekeningen en de best goed verzonnen karakters. Het verhaal had ietwat beter verzsonnen kunnen worden of iets langzamer kunnen gaan maar toch een heel goed album
van daar de 9.
Datumdinsdag 25 mei 2010 17:32

Reactie no. 24
NaamDirk-Jan
Leeftijd31
Cijfer8
RecensieIn tegenstelling tot de voornamelijk negatieve kritieken is dit wel een goed album. De vaart zit er vanaf het begin meteen in en stopt pas op de laatste pagina. De moraal is duidelijk (tegen betaling op internet genieten van andermans ellende) en goed op z'n plaats in onze huidige tijd. Ook vind ik de interactie tussen Wiske en de Suske-robot zeer goed. Je mist Suske bijna niet als persoon van vlees en bloed. En Jerom die elke keer net niet uit die vulkaan wordt gered is natuurlijk zeer goed gevonden.
De cover is ook mooi. Grappig is ook het schilderij in de kamer van tante Sidonia met de afbeelding van de rillende rots.
Al met al een dik verdiende acht voor dit album.
Datumdinsdag 25 mei 2010 12:55

Reactie no. 23
NaamJeroen van Strien
Leeftijd37
Cijfer5
RecensieSuske had ik hoger ingeschat, op de eerste pagina is hij ronduit brutaal en moet een stevige trap onder zijn hol hebben. Het verhaal is niet erg bijzonder, Integendeel.
: Ik ben ook een verzamelaar vanaf mijn jonge jaren, en denk ook met weemoed terug, maar hoewel dit dan weer wat minder is, zie ik wel dat het veel beter is dan een aantal jaren terug.
Gelukkig ruiken de Suske en Wiske albums nog steeds zo lekker als je ze net gekocht hebt....
Datummaandag 24 mei 2010 16:35

Reactie no. 22
NaamNico
Leeftijd20
Cijfer6
RecensieTsja, wat moet je van dit verhaal zeggen.
Meestal maak ik onderscheid tussen drie dingen die ik van belang vind bij een beoordeling van een beeldverhaal. 1) Het verhaal, 2) De tekeningen, 3) De inkleuring.

Dit verhaal stelt echter zo bar weinig voor. Het is een samenraapsel van wat films en een tv-serie. Ik noem: Spy Kids, Jurassic Park, Surrogates in een LOST-setting.
De actie is vergelijkbaar met SpyKids.
Jurassic Park zorgt voor de dinosauriërs
De Suske-Robot is een 'Surrogate'
en dat alles op een Hawaiaans eiland met een elektromagnetisch veld: Toevallig de lokatie waar LOST opgenomen wordt, waar het nogal veel om elektromagnetisme draait.
Oja, en er is nog een vulkaam, maar ook die breng ik in verband met Spy Kids.
Beter goed gejat dan slecht verzonnen zullen we maar zeggen.

Ondanks dat het verhaal weinig voorstelt zijn de tekeningen goed. Ik heb er zeer weinig commentaar op. Het enige wat me stoorde (doordat het nu opvalt en normaalgesproken niet) is dat suskes kuifje de hele tijd van kant verwisselt. Op de Robot doet het dat ook, maar door de wat vreemde 'ogen' valt het heel erg op. Verder mooie decors, redelijke personages en goed, al is het enigzins aparte dino's. Ook de inkleuring is prima

Met dat al kom je tot een mager zesje. Waarbij het verhaal vooral voor dit magere deel zorgt. Ik heb meer hoop voor een goed verhaal bij de watersater, en de halve havelaar. Dit lees ik nog wel eens een keer om plaatjes te kijken, meer niet...

Datumzaterdag 22 mei 2010 16:04

Reactie no. 21
NaamMark
Leeftijd31
Cijfer4
Recensie'Win levenslang Suske en Wiske!' staat er dan op de voorkant... het lijkt wel een waarschuwing! Ik ben al levenslang fan (en heb er nota bene duur voor betaald!) en dan krijg je dit! Ik ben het eens met andere reacties dat er natuurlijk positieve en negatieve uitschieters in een serie zitten, en over de laatste paar albums was ik niet heel ontevreden, maar ik maak me wel zorgen over de levensvatbaarheid van onze vriendjes. Lat ik het zo stellen: hoe veel albums ga je als winnaar nog ontvangen als dit zo doorgaat? Naar mijn bescheiden mening zijn we beland in een situatie waarin een goed album min of meer een toevalstreffer is en dat het aansluiten op hedendaagse hypes een doel opzich is geworden. Over het album: het verhaal is nog platter dan een pannenkoek; echt slordig en met veel nutteloze actie. Ik heb het eerder gezegd: waarom niet drie meer inhoudelijke albums uitbrengen (langer!) in plaats van 4 haastwerkjes (ja, voor het geld, dat snap ik natuurlijk ook wel!). Ik mis trouwens met name het leerzame uit de oude albums; de terdege documentatie. Juist dat apsect makate mij een levenslang verslaafde!!!
Datumvrijdag 21 mei 2010 11:29

Reactie no. 20
NaamJP
Leeftijd37
Cijfer7
RecensieLeuk album, vooral de verwijzing naar de films Skykids is erg goed gevonden, alleen jammer dat het vorig nummer echt wel beter was. Hoop wel dat de Gamegoeroe nog wel eens terugkeert.
Datumdonderdag 20 mei 2010 13:19

Reactie no. 19
NaamCeriel
Leeftijd31
Cijfer4
RecensieIk vind dit duidelijk een minder verhaal dan sommige voorgangers. Zoals sommige recensenten hier terecht zeggen is er geen enkel rustpunt in het flinterdunne verhaal; er moet een robot-dino verslagen worden, dat lukt dan op zeer kinderlijke wijze: 'oh, ik heb een laserstraal in m'n arm, zo, ik heb je alweer verslagen', dient de volgende vijand zich al aan. Iets met saai en oer.
De gamegoeroe zelf wordt ook compleet niet voorgesteld. Wat is zijn achtergrond. Waarom? Het enige dat je van hem ziet is dat ie baalt dat Suske's mechanische equivalent steeds weer wint. En hoe heeft hij WIske ontvoerd? Zij heeft na het ontwaken uit haar slaap niet eens dóór dat dit is gebeurd. Wijdt aan dit gegeven dan tenminste één pagina. Het hoofddoel van de slechterik lijkt veel geld te verdienen door middel van de online kijkertjes. Dat lukt dan door Suske's acties, maar dan wil hij eigenlijk toch liever winnen. Het is van het niveau '8 jarige schrijft verhaal'. Zit er iets onwaarschijnlijks in het script, wordt dit door middel van een uitleggend stripwolkje opgelost. 'De motoren van het vliegtuig vallen uit! - Geen nood, er zitten namelijk ook zonnepanelen in het toestel, dus zo kunnen we blijven vliegen'. Te makkelijk. Een stil zittende fruitvlieg op een kale muur biedt nog meer spanning. Het zegt genoeg dat ik als hoogtepunt van het album Jerom die als zijnde ontspannen zittend op een stoel uit de RVD 2 springt zie.
Maar goed, genoeg gezeurd. Ik vind wel dat de tekeningen mooi zijn. Weliswaar niet die schitterende detail-plaatjes die Paul Geerts vaak zo geniaal maakte, maar absoluut acceptabel. Ik hoop dat toekomstige verhalen wat meer diepgang gaan bieden. De Gamegoeroe is qua beleving zo'n beetje hetzelfde als meekijken met iemand die Jurassic Park aan het spelen is op z'n console.
Datumwoensdag 19 mei 2010 04:35

Reactie no. 18
NaamM van de Berg
Leeftijd34
Cijfer7
RecensieNa het sterke vorige album een minder sterk verhaal, maar zeker niet zo slecht als sommige reacties doen geloven. Persoonlijk al heel lang sus en wis verzamelaar en eerlijk toegegeven, na paul geerts is de kwaliteit wisselend. Maar voor een serie die al zo lang loopt is het nagenoeg onmogelijk het niveau van Vandersteen en Geerts vast te houden. Met dit team is er naar mijn mening een redelijke lijn ingezet waar soms positieve maar ook soms negatieve uitzonderingen bij zitten. Dit is een minder verhaal maar nog steeds stukken beter dan bv de periode big mother of heilig bloed. Duidelijk is dat er een wat jonger publiek wordt gezocht, wat soms goed werkt en soms wat minder, zoals in dit geval.

Verhaal zou baat hebben gehad bij wat meer afwiseling en verdieping. Kortom krappe voldoende, maar gezien de soms zeer sterke negatieve reacties een 7.

Datumdinsdag 18 mei 2010 20:01

Reactie no. 17
NaamT van Beek
Leeftijd21
Cijfer1
RecensieIk ben al zo lang ik leef fan van Suske en Wiske vanaf kinds af aan ben ik opgeroeid met de vrolijke en spannende avonturen van suske en wiske. Tot een aantal jaren geleden waren de albums stuk voor stuk pracht juweeltjes. maar het gaat nu flink bergafwaarts met de verhalen het lijkt wel alsof de schrijvers echt het spoor compleet bijster zijn. In het vorige album dacht ik even dat het weer iets vooruit ging met de studio van der steen maar dat was verkeerd gedacht want in mijn ogen hebben suske en wiske met het album: De gamegoeroe echt het dieptepunt bereikt want slechter kan het toch niet worden. Het verhaal gaat totaal nergens over en kan zo door een kind van 10 uit de mouw geschud worden. geen opbouw van verhaal geen spanning geen verrassingen en nog veel meer dingen die het verhaal mist. als ik het ga vergelijken met een album van een aantal jaar geleden dan is de naam van de uitgeverij het enige wat nog het zelfde is. Dit is echt te triest voor worden jongens. als dit geen lezers gaat kosten dan weet ik het niet meer. doodzonde!
Datumzondag 16 mei 2010 23:53

Reactie no. 16
Naampeter kelder
Leeftijd31
Cijfer8
RecensieEen prima album van het nieuwe duo. Wat mij betreft staat de relatie Wiske en Suske centraal in dit album. Het album heeft snelheid, spanning, gedoseerde humor (eindelijk niet meer die kinderlijke humor) en boeit van het begin tot het einde.
Ondanks dat ik meer fan ben van de historische albums, was dit zeker geen slecht album, wat er ook over wordt gezegd.
Want wonderlijk blijft het wel. De een vindt er teveel flauwe humor in zitten, wordt dit aangepast, wordt de flauwe humor weer gemist... En zo is het met meer aspecten (tekeningen, rol Lambik etc).
Datummaandag 17 mei 2010 08:12

Reactie no. 15
Naamnick jansen
Leeftijd30
Cijfer8
RecensieDit is het beste wat ik de afgelopen 5 jaar gezien heb.
Het leest vlot weg en ik heb me prima vermaakt.
Over smaak valt te twisten maar om zulke lage cijfers te geven omdat het verhaal je niet aanstaat vind ik een beetje kinderachtig.
Er zit nog steeds en stijgende lijn in de verhalen en ook de tekeningen staan me steeds beter aan.
een acht is dan ook mijn bemoedigings en aanmoedigings cijfer
Datumzondag 16 mei 2010 21:02

Reactie no. 14
NaamYarnick
Leeftijd11
Cijfer6
RecensieHet verhaal ging veel te snel.
Alleen maar actie,je begrijpt halverwege het verhaal niet meer.
Dit verhaal kon in 1 bladzijde gemaakt worden.
Datumzondag 16 mei 2010 19:23

Reactie no. 13
NaamWerner
Leeftijd49
Cijfer7
RecensieIk heb een sterk vermoeden dat hier een andere tekenaar aan de slag is geweest . De tekeningen, los staand van het verhaal, zijn iets verfijnder afgewerkt, ook minder vette lijnen. De decors zijn voller en beter afgewerkt dan voorheen.
Dit alles , wat mijn inziens ook beter uit komt.
Misschien niet echt een Suske en Wiske verhaal, ze moeten nu eenmaal mee met hun tijd.
Maar ja, waar moeten ze steeds de inspiratie gaan halen hé.
Misschien hadden ze ook beter KRIMSON als gamegoeroe voorgedragen, dan zou dit nog een extraatje zijn voor dit verhaal.
Hoewel ik dit verhaal in één ruk heb uitgelezen , toch leek het mij te voorspelbaar. Het verhaal lijkt zowat weggeplukt uit Spy Kids 3-D, jammer toch.
Datumzondag 16 mei 2010 19:12

Reactie no. 12
NaamAlbert
Leeftijd29
Cijfer6
RecensieHet concept stond me in het begin wel aan wanneer ik de titel zag. Helaas zit er weinig verhaal in en is het alleen maar op actie van een game berust. Het nieuwe karakter van de Gamegoeroe werd niet veel uitgewerkt.
Wat me wel opviel was dat de egocentrische maatschappij naar voren werd gehaald d.m.v. de 'kijkers' van het internet die betaalden voor het leed van een ander. Dit moraal werd goed naar voren gebracht en niet teveel uitgemolken.
dus daarom toch een voldoende...
Datumzondag 16 mei 2010 18:25

Reactie no. 11
NaamRichard
Leeftijd40
Cijfer1
RecensieIk behoor met mijn leeftijd niet meer tot de doelgroep maar ik vraag me af of ik als kind dit album zou kunnen waarderen. Mijn kinderen, die nu zo'n beetje die leeftijd hebben, talen er in elk geval niet meer naar. Die pakken liever een Donald Duck want dat is tenminste nog grappig. Humor is wat in dit Suske en Wiske album ontbreekt.

Qua tekenstijl doet het mij erg sterk denken aan de albums van Jerom als Gouden Stuntman. Grof en snel getekend met nul komma nul aan details. Kunnen ze op zijn minst niet iemand inhuren die fatsoenlijke decors tekent? Dat is niet ongewoon in stripland.
Tja, over het verhaaaal zelf kan ik kort zijn. Het heeft een spanningsboog van een plat bierviltje.

Datumzondag 16 mei 2010 17:10

Reactie no. 10
NaamAien
Leeftijd24
Cijfer6
RecensieDe gamegoeroe is zeker niet een van mijn favoriete albums van de studio, maar het is zeker al eens slechter geweest.

Mijn grootste commentaar is op de diepgang van het verhaal. Vrijwel het hele album bestaat uit wiske en (robot)-suske die tegen de gamegoeroe vechten. Ik had in het begin nog gehoopt dat het verhaal een creatieve draai zou geven aan het fenomeen "gameverslaving", maar dit kwam na de eerste twee a drie pagina's niet meer aan bod. De gamegoeroe zelf bleef een oppervlakkig personage en er waren wel heel erg veel momenten waarop er "toevallig" een item ergens aanwezig was of er "toevallig" een oplossing werd gevonden.

De tekeningen zijn verder wel in orde, hoewel ik nog steeds het gevoel heb dat een pagina vaak rommelig aan doet; misschien is het een idee als de studio zou proberen wat meer ruimte te nemen voor (en in!) de tekeningen, zodat die meer voor zichzelf zouden spreken.

Datumzondag 16 mei 2010 16:19

Reactie no. 9
NaamNisen Jimmy
Leeftijd37
Cijfer1
RecensieNormaal geef ik nooit zo een laag cijfer maar deze keer kon ik echt niet anders. Het allerslechtste album uit de reeks. Totaal geen suske en wiske album maar eerder een parodie. Slechte tekenstijl, inkleuring en een verhaaltje dat aan een heel, maar dan ook een heel dun draadje aan elkaar hangt. Mijnheer Vandersteen draait zich om in zijn graf moest hij dit gedrocht onder ogen komen.
AUB NOOIT meer!
1 is nog te hoog
Datumzaterdag 15 mei 2010 20:38

Reactie no. 8
NaamJordi Oostens
Leeftijd13
Cijfer9
RecensieWe gaan terug de goede weg op, echt een uitstekend album. Ik ben nochtans niet voor al dat robot-gedoe maar toch, zeer goed.
Datumzaterdag 15 mei 2010 17:16

Reactie no. 7
NaamRobert
Leeftijd20
Cijfer5
RecensieHet liefst zie ik de Suske en Wiske albums zoals in De Rillende Rots: een mooi opgebouwd verhaal met hier en daar wat actie, hier en daar wat rust en ook nog wat leerzame elementen.
De Gamegoeroe is niet zo mooi opgebouwd: na drie stroken zitten we al in de actie, die voortduurt tot aan de laatste pagina. Er is geen enkel rustmoment, en ook geen leermoment.
Ik werd bijna 'moe' van alle actie in het album. Geen moment rust. Vooral de eerste pagina's met Suske en Sidonia zijn ronduit hysterisch. Ook op het eiland is er geen enkel rustpunt. Eerst wordt Suske opgesloten, daarna het gevecht met al die dino's, die sowieso niet echt in de Suske en Wiske sfeer passen, gevolgd door de vulkaanuitbarsting.
Ik vond er weinig aan. Ook het feit dat Suske vervangen wordt door een robot sprak mij weinig aan. Het maakte de actie allemaal niet echt spannend. Lambik en Jerom speelden eigenlijk geen enkele rol en het feit dat Jerom tot drie keer toe in de vulkaan moest vallen, was mij wat teveel van het goede.
Wat mij betreft een gemiste kans, dit album. Hopelijk wordt de volgende weer wat beter.
Datumzaterdag 15 mei 2010 16:19

Reactie no. 6
NaamVincent
Leeftijd12
Cijfer9
RecensieFantastisch album, stukken beter dan de vorigen met fantastische tekeningen, een supergoed verhaal en leuke humor. In vergelijking met de vorige albums, lijkt het haast of S&W uit een dal herrijzen, echt enorm fantastisch. Grappig en spannend van a tot z, zelfs het beroemde "Einde"-plaatje is nog grappig. Het gemiddelde cijfer snap ik dan ook niet echt en ik hoop dat hij door mijn recensie wat omhoog gaat, want ik vind dit cijfer te laag en zwaar onderschat!
Datumzaterdag 15 mei 2010 11:21

Reactie no. 5
NaamB. Denekamp
Leeftijd35
Cijfer6
RecensieIk mis de oude verhalen die over sages en legendes gaan (wiite wieven, de bokkerijders, raap van rubens). Ik verhaal is wel leuk, maar zoals ook al eens is geschreven. Dit kennen we wel, vanuit de films.
Ja, mooi getekend, leuke grapjes, maar dat is het dan ook.
TIP aan de tekenaars en scenario schrijvers, duik eens in de geschiedenis
boeken. Er zijn nog genoeg verhalen om te vertellen.
Datumzaterdag 15 mei 2010 10:50

Reactie no. 4
NaamR.Poels
Leeftijd32
Cijfer5
RecensieNa het zien van cover- art had ik al het vermoeden dat dit nu niet bepaald een verhaal voor mij zou zijn. Ik hou niet echt van hypermodern robotgedoe, tenzij het charmant in beeld wordt gebracht zoals destijds "De Wolkeneters" of recentelijk nog "De Tikkende Tinkan". De boodschap van deze verhalen, en de zorgvuldige opbouw zorgden ervoor dat het albums waren met een hoog genietbaarheidsgehalte. Hoe anders is dat bij deze episode. Het verhaal begint bijzonder ongeloofwaardig, wanneer binnen drie stroken (!) tante Sidonie Suske toestaat om af te reizen naar een onbekend oord, als gevolg van het winnen van en of ander computerspel. De anders zo bezorgde Sidonie, die graag de touwtjes in handen heeft ( en hier , zo leert ons de Sus en Wis- saga, lang niet altijd in slaagt, maar dit terzijde....) gaat hier overdreven snel overstag. Binnen drie pagina's is de inleiding al gedaan en begint e kern van het verhaal. Ik hou van verhalen die geen overdreven lange inleiding nodig heben, maar dit is toch wel wat overdreven. Wat rest is een vertelling die aan haar eigen drang naar snelheid en vaart ten onder gaat. We hobbelen van het ene monster dat verslagen moet worden naar het andere en als afsluiter is er dan een vulkaanuitbarsting.
Hoewel ik behoorlijk gecharmeerd was van de afgelopen albums, is dit toch duidelijk een minder geslaagd verhaal. Natuurlijk begrijp ik dat auteurs in willen spelen op wat er leeft onder de Suske en Wiske lezers, derhalve zullen de jonge lezertjes van dit album smullen. Er is ook niets mis mee om op de tijdsgeest in te spelen, maar dit werd in vroegere albums toch wel verdienstelijker gedaan. (Denk bijvoorbeeld maar aan de hype rond de serie Texas Rangers, die resulteerde in het fantastische "De Texasrakkers"., en het hoge James Bondgehalte in "De Apenkermis".) Vandersteen, en ook Geers deden dit op een manier die de brede schare lezers, van klein tot groot, kon bekoren. Dit album is echter niet meer dan een kinderverhaaltje.
Nu ja, is er dan niks goed aan dit album hoor ik U denken.... Jawel hoor... de tekeningen zijn prima, en vooral de Lambik- grapjes konden mij uitermate bekoren. Daarom, vanwege de geslaagde grapjes toch een 5.... En och....Een minder album heeft ook weer een voordeel, het volgende zal wel weer beter zijn !...
Datumvrijdag 14 mei 2010 19:48

Reactie no. 3
Naamsam
Leeftijd10
Cijfer8
RecensieDit album is best wel goed, misschien iets te grote plaatjes. Ook had Lambik wel een grotere rol mogen spelen.
Datumvrijdag 14 mei 2010 18:26

Reactie no. 2
NaamLennart
Leeftijd24
Cijfer6
Recensie[Niet lezen indien je niets over het verhaal wil weten]
Hardcore gamer Suske is zo ver geleveled in Monster Kill dat hij door de ontwerper van de game himself, de Gamegoeroe, uitgenodigd wordt om op zijn privé-eiland deel te nemen aan Monster Kill XL. Suske enthousiast natuurlijk, niet wetend wat XL nu eigenlijk inhoudt… Blijkt het een reallife game te zijn waarin Suske een grote Suske Robot moet besturen en de door de gamegoeroe ontvoerde Wiske moet beschermen tegen de dinosaurus-robots die op hun beurt door de gamegoeroe zelf bestuurt worden¦ Dit allemaal op de voet gevolgd door mensen vanover de hele wereld die dit spektakel kunnen live volge? via internet¦ En er voor betalen.
[/Niet lezen indien je niets over het verhaal wil weten]

Scenario doet wat denken aan de Schwarzenegger film The Running Man [live tv-show aspect]. Visueel zien de platen van dit album er leuk en kleurrijk uit: de robots, de lava, de flora…

Ingewikkeld wordt het nooit. Problemen worden gemakkelijk opgelost. Typisch voorbeeld hiervan: Professor Barabas heeft de RVD geupdate naar RVD2, maar wanneer de motor van deze RVD uitgeschakeld wordt, blijkt de RVD ook een aantal zonnepanelen ingebakken te hebben waardoor de RVD2 niet uit de lucht maar, zij het op lagere snelheid, op zonne-energie verder kan vliegen. Veel ?gemakkelijk? in dit verhaal. Wel vermakelijk. 6.5.

Datumvrijdag 14 mei 2010 17:33

Reactie no. 1
NaamAndrew
Leeftijd18
Cijfer6
RecensieIk had meer van dit verhaal verwacht. Maar het verhaal is zeker niet slecht.
Datumdonderdag 13 mei 2010 14:50