Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het bizarre blok


Het bizarre blok Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Het bizarre blok verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,82

Reactie no. 29
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer6
RecensieTja....een ik-weet-niet-wat-ik-hiervan-moet-vinden album. Leuke elementen zoals de verwijzingen naar oude albums ( die nu wel goed werken,(hoewel onze vrienden knap laat de hints snapten...Teut was zooo duidelijk), worden doorspekt met de beruchte onnozele humor van ons inmiddels bekenden duo. ( een ram die RAM geheugen uitbeeldt...briljant! Maar niet heus.). Verder is het begin ronduit vervelend met het idiote huis van Lambik. In de race op jacht naar de duivel pakt het wel weer. De duivel in de vorm van een roze hond vind ik een goede vondst, hoewel de tong irritant werkt. Over de huidige tekenstijl is reeds genoeg gemeld.
Kortom typisch een ik-weet-niet-wat-ik-hiervan-moet-vinden album.
Datumzondag 23 februari 2020 15:39

Reactie no. 28
NaamHenmii
Leeftijd31
Cijfer6
RecensieViel mij helaas nogal tegen. Het is allemaal een beetje samengeraapt, de dingen die in het album gebeuren. Al de verwijzingen naar oude albums zijn leuk, maar het zit ook vol heel flauwe grappen. En waarom zoveel verwijzingen naar de politiek/stemmen? Was het some Belgische verkiezingen ten tijde van het album?
Datumdinsdag 04 augustus 2015 05:30

Reactie no. 27
NaamJohan Mattheeuws
Leeftijd49
Cijfer10
RecensieIk vond het een heel goed album.
Ik vond ook dat die architect veel lijkt op Philippe Geubels.
Ook leuk waren die verwijzingen naar HET ZINGENDE NIJLPAARD.
Een verhaal waarin Jerom nog niet meespeelde.
Daarom wist hij natuurlijk ook niet dat dat nijlpaard op dat portret Lambik was.
Datumvrijdag 05 juni 2015 12:58

Reactie no. 26
NaamKrimson
Leeftijd13
Cijfer6
RecensieHet Bizarre Blok is echt een boek waar ik niet precies weet wat ik erover zou moeten vertellen.
Op zich zijn sommige dingen in het verhaal zoals het uiterst vreemde, maar kunstzinnige huis van Lambik en dat de veerman van de hel Charon Suske en Wiske meevoert naar het middelpunt van de hel ( in het boek de uiterst diepe kelder van Lambik ) wel geestig verzonnen, maar toch erger ik me behoorlijk aan dat Lambik zich voor de zoveelste keer laat verkopen wat we bijvoorbeeld al hebben gezien bij het boek De Poenschepper en de Roze Poedel waarvan ik nog steeds niet weet waarom de boodschapper van de Duivel ( die ik behoorlijk op een rare versie van Krimson vond lijken ) een poedel is????
Iets beter dan Krimsonia, maar veel minder goed dan Suske de Rat.
Datumdonderdag 14 november 2013 19:20

Reactie no. 25
Naamtobias
Leeftijd30
Cijfer4
RecensieWat kan ik zeggen...
Vaag verhaal, hele vage tekeningen en een nog vager einde.
Blijkbaar moest er een deadline gehaald worden en is het eerste idee dat maar gepakt en slecht uitgewerkt.
Een belediging voor de S&W-reeks
Datumzondag 5 mei 2013 13:52

Reactie no. 24
NaamKees
Leeftijd47
Cijfer8
RecensieGeweldig huis! Ik wil ook nog even kwijt dat de "poedel" volgens mij een "wolf in schaapskleren" is. Kijk eens goed---wie is het met mij eens?
Datumdinsdag 13 november 2012 04:59

Reactie no. 23
Naambouke
Leeftijd14
Cijfer8
Recensiedit album is wel leuk met al die herrineringen maar kom op kunnen ze niet iets beters verzinnen dan ideeen overal vandaan te plukken?
lees om middernacht gaat het spoken
dan snap je wat ik bedoel
Datumdonderdag 20 september 2012 17:10

Reactie no. 22
Naamjurian
Leeftijd12
Cijfer9
Recensiehet is een super album omdat ze avonturen van lambik laten zien het zijn ook mooie tekeningen
Datummaandag 17 september 2012 15:21

Reactie no. 21
NaamRemon
Leeftijd35
Cijfer5
RecensieTja... Vind het (weer) een iets tegenvallend album, wat de laatste tijd vaker gebeurd... Snap inderdaad niet van Wiske haar haardracht, dat zou toch hetzelfde moeten blijven. En de zwarte Suske is al zooo verouderd. met die 'make-over' was het zoveel beter...
Datumdonderdag 9 augustus 2012 10:06

Reactie no. 20
Naamedwin
Leeftijd48
Cijfer9
RecensieEen goed album mooi gemaakt.
Datumvrijdag 20 juli 2012 14:48

Reactie no. 19
NaamDanny Storm
Leeftijd17
Cijfer5
RecensieEen tijdje geleden las ik een artikel op nu.nl, over dat de Vlaamse kinderen Suske en Wiske duf vonden. Eerlijk gezegd snap ik dat ook wel. Ik vond dit album een echte tegenvaller, hoewel ik het vorige album 'Krimsonia' ook knap waardeloos vond.
De huidige studio probeert het goed. Maar als ik de verhalen van Marc Verheagen lees mis ik toch iets in de huidige albums. Ik vind de tekeningen waardeloos. De achtergronden zijn kaal, en de figuren staan er houterig bij. Wat me ook in de laatste albums opvalt is dat Wiske telkens haar 'blauwe reeks' kapsel draagt. En waarom moet Suske weer zijn oude kloffie aan. Ik vond die bruine broek veel stoerder. Nu hij die kragen weer in zijn rode shirt zit is het weer een jochie.
Ook valt het me op dat het lettertype een slag groter is. Sorry, ik weet dat de studio zich op kinderen als doelgroep richt, maar een slag kleiner mag ook wel. Kinderen lezen het wel. Bovendien blijft er door zo'n groot lettertype weinig ruimte over en blijft de tekst van de figuren en de uitleg in de vakjes maar matig. Soms mis ik echt Marc Verheagen.
Toch is het wel leuk gevonden met herinneringen aan Lambik. De charmante koffiepot blijft toch één van mijn favoriete albums.
Ik wou een vier geven, maar geef toch maar een vijf.
Studio Vandersteen, doe er alsjeblieft wat mee.
Datumzondag 8 juli 2012 15:48

Reactie no. 18
Naampeter
Leeftijd33
Cijfer3
RecensieIk begrijp dat overwegend positieve reacties eerlijk gezegd niet zo. Het verhaal is halfbakken uitgewerkt, kort door de bocht en weinig diepgaand. Daarnaast heb ik steeds meer het idee dat ik naar een Studio100-creatie zit te kijken (de duivelpoedel) dan naar een Suske en Wiske.
En ik word niet goed van die flauwe kinderlijke humor in de albums. Waar is de verfijnde humor gebleven?!
Datumwoensdag 27 juni 2012 15:50

Reactie no. 17
NaamWouter
Leeftijd17
Cijfer8
RecensieGoed album. Vooral de tekeningen zijn echt geweldig! Hoewel ik de vorige albums ook leuk vond, is deze goed. Het verhaal is misschien niet helemaal mijn ding, met de duivel enzo. Maar het is goed uitgewerkt.
Iedereen heeft zo zijn eigen dingen te doen.

De tekeningen zijn goed. Jammer van de schoenen van Sidonia.
Vooral de goede en slechte ik van Lambik zijn geweldig. En beetje in de oude stijl van Willy Vandersteen getekend. Geen super rond hoofd.

een dikke 8! Kijk uit naar De suikerslaven!

Datumzondag 3 juni 2012 16:52

Reactie no. 16
NaamLK
Leeftijd11
Cijfer7
RecensieIk vind dit nou eens weer een leuk boek van Suske en Wiske!
Datumzondag 27 mei 2012 09:49

Reactie no. 15
NaamVincent
Leeftijd16
Cijfer8
RecensieNa het tegenvallende 315 en 316 is dit weer een stuk beter. De tekeningen zijn mooier en de verhaallijn is een stuk spannender.
Alleen lijkt het hier en daar wat leeg. al met al geef ik er toch een 8 voor!!
Datumzaterdag 19 mei 2012 19:24

Reactie no. 14
NaamSebas
Leeftijd30
Cijfer8
RecensieLeuk verhaal dit. Had er niets van verwacht en het is me zeker mee gevallen. Oude stukjes van de sripmreekskomen weer aan bod. Verhaal blijft boeien tot het eind! Ga zo door. Toch knap om na zoveel delen toch elke keer weer een leuk verhaal in de winkelschappen te krijgen.
Datumwoensdag 16 mei 2012 23:06

Reactie no. 13
NaamMark
Leeftijd33
Cijfer4
RecensieLaat ik met het begin beginnen: de start van het album mag er zijn! Er wordt de tijd genomen voor een inleiding en, hoewel niet origineel, dat gebeurd best aardig. Zelf vond ik de hel-poedel wel een leuke vondst (anderen blijkbaar minder). Daarna storten we ons echter weer in een achtbaan van wendingen en half-uitgewerkte mogelijkheden. Ik dacht ergens halverwege: je zal minderjarig zijn en de reeks niet uitputtend kennen, dan is er ook niets aan! Het blijft, zoals de laatste tijd wel vaker, in mogelijkheden hangen en komt niet echt van de grond. Ik mis echt de diepgang...
Datumwoensdag 16 mei 2012 12:06

Reactie no. 12
NaamNico
Leeftijd22
Cijfer6
RecensieHet Bizarre Blok is een verhaal met een aardig scenario dat meteen om zeep wordt geholpen door het weinige aantal pagina's en het daardoor veel te hoge tempo. Ofwel: het is maar magertjes.
De vele verwijzingen naar verhalen en elementen van Lambik zijn namelijk een erg leuke vondst. Maar om nu alleen de Trompet uit Het Zingende Nijlpaard een fatsoenlijke rol te spelen is erg zonde. Denk aan alle memorabele karakters en dingen/dieren die een rol voor Lambik hebben gespeeld, bijvoorbeeld een Bikbellum uit de Dolle Musketiers. Er had veel meer ingezeten.
De 'Hellehond', excuus, 'Hellepoedel' is een waar gedrocht. De functie van het beest is uiterst begrijpbaar, maar dit lijkt toch weer erg op een studio100-creatie. Maak er dan een subtiele duivel van zoals Jack Potfees. Een 6 voor het scenario

De tekeningen in dit verhaal zijn beter dan in Krimsonia al zijn de raar gevormde gebouwen die we hier zien en ook in het Machtige Monument niet mijn ding. Daarnaast zijn er veel kleine foutjes te ontdekken. Zo veranderd Wiske's haar ineens in haar blauwe-reeks haar. Een erg positief punt is de speling met de kaders. Dat geeft veel meer standpuntmogelijkheden voor platen en daarmee veel meer dimensies aan de ruimtelijkheid van het verhaal. Een 6

De inkleuring is in orde. Al is de weergave van de hel niet helemaal geslaagd naar mijn mening. Een 7

Totaal:6.3 is afgerond een 6. Kan beter!

Datummaandag 14 mei 2012 12:00

Reactie no. 11
NaamJohan D.
Leeftijd45
Cijfer8
RecensieEindelijk heeft het nieuwe team er eentje afgeleverd dat de moeite waard is om meer dan één keer te lezen! De details in de tekeningen zijn beter dan de vorige albums en met mooiere kleuren. Heel wat verwijzingen naar vroegere albums zodat het ook voor de oudere lezer leuk is.

Als ik dan toch één minpuntje moet aanhalen is dat het op het einde nogal snel gedaan is maar aan de andere kant wil dat ook zeggen dat wat er voor kwam smaakte naar meer.

Goed album!!!

Datummaandag 14 mei 2012 09:57

Reactie no. 10
NaamAien
Leeftijd26
Cijfer4
RecensieIk weet niet zo goed hoe ik dit verhaal moet beoordelen. Hoewel ik zelf alle referenties naar vorige albums wel grappig vond, vond mijn vriend dit album helemaal niks omdat hij de referenties niet snapte en zonder deze blijft er gewoon heel weinig over van dit album.

De duivel-als-poedel vond ik gewoon heel erg flauw en de architect was ook niet echt leuk of origineel gevonden. De personages vond ik verder erg plat en stereotype, wat het verhaal wel erg saai maakte.

De tekeningen vond ik weer een stuk slechter als in de afgelopen 5 albums. Ik snap ook niet waarom Wiske toch telkens het blauwe-reeks-kapsel heeft. Dit past totaal niet in de huidige stijl en erg goedkoop, alsof de studio zo denkt de kwaliteit van de blauwe reeks te kunnen evenaren. Daar is meer voor nodig dan een kapsel!

Jammer dus, na een aantal goede albums als Het Lijdende Leiden vind ik dit toch wel weer een misser.

Datumzondag 13 mei 2012 11:12

Reactie no. 9
NaamJimmy Nisen
Leeftijd39
Cijfer8
RecensieBest leuk maar veel te snel tempo (ik word oud denk ik :-))
Tof dat er veel verwijzingen in komen van vroegere albums maar jammer genoeg te weing uitgewerkt.
De goede kant uit
Datumzaterdag 12 mei 2012 22:11

Reactie no. 8
NaamPaul Gutter
Leeftijd33
Cijfer6
RecensieTja, sorry dat ik het enthousiasme toch wat moet temperen. Het zal wel aan mij liggen, maar sinds de lengte van de albums is ingekort tot 47 pagina's, komen de verhalen op mij nogal gejaagd over. Tegen de tijd dat het eindelijk lekker op gang is, zitten we alweer naar de knipoog van Wiske te kijken. Ook in dit album is dat weer het geval. Er zitten aardige vondsten in, maar je vliegt er werkelijk doorheen. Met als gevolg dat de ontknoping afgeraffeld wordt. Eerst gaan alle personages met een lift naar de hel, maar op het einde komen ze allemaal uit de grond gekropen? Sidonia wordt er in geluisd, maar 'de deal is niet geldig' en dus wordt ze ook vrij gelaten. Kom op zeg! De lezer mag écht wel iets serieuzer genomen worden...

Dit alles maakt de overigens leuke verwijzingen naar klassieke albums als 'De Charmante Koffiepot', 'De Gouden Cirkel', 'Het Zingende Nijlpaard', 'De Windmakers' en 'De Poenschepper' - toen nog wel de tijd genomen werd om een verhaal en de spanning zorgvuldig op te bouwen - eigenlijk wel wat pijnlijk. Hopelijk grijpen de studio en de uitgeverij de honderdste verjaardag van geestelijk vader Willy Vandersteen in 2013 aan om weer eens uit te pakken met een album van 80 pagina's á la 'De Raap van Rubens' en 'De Zeven Schaken'. Maar met 58 pagina's zou ik ook al heel content zijn.

Tot slot nog even muggenziften: 'De Tamme Tumi' was nummer 199 uit de rode reeks, dus het huis van Sidona, Wiske en Suske ging (als je 'Het Bizarre Blok' niet meerekent') zelfs al 117 albums mee.

Datumzaterdag 12 mei 2012 21:43

Reactie no. 7
NaamKaj Peters
Leeftijd26
Cijfer7
RecensieNa tegenvallende albums als ''De Bananenzangers'' en ''Krimsonia'' komen ze eindelijk weer met een onderhoudend album. ''Het Bizarre Blok'' vertelt een lekker duister verhaal met occulte zaken en zwarte magie. Het is ook een enorme ode aan de figuur van Lambik en de vele facetten van zijn karakter. Wel jammer dat ze teveel voor de makkelijke humor kiezen en niet voor het opbouwen van de sfeer. Hier had meer in gezeten als ze een fractie serieuzer met het verhaal om waren gesprongen.
Datumzaterdag 12 mei 2012 16:16

Reactie no. 6
Naamsarah
Leeftijd33
Cijfer2
RecensieDoor de jaren heen zien we wel vaker dat de bijbel een ideeen of een onderdeel kan geven voor een nieuw verhaal maar dit zou ik dus niet door mijn kinderen laten lezen. Er zijn gewoonweg grenzen. Ok er wordt niet in gevloekt, gehemeld dat zijn zeker pluspunten maar maak er een kwaadaardige man van en geen duivel met hulpjes. Wij weten niet hoe de duivel is en eruit ziet dus waarom al die speculaties en invullingen (t zelfde geld voor Jezus / God) Vond het verhaal wel veel lijken op de poenschepper. ( die vonden we wel leuk!) We hebben de complete collectie suske en wiskes en we hopen dat de volgende boeken weer fantastische verhalen zijn zodat mijn kinderen er ook weer volop van kunnen genieten!
Datumzaterdag 12 mei 2012 13:36

Reactie no. 5
NaamNatan Coppens
Leeftijd13
Cijfer8
Recensiedit verhaal vind ik zeer goed! het is inderdaad heel bizzar maar wat er leuk is, is dat het hele huis van lambik naar lambik wijst. ik hoop dat de makers van suske en wiske nog zo van die goeie stripalbums gaan maken
Datumzaterdag 12 mei 2012 11:57

Reactie no. 4
NaamAlbert
Leeftijd31
Cijfer8
RecensieNa de laatste 2 albums had ik eerlijk gezegd een hard hoofd in met dit verhaal. Ik werd uiteindelijk verrast door de tekeningen en het verhaal. Praktisch iedereen doet mee en de verwijzingen naar eerdere verhalen zijn wat mij betreft een aanwinst op de wat oudere lezers onder ons. Het zou helemaal perfect zijn geweest als de slang uit dit verhaal de slang uit de 'Tamme Tumi' zou zijn geweest. Wat ik wel riskant vond is dat we het huis uit dit laatst genoemde album nu kwijt zijn ( het deed alweer 116 albums mee) en een totaal ander huis hebben voor onze vrienden. Maar aangezien de reeks toch al aan een reorganisatie bezig was, zie ik het maar als iets vernieuwends. Al met al voor deze tekenaars een 8 waard!
Datumzaterdag 12 mei 2012 10:55

Reactie no. 3
NaamNard van Dijk
Leeftijd13
Cijfer8
RecensieGoed album. Vooral leuk dat er in het 'bizarre blok' veel dingen verwijzen naar lambik.
Ook goede personages!
Ik vind dit album dus wel een 8 waard.
Datumzaterdag 12 mei 2012 08:24

Reactie no. 2
Naamjan
Leeftijd18
Cijfer10
Recensieeen goed boek tis heel spannend je blijft doorlezen
Datumwoensdag 9 mei 2012 19:09

Reactie no. 1
NaamAgnes Gijsen
Leeftijd34
Cijfer9
RecensieNet de nieuwste Suske en Wiske gekocht op het station. Het is weer een geweldig, maar ook een heel bizar verhaal, iemand die z'n ziel wil verkopen voor een huis van formaat. Zoiets gebeurt ook in "De KIinkende Klokken". In dit avontuur wil een klokkenmaker uit China z'n ziel in z'n voltooide klok leggen om deze te laten tikken, maar een andere Chinees is hem dan voor met alle gevolgen van dien. Zoiets gebeurt ook in dit verhaal. Hier moet er dan een magisch contract voor getekend worden, vergelijkbaar met de film Shrek Forever After, waarin Shrek een magisch contract tekent met Repelsteeltje en hiermee een dag van z'n jeugd inruilt voor een dag als Oger met alle vervelende gevolgen van dien. Een dergelijk contract wordt dus ook getekend in dit avontuur en wel door Lambik, waarmee dit avontuur begint en hij z'n ziel inruilt voor een gebouw met daarin allerlei verwijzingen naar z'n leven. Het is een spannend verhaal, maar omdat Sidonia haar ziel wil opofferen komt Lambik weer vrij en ook zij komt dan uiteindeindelijk vrij omdat de deal mislukt.
Kortom, ik heb genoten van dit geweldige avontuur.
Datumwoensdag 9 mei 2012 13:55