Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het bizarre blok


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 317 (1e druk: 9 mei 2012)

Het bizarre blok Een onsuccesvol architect die graag beroemd wil worden wordt benaderd door de duivel. Deze stelt voor om hem een ontwerp te geven dat hem wereldwijd aanzien zal verschaffen. Maar de architect vraagt bedenktijd en neemt het contract mee naar huis. Op dat moment ontmoet hij Lambik in een café en besluit het contract door hem te laten ondertekenen. De volgende dag blijkt Lambik spoorloos verdwenen. Bovendien blijkt hij een bouwovertreding gedaan te hebben. Net buiten de stad blijkt Lambik een zeer bizarre woning te hebben opgetrokken.
Als blijkt dat alle sporen in de zoektocht naar Lambik wijzen naar het bizarre blok besluiten onze vrienden het gebouw te doorzoeken. Eenmaal binnen gebeuren er bijzonder vreemde dingen. Ze komen terecht in een bizarre wereld vol puzzels en verwijzingen naar voorbije avonturen. Lambik blijkt in handen te zijn van een donkere macht, die hem niet zonder slag of stoot wil laten gaan.

Gastrol van Jeroen van Rooij (Klik voor een grotere afbeelding) De winnaar van de veiling die Serious Request eind 2010 hield, Jeroen Van Rooij uit Amsterdam, vervult een gastrol in dit verhaal. Studio Vandersteen transformeerde deze winnaar om tot een perfect stripfiguur dat schittert in album 317 van de Suske en Wiske-reeks.
Reeds op de tweede bladzijde van dit avontuur is Jeroen Van Rooij te zien op een bankje in het stadspark pratend met een roze poedel. Maar, zoals steeds in de verhalen van Suske en Wiske, niets is wat het lijkt.

De Belgische winnaar van de gelijktijdig gehouden veiling van Music for Life, Johan Cox, zal in album 318 zijn opwachting maken.
Aanvankelijk stonden deze gastoptredens gepland voor albums 316 en 317.


Scene uit 'Het bizarre blok' Schets voor de cover van 'Het bizarre blok' Aankondiging

Bestel dit album bij Stripfan.nl