Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De vliegende rivier


De vliegende rivier Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De vliegende rivier verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,15

Reactie no. 20
NaamLeendert
Leeftijd46
Cijfer7
RecensieLeuk verhaal maar wel veel achtervolgingen, maar wel een leuk verhaal, het is wel heel mooi getekend en ingekleurd. Wel negatief dat er een vloekwoord is ("verdomd", dat kost een punt want ik vind dat dit niet hoort bij een kinderstrip. Ik mis de miljaar en de *#%&... wanneer men boos is.
Datumwoensdag 14 april 2021 22:16

Reactie no. 19
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer7
RecensieEen aardig verhaal waarvan ik de indruk heb dat ik in film vorm eerder heb gezien. Het is een simpel verteld achetrvolg8ngsverhaal. De grove tekeningen blijven, echter de flauwiteiten zijn minder aanwezig.
Een ruime voldoende is gepast
Datumzondag 23 februari 2020 20:45

Reactie no. 18
NaamHenmii
Leeftijd33
Cijfer6
RecensieNiet slecht, maar ook zeker niet bijzonder. Ook draagt Sidonia een hele rare bril.
Datumzondag 09 juli 2017 12:43

Reactie no. 17
NaamBart
Leeftijd23
Cijfer4
RecensieErg oppervlakkig verhaal, met veel actie maar weinig spanning. Te voorspelbaar en slap. Ik zat op geen enkel moment echt in het verhaal.
Datumdonderdag 22 augustus 2013 09:05

Reactie no. 16
NaamZappa
Leeftijd48
Cijfer8
RecensieLekker vlot verhaal met leuke frisse tekeningen. De karakters worden goed in beeld gebracht, wat tevens ook geldt voor de decors.
Lambik met zijn waanbeelden is erg leuk om te zien. Ook de onderlinge vriendschapsbanden worden goed neergezet.
Lambik heeft even mogen 'vliegen'.
Ik hoop dat Sidonia haar brilletje gauw weggooit.
Datumzaterdag 10 augustus 2013 13:36

Reactie no. 15
NaamDe yeti
Leeftijd15
Cijfer9
RecensiePersoonlijk ben ik een groot fan van de S&W avonturen in Zuid-Amerika. Vandaar ook dat ik erg lang heb uitgekeken naar dit album en ondanks mijn hoge verwachtingen viel het absoluut niet tegen.

De tekeningen van de personages zijn soms wat minder, maar over het algemeen is er erg goed getekend, met name op de grotere afbeeldingen.

Het verhaal op zich is ook erg goed, al had er wel iets minder vechten in gemogen. De god van de rivier is echter heel goed bedacht en ook de karakters van de personages zijn heel goed uitgebeeld (bijvoorbeeld de gewelddadige Joe of de jaloerse Wiske). Ook wel eens leuk om de zien dat de slechteriken heel anders denken, wat in de meeste gevallen anders is (bijvoorbeeld bij Snoeffel en Gaffel).

De eerste versie van de voorkant zag er naar mijn mening geweldig uit, maar helaas klopte die niet met het verhaal. De tweede versie past naar mijn mening net als de voorkanten van o.a. "De kwakende queen" en " De tirannieke tor" niet echt bij S&W. De aankondiging was wel weer erg mooi.

Al met al heeft dit verhaal, ondanks de vervangen voorkant volgens mij nog steeds wel een 9 verdiend.

Datumwoensdag 24 juli 2013 14:32

Reactie no. 14
NaamRick
Leeftijd43
Cijfer7
RecensieLekker vlot verhaal.
Geen hoogtepunt maar ook geen dieptepunt.
Zoals meerdere malen gezegd, Wiske heerlijk eigenwijs, lambik zeer leuk met zn waanbeelden en inderdaad de bril van Sidonia had niet gehoeven.
Het team is goed bezig, kijk al weer uit naar t nieuwe album...
Datumdinsdag 16 juli 2013 19:01

Reactie no. 13
NaamChris
Leeftijd35
Cijfer6
RecensieHet verhaal is wel redelijk. De tekeningen zijn op zich goed, maar wat mij opvalt is dat de tekenstijl steeds meer afwijkt van de "echte" Suske en Wiske". Dat zit hem vooral in de gezichten van de hoofdpersonen. Vooral het gezicht van Wiske lijkt eigenlijk helemaal niet meer op het gezicht van Wiske. Het is allemaal zo vlak en hoekig....
Datummaandag 15 juli 2013 10:09

Reactie no. 12
NaamBofor!
Leeftijd30
Cijfer8
RecensieVan de nieuwe albums heb ik geen hoge verwachtingen meer. Tijdens het lezen van dit album werd ik aangenaam verrast.
-Het lijkt wel alsof er meer aandacht aan de tekeningen is besteedt. Met name de decors/achtergronden zijn tav. voorgaande albums meer uitgewerkt. Er zijn mooie natuurplaatjes getekend en de inkleuring is lekker fris.
-de vierkante bril van Tante Sidonia is wel raar en ik vind dat er nog steeds teveel lijntjes gebruikt worden bij gelaatsuitdrukkingen.
-ook vroeg ik me af: "Of de persoon helemaal links op het 1e plaatje Jerom voor moest stellen.
-het is ook fijn dat er niet zo vaak gevarieerd wordt in het formaat van de stroken. Dit komt de overzichtelijk absoluut ten goede.
-ook bepaalde traditionele grappen zijn er weer zoals: de jaloerse Wiske, Lambik die weer eens schrikt (van een hallucinatie) van Sidonia ed.
-Het verhaal kent ook verassende wendingen zoals de vis die ineens helpt(strook 141), Strook 46 waarin de oude man een stekende beweging maakt en Suyal die zich ineens bekeert.

Naast de vierkante bril van Sidonia nog een aantal kanttekeningen:
-Het is wel ongeloofwaardig dat Suske iemand met een pistool zo makkelijk overmeestert (strook 143-144)
-Een begin waarin Suske jarig is en een soortgelijk cadeau krijgt hebben we ook al eens gezien in 'De razende race'
-Ook deed het album me enigszins denken aan de 'Tamme Tumi' waarin sprake was van drie gouden beelden ipv. één en waar vervolgens een gevaar uitkwam. Dit was overigens niet hinderlijk.

Gezien het feit dat het verhaal wel vermakelijk is, er duidelijk aandacht is besteedt aan de tekeningen en er elementen van 'traditionelere albums' inzitten toch maar een 8. De bril van Sidonia is hinderlijk net zoals sommige gelaatsuitdrukkingen. Hopende dat Studio Van der Steen dit kan vasthouden en wellicht nog kan verbeteren.

Datumvrijdag 05 juli 2013 16:09

Reactie no. 11
NaamMark
Leeftijd34
Cijfer5
RecensieIk vind de cijfers nogal aan de hoge kant. Wel bezien is het een dun verhaaltje met veel actie. Ik ben het met andere fans eens dat vooral het evenwicht daarin ontbreekt. Er loopt eigenlijk maar 1 subplotje doorheen en dat is die van Lambik en de medicijnman. Beetje mager is dat wel; daar was duidelijk meer van te maken (ik snap dat het thema 'een reis over een rivier' wel de mogelijkheden wat beperkt). Het is middelmaat en we zien het de laatste tijd wel eens beter van de mannen van Studio Vandersteen.
Datummaandag 01 juli 2013 14:22

Reactie no. 10
NaamEdwin
Leeftijd31
Cijfer8
RecensieWederom een degelijk verhaal van deze schrijvers. Het doet inderdaad denken aan de stijl van Paul Geerts en ik denk dat dat een goede zaak is. Het verhaal leest vlot weg, al is het inderdaad niet nodig om elke bladzijde zoveel actie te hebben. Dit verhaal was dan waarschijnlijk ook beter tot zijn recht gekomen als het, zoals vroegere albums, 56 bladzijden zou hebben. Ik zou dit album een 7,5 geven, maar gezien de stijgende lijn van de laatste albums rond ik dit af op een 8.
Datumzaterdag 29 juni 2013 15:53

Reactie no. 9
Naamtobias
Leeftijd30
Cijfer9
RecensieEen schitterend album. Erg mooie tekeningen,vooral die van de water-adelaar. Wat moet het een werk zijn geweest om al die waterlijntjes te tekenen.
Ook het verhaal loopt goed, al is het soms wat druk en chaotisch.

Kleine minpuntjes:
Die bril van Sidonia kan echt niet
Er zit weinig tot geen humor in het album, de focus ligt puur op het verhaal en de tekeningen.

Bij elkaar wegen de minpunten echter niet op tegen de pluspunten, vandaar een 9

Datumzaterdag 29 juni 2013 10:40

Reactie no. 8
NaamRemon
Leeftijd36
Cijfer5
RecensieVeel geweld, vrouwen slaan, Wiske haar tot ergerlijk irriterend gedrag, schieten, en ook nog eens een verhaal wat zich het gehele boek door afspeelt op slechts 1 plek: de Rivier.
Nee, dat heb ik zo uitgelezen, en dit is typisch zo'n verhaal dat ik zeker geen tweede keer hoef te lezen.
Lambik zijn bijdrage was heel erg weinig tot bijna niets.
Alvorens hij met enigszins grappen zou kunnen komen wordt hij neergeschoten... Niet leuk.
Ook de 'Libel - actie' is wat over the top.
Dan inderdaad die bril van Sidonia staat echt niet. Normaal heeft haar ronde bril niet eens pootjes.
Jammer maar met dit verhaal scoort het bij mij niet hoger als een 5.
En dat is nog voor het beste wat betreft de tekeningen.
Datumzaterdag 29 juni 2013 06:54

Reactie no. 7
NaamSebas
Leeftijd30
Cijfer8
RecensieLeuk en spannend album met mooie tekeningen.
Het verhaal blijft tot het einde boeien.
Alleen idd die bril van sidonia, ..?? waarom ?? Laat de personages gewoon zoals ze zijn. Dat men met tijd mee gaat ok, maar dit is niet nodig lijkt mij.
Ga zo door zou ik zeggen, en op naar nr. 323.
Datumdinsdag 25 juni 2013 16:43

Reactie no. 6
NaamKaj
Leeftijd28
Cijfer7
RecensieEen album in de sfeer van Paul Geerts: avontuurlijk, exotisch en met een snufje magie. Ook een plus dat er zoveel gedetailleerde sfeerplaten in zitten. Wat ik nog steeds mis is een rustige opbouw. Er hoeft niet elke bladzijde iemand aangevallen te worden door een beest of uit een boot te springen.
Datummaandag 24 juni 2013 23:00

Reactie no. 5
NaamPapakai
Leeftijd37
Cijfer8
RecensieEen avontuur vol actie dat vlot weg leest. Ik vond het jaloerse van Wiske geen leuk element. Gelukkig schiet het verhaal halverwege in een hogere versnelling en dendert vervolgens naar het einde. Verder een goede titel en een goede cover.
Datummaandag 24 juni 2013 19:16

Reactie no. 4
NaamAlbert
Leeftijd33
Cijfer6
RecensieWederom een leuk idee, hier en daar mooie tekeningen (hoewel de voorkant helaas niet tot zijn recht komt) maar het verhaal vind ik wat losjes en voorspelbaar. Het schat zoeken heeft meer plaats gemaakt voor het schietende geweld wat het verhaal naar beneden brengt. Toch een voldoende mbt de tekeningen.
Datumzondag 23 juni 2013 14:51

Reactie no. 3
NaamDanielle
Leeftijd9
Cijfer9
RecensieIk vond dit een top album je drijft zo heerlijk weg in het verhaal.Wat ik wel jammer vond dat Sidonia een andere bril heeft ik vind het goed dat ze dit voor het goede doel doen
Datumvrijdag 21 juni 2013 20:26

Reactie no. 2
NaamJeroen van Strien
Leeftijd40
Cijfer8
RecensieLeuk album, spannend verhaal. Niet heel origineel, maar leest wel heerlijk weg. De nieuwe bril van Sidonia staat haar niet echt, ik hoop dat ze hem nog mag ruilen...

Wiske heeft een strikje bovenop haar helm, wat wel wat vreemd is maar wel goed voor de herkenbaarheid. Haar eeuwige jaloezie is erg grappig en aandoenlijk. De tekeningen zijn erg goed.

Datumdonderdag 20 juni 2013 10:20

Reactie no. 1
NaamJeroen van Strien
Leeftijd40
Cijfer8
RecensieLeuk album, spannend verhaal. Niet heel origineel, maar leest wel heerlijk weg. De nieuwe bril van Sidonia staat haar niet echt, ik hoop dat ze hem nog mag ruilen...

Wiske heeft een strikje bovenop haar helm, wat wel wat vreemd is maar wel goed voor de herkenbaarheid. Haar eeuwige jaloezie is erg grappig en aandoenlijk. De tekeningen zijn erg goed.

Datumdonderdag 20 juni 2013 10:20