Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De vliegende rivier


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 322 (1e druk: 19 juni 2013)

De vliegende rivier Wanneer Suske en Wiske tijdens hun vakantie in Zuid-Amerika een wilde rivier afvaren met een raft ontmoeten ze twee mannen die na een ongeval met hun raft alles zijn kwijtgeraakt. Nadat ze de mannen aan boord hebben genomen blijken de heren echter niet zo onschuldig als ze willen doen uitschijnen. Ze zijn op zoek de God Van De Rivier, een gouden beeld dat zich ergens in een verboden indiaanse rustplaats bevindt. Daarvoor hebben ze de raft van onze vrienden nodig maar ook de indiaanse gids die hen vergezelt. De niets ontziende schurken gijzelen Suske en Wiske en ontdoen zich van Lambik en Jerom. Maar de indianen waken over hun eigendommen en ook de God Van De Rivier blijkt een onverwacht geduchte tegenstander.

Voor elk exemplaar van dit album dat tot en met 19 augustus 2013 wordt verkocht, schenkt de Standaard Uitgeverij 1 euro aan het goede doel. In Nederland komt de schenking ten gunste van KWF Kankerbestrijding, in Vlaanderen wordt het geld geschonken aan Kom op tegen kanker en in Wallonië is gekozen voor Télévie.
Deze actie voor het goede doel maakt deel uit van de campagne Suske en Wiske helpen kinderen.

Bij de aankondiging van het album werd een coverontwerp gebruikt waarop de God van de Rivier te zien was. In de raft zijn hier Suske en Wiske samen met Lambik en Jerom te zien. Omdat deze scene niet klopt met de inhoud van het album werd de cover hertekend.
Een week voor het verschijnen van het album werd de definitieve cover bekend gemaakt. De afbeelding die toen werd verspreid bevatte echter nog niet de opdruk met vermelding van de donatie aan het goede doel.
Hieronder zijn de twee eerder bekend gemaakte covers te zien.


Aankondiging De vliegende rivier - voorlopige cover De vliegende rivier - cover zonder opdruk


Bestel dit album bij Stripfan.nl