Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De royale ruiter


De royale ruiter Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De royale ruiter verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,83

Reactie no. 18
NaamInti
Leeftijd43
Cijfer8
RecensiePrima verhaal dat hier en daar toch nogal heftig is en waarvan de plot sterk doet denken aan DE SPEELGOEDZAAIER
In de "Zaaier" moest Lambik een zieke koning (die in werkelijkheid gevangen zat) vervangen. In de "Ruiter" Suske een weggelopen prins
In de "Zaaier" verschilde de koning van Lambik door een grote snor en bakkebaarden. In de "Ruiter" heeft de prins langer haar dan Suske
In de "Zaaier" deed een levende schaduw mee die de slechterik lijkt, maar later juist aan de goede kant staat. In de "Ruiter" doet Tetrina heel verdacht, maar blijkt ze uiteindelijk in contact te staan met een "koekoek" die geïnfiltreerd is bij de Adelaars
Wiske heeft het hele verhaal haar kapsel uit de Blauwe Reeks
In de keuken van het hotel zijn de twee koks uit DE KOKENDE KEI te vinden
Op strook 46 duikt de robothond WAF op. Echt een blijver is hij niet. Drie jaar later doet hij nog even mee in HET LEDEREN MONSTER
Datumdinsdag 12 april 2022 19:26

Reactie no. 17
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer8
RecensieHet niveau van de verhalen is in deze periode ( 2013) beduidend beter dan voorheen. Het ene album is wat minder dan het andere maar , over het algemeen, is het niveau beter. Dit verhaal is sterk door wederom de combinatie van originialiteit, romantiek en spanning. Hier vooral menselijke intriges en opstand. De plot wordt wel heel snel opgelost en sommigen verwijten het album voorspelbaarheid.Dat is mij niet zo opgevallen. Kennelijk doordat het verhaal beter in elkaar steekt, vallen de mindere zaken minder op. Ook hier is er weer sprake van een uitvinding die het onze vrienden wel erg makkelijk maakt. Voortaan wat minder uitvindingen en vuisten ( in dit album valt dat mee) en graag meer ruimte voor denkwerk.
Datumwoensdag 19 februari 2020 15:28

Reactie no. 16
NaamHenmii
Leeftijd31
Cijfer8
RecensieEen leuk album. Het heeft wel een overbekend uitgangspunt (persoonsverwisseling), en is nogal voorspelbaar. Maar leest toch lekker weg, en is best mooi getekend. Deed me een beetje denken aan dat ene Kuifje verhaal.
Datumdinsdag 11 augustus 2015 05:02

Reactie no. 15
NaamRobin
Leeftijd13
Cijfer5
Recensiemaar een mager album, waarom heet het De Royale Ruiter aangezien het hier om het koningschap gaat. het verhaal op zich valt best mee. alleen er spelen teveel figuren in. zonder twijfel een van de magerste albums uit de rode reeks...
Datumzaterdag 31 januari 2015 22:04

Reactie no. 14
NaamWilly
Leeftijd102
Cijfer8
RecensieHet nieuwe team zit er nu goed in, voor mij is de serie weer heerlijk leesbaar nadat ik er rond 1995 teleurgesteld genoeg van had. Snel en spannend verhaal. We krijgen een nieuwe uitvinding van Barabas, Wiske in een Luftwaffe-uniform, een dubbel verhaal met enerzijds de avonturen van team Lambik en anderzijds team Wiske, en ook nog een nieuw land! Zeker, dit is gedeeltelijk een mengsel van de Blauwe Reeks en een revisie van De Speelgoedzaaier en Rikki en Wiske in Chocowakije, maar dat is toch goed!
Datummaandag 10 maart 2014 23:02

Reactie no. 13
NaamEdwin
Leeftijd32
Cijfer7
RecensieLeuk en vlot geschreven verhaal maar wel erg voorspelbaar (een hoog Disney gehalte). Toch een 7 vanwege de mooie en afwisselende tekeningen. Al met al heeft 2013 4 goede albums afgeleverd. Hopelijk zet deze trend zich in 2014 voort.
Datumzaterdag 01 maart 2014 16:07

Reactie no. 12
NaamMark
Leeftijd45
Cijfer7
RecensieEnigszins voorspelbaar verhaal, maar wel goed uitgewerkt. Mooie tekeningen en leuke humor. Alleen de titel kon ik niet helemaal plaatsen, maar wellicht zie ik iets over het hoofd. Ik begin steeds meer te wennen aan het nieuwe team, hoewel ik de trilogieën van Verhaegen wel mis.
Datummaandag 06 januari 2014 18:27

Reactie no. 11
Naamalbert
Leeftijd33
Cijfer7
RecensieNet iets beter dan het gemiddelde, maar net niet het gehalte om er een goed cijfer voor te geven. Het is te voorspellend wie de dader is. de tekeningen zijn wel goed maar de verhaallijnen zelf zijn de laatste tijd vaak met pistolen en achtervolgingen. Een verhaal in een andere tijd zou dit verhaal beter hebben gedaan. Al met al wel een vermakelijk album voor de kids!
Datumvrijdag 27 december 2013 11:00

Reactie no. 10
NaamAien
Leeftijd28
Cijfer8
RecensieErg leuk en vlot album! De humor was goed en de personages waren leuk. Ik was positief verrast door de tekeningen en ik was blij met de wending aan het einde, ook al was die enigszins voorspelbaar. Grootste minpunt vond ik de grote hoeveelheid geweld en actie, het verhaal liep erg vlot maar had ook wel een rustpunt hier en daar kunnen gebruiken.

Ik ben erg benieuwd wat de studio in 2014 gaat brengen, de albums van 2013 was ik prima tevreden over!

Datumwoensdag 25 december 2013 18:57

Reactie no. 9
NaamKrimson
Leeftijd13
Cijfer7
RecensieOp zich is De Royale Ruiter wel een goed boek, maar natuurlijk ontbreken en naar mijn mening toch een paar dingen aan het verhaal. Het verhaal loopt gewoon veel te snel, je krijgt een groot gevoel dat je De Speelgoedzaaier zit te lezen en je hebt al zo door wie de gemaskerde is. Geen verkeerd boek, maar ik verheug me veel meer op Het Schrikkelspook en De Zwarte Tulp.
Datummaandag 23 december 2013 08:49

Reactie no. 8
NaamDe yeti
Leeftijd15
Cijfer8
RecensieDit jaar was na lange tijd weer vooruitgang te zien en er zijn enkele zeer goede albums uitgebracht. Ook de royale ruiter is zeker niet slecht, maar volgens mij toch een stapje terug in vergelijking met zijn twee voorgangers.

Er zijn wel enkele erg mooie platen te vinden in dit album, maar daarentegen zijn er ook veel slordige tekeningen en idioot uitziende personages te vinden, wat erg jammer is, maar volgens mij wel valt te verklaren doordat er een extreem veelbelovend vervolg op komst is in 2014, waarvoor het team misschien meer tijd heeft uitgetrokken.

Het verhaal is vermakelijk en ook spannend, maar niet erg verrassend. Eigenlijk is het één lange achtervolging, waarbij af en toe van voertuig wordt gewisseld. WAF en de adelaars zijn wel weer een leuke aanvulling op het geheel.

Al met al zeker niet een slecht album, maar toch niet zo goed als eerdere nummers van dit jaar. Gelukkig zijn de eerstvolgende albums veelbelovend.

Datumzondag 22 december 2013 13:10

Reactie no. 7
NaamHolm
Leeftijd21
Cijfer9
RecensieLeuk verhaal om te lezen!!! Zeker net zo goed als Barabas de Balorige!!!
Het enige minpuntje vind ik dat het veel te veel voor de hand ligt dat Budrin de leider van de Adelaars was, dat had ik eigenlijk al vanaf het begin van het album gedacht ook al dacht Wiske dat Tetrina de leider van de Adelaars was maar dat vond ik dan weer te gemakkelijk en het was dan ook niet moeilijk om te bedenken wie dan de leider van de Adelaars zou zijn: De broer van Urban, Budrin.
Jammer maar ondanks dat toch een top album en daarom een 9!
Datumzaterdag 21 december 2013 12:52

Reactie no. 6
NaamKaj
Leeftijd28
Cijfer7
Recensie2013 was al een bijzonder goed jaar voor de fans en met De Royale Ruiter wordt het ook fijn afgesloten. Het is een verzorgd album in de stijl en sfeer van de vroegere klassiekers. Denk dan aan een verhaallijn rond een fictief koninkrijk en gemaskerde schurken die het omver proberen te werpen. Ook in dit album was ik positief verrast door de vele sfeertekeningen en de dynamische plaatjes die de actiemomenten nog levendiger maken. Zowel actie als humor zijn goed gedoseerd en het leest dan ook als een spannend avontuur in plaats van een parodie op de serie. Wel jammer dat het plot iets teveel voor de hand ligt. Voor de oudere lezer zijn er weinig verrassingen. Toch begin ik het gevoel te krijgen dat het huidige team op de goede weg is en dat ze consequent kwaliteitswerk aan het afleveren zijn.
Datumzaterdag 21 december 2013 11:05

Reactie no. 5
NaamRemco
Leeftijd36
Cijfer9
RecensieVolledig met meneer 'bon' de eerste reviewer eens.
Het album steekt goed in elkaar, de haardrachten spellen een belangrijke rol, wat ik ook weer eens erg leuk vind.
Lambik is ditmaal niet flauw met grapjes (daar is het verhaal ook niet naar) en Wiske doet het ook perfect ! (zeker het jaloerse)
Daarbij is Jerom wél weer grappig in het begin met de eerste Princes die danste met Suske. Al vond ik het 'even op een vliegtuig springen' weer iets te.
Maar dat weegt niets af tegen alle goede verhaallijnen.

Wiske haar kapsel is naar mijn weten op deze manier perfect !
De alombekende strik hebben we nu wel een beetje gehad.
Ook prettig dat ze niet meer met haar 'teddybeer' Schanulleke loopt de hele tijd, dat doet denken aan een kinderverhaaltje.

Wat ik wel vind is dat ik denk kinderen niet zo snel doorhebben wat BV. een dekmantel is M.B.T. de adelaars.
Maar zo leren ze dat weer wél :)

Kortom ik heb ervan genoten en hoop dat ze op deze voet verder gaan !

Datumdonderdag 19 december 2013 16:01

Reactie no. 4
Naamtobias
Leeftijd30
Cijfer10
RecensieWauw, wat een album.
Een goed en degelijk verhaal met heel, heel, heel veel actie. Er gebeurd enorm veel, verdeeld over alle personages, met Suske uiteraard in de hoofdrol.
Hoogtepunten:
- De achtervolging in strook 61 tot 80
- De jaloerse Wiske
- Weinig flauwe humor

Enig minpuntje: (SPOILER ALERT)
Het is veel te voor de hand liggend dat Tetrina de verrader is, en Budrin juist veel te voor de hand liggend.

Datumwoensdag 18 december 2013 10:48

Reactie no. 3
Naamflilix
Leeftijd13
Cijfer7
RecensieHet is een leuk verhaal,maar niet bijzonder goed.
En het lijkt veel te veel op 'de speelgoedzaaier', grote delen zijn min of meer overgenomen.
Datumvrijdag 13 december 2013 13:55

Reactie no. 2
NaamRobin
Leeftijd12
Cijfer10
Recensieeen geweldig album. cover is goed, verhaal is goed en de personage is goed. alleen raak ik steeds in de war wie suske is en wie de prins is. maar dat maakt niet uit.
Datumdonderdag 12 december 2013 16:54

Reactie no. 1
NaamTim Ghillemyn
Leeftijd28
Cijfer8
Recensie2013 was een goed Suske en Wiske-jaar. Het Ijzeren Duel, De Vliegende Rivier, Barabas de Balorige en deze Royale Ruiter. Daarbij nog eens twee sterke Amoras-delen.

Ik ben blij dat we dit jaar 4 goed uitgewerkte albums kregen, en geen tussendoortjes voor de grote vakantie (Suikerslaven) of Sinterklaasperiode (Tirannieke Tor) vorig jaar.

Het team heeft dit keer de beste optie van de covers genomen. De eerste (Suske in Amorasstijl op de troon) bevatte een leuke knipoog naar Het Eiland Amoras, maar had niks met het verhaal te zien, en de tweede (ontploffing) vond ik leuk, maar niet bij de stijl van Suske en Wiske passen.

Ik vind het verhaal van de Royale Ruiter zeker te pruimen. Een klassieke whodunnit die goed wordt uitgewerkt (al is de ontknoping misschien iets voor de hand liggend maar bon).
Heel wat elementen komen eerder al voor in sprookjes (Alladin, ...) maar bon, je moet de inspiratie ergens blijven halen.
Ik vind het ook een extra dat de flauwe grappen echt wel tot een minimum beperkt zijn. Een jaloerse Wiske doet het bij mij altijd, en hier wordt dit opnieuw mooi neergezet. De tekeningen en sfeer zitten juist.

Ik beoordeel dit album in het kader van al wat het nieuwe team al uitbracht. Met Vandersteen (en Geerts vergelijken) blijft uiteraard moeilijk. Als ik dan wel zou vergelijken met tijdperk Verhaeghen (Europummel, de trilogieën) dan kan ik niet anders dan blij zijn met de lijn die nu wordt uitgezet. Ik zal verheugd zijn als ik in 2014 opnieuw vier albums krijg in de trend van 2013.

Datumwoensdag 11 december 2013 20:00